Reklama

Reklama

Premiér

(seriál)
Česko, 2019, 3 h 3 min (Minutáž: 12–26 min)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Sitcomový seriál Premiér je politická satira z prostředí vysoké politiky, který paroduje a vtipně zobrazuje jak se dělá politika, jak se chovají politici a jak kvete státní byrokracie. Fiktivní premiér na fiktivním Úřadu vlády řeší v úřadu strategické i běžné administrativní záležitosti nekompromisně a tvrdě, ale v soukromí se se stává jiným člověkem. Politické situace a řešené záležitosti jsou přizpůsobeny současnému politickému dění a aktuální problematice. Obsahem epizod jsou každodenní politické situace i diskuse o problémech a jejich nestandardní řešení. Vtipné dějové situace, rozhovory, spory a zápletky z prostředí Úřadu vlády i ze soukromí vychází ze skutečného současného politického dění a každodenních problémů politiků. (TV Barrandov)

(více)

Recenze (687)

ghatos odpad!

všechny recenze uživatele

Transcendentální uchopení reality do zatím fiktivního příběhu, který nemusí být jednou fiktivní... . Inu narcis, majitel TV, špatný moderátor a bůh víc co ještě si vyprojektoval vlastní živý obraz a to doslova. Materiál pro psychology aneb urvané ego je sviňa. On to není ani sitcom. Spíše neurčitý, převážně monologický žánr. -100% (septik). ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co se stane, když máte opravdu hodně peněz a nabobtnalé ego? Premiér! Bohužel musíte taky zainteresovat další lidi, kteří musí vaše nutkání o pozornost přetrpět. Ať už za kamerou, nebo před ní. Soukup je takový náš Neil Breen a to fakt nechceš. Tohle se nedá ani hodnotit objektivně. Na jedné straně je to příšerně stupidní, ale ve své stupidnosti je to úžasně nevinné a humorné. Něco takového nejde jednoduše vytvořit záměrně, ale vznikne to jaksi nahodile. Premiér je dítětem ignoranta a naprosto neuvědomělého člověka v jedné osobě. ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele

Nechápu ty hysterické a zamindrákované odpady. Seriál Premiér, který vysílá TV Barrandov, je docela fajn. Zábavný, chvílemi hodně podobný aktuálnímu dění. Nejvíce se mi líbil pan generální ředitel Soukup v pyžamu. Na roli premiéra se výborně hodí, protože je velmi charismatický a dá se říct i atraktivní. Na rozdíl od premiérů, které jsme v dosavadních vládách měli. Takový Sobotka, Kočárník, Paroubek, Tošovský nebo Gross, to byla zkrátka ubohost. Se seriálem Premiér jsem velmi spokojená a děkuji za něj TV Barrandov. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Objektivně to není až tak nejhorší. Žádný výkřik originality to není, inspirace Ano, ministře je zjevná, herecky je to od Soukupa skutečně mizerné, ale na druhou stranu Soukup posmetá největší politické a liberální bláboly týdne a udělá si z nich prdel na jednoduchém základu nově zvoleného a klišovitě mluvícího premiéra v kontrastu s tím, co říká v kanceláři, a co říká "u Soukupa". Nijak objevná, ale potřebná a jinak v českých luzích nedostupná politická satira. ()

noriaki odpad!

všechny recenze uživatele

Nepatřím k lidem kteří sledují TV Barrandov, tím méně k těm, kteří ze Soukupových programů nikdy neviděli ani minutu, ale mají nutkavou představu pronášet o nich plamenné proslovy a ostentativně se pohoršovat. Tohle je ovšem strašná bída. Scénář bych možná omuvil za předpokladu, že ho Soukup vymýšlel rovnou na place. I pak by působil strašně hloupě a jalově, ale připsal bych mu bod za odvahu. V dialozích se snoubí nedostatek soudnosti s naivní a křečovitou snahou předat politické poselství a světonázor. Jako proč ne, takové seriály se už zase objevují. Bohužel každý není Kolečko aby to nějak lidsky napsal, nebo Prušinovský, aby to slušně zrežíroval. Alespoň narážka na Nespekt a věta v níž je čtyřikrát Rusko, mě pobavila. Pokud to vůbec jde, herecké kvality jsou ještě níž. Úplně nejhorší je sám protagonista, který má sice mnohahodinovou průpravu před kamerou, ale vypadá před ní naprosto ztraceně a zoufale strojeně. Tohle se nedá sledovat ani z recese. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (7)

  • Seriál se do 24 hodin po svém uvedení na TV Barrandov dostal na 1. příčku žebříčku nejhorších seriálů na ČSFD, kde se mu podařilo sesadit soap operu Mladí a neklidní (od r. 1973), která si ji držela řadu let. (L_O_U_S)
  • Ve scénách, kdy sedí Jaromír Soukup v autě, lze vidět, že automobil ve skutečnosti nejede po silnici, nýbrž je pouze ve studiu, protože i přesto, že řidič automobilu otáčí volantem a zatáčí, dle pozadí jede automobil stále rovně. (David7)
  • V jedné z epizod Soukup paroduje Andreje Babiše – mluvou i vzhledem, ale stále vystupuje jako Pavel Diviš. Bez vysvětlení tak jeho postava změnila chování a vzhled. (Bernyz)

Reklama

Reklama