Reklama

Reklama

To nejlepší teprve přijde

  • Francie Le Meilleur reste à venir (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Vlivem jednoho velkého nedorozumění jsou dva kamarádi z dětství (Fabrice Luchini a Patrick Bruel) přesvědčeni, že tomu druhému zbývá jen pár měsíců života. Rozhodnou se proto dát všechno stranou, dohnat ztracený čas a strávit poslední dny společně, bláznivě a nezapomenutelně. (HBO Europe)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (32)

emma53 

všechny recenze uživatele

Proč je někdy tak těžké hodnotit filmy s touhle tématikou? Tedy alespoň pro mě. Nedokáži si na to odpovědět, ale tenhle příběh dvou kamarádů u mě vyloudil na konci nejednu slzu a to se počítá. Jen je škoda, že jsem to viděla dabované, originál by ty emoce zcela jistě podtrhnul ještě víc. "Pravé přátelství nerozloučí ani naděje, ani strach, ani starost o vlastní prospěch. Přátelství umírá s člověkem a člověk umírá za přátelství.“ ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Patrick Bruel i oba režiséři a scénáristi figurujou v mojí oblíbený konverzačce Jméno (2012), takže jsem čekal něco podobnýho. Ale tohle je taková hořko-sladká komedie o smrtelný nemoci, kterejch se natočily mraky, a nepřináší to nic moc originálního. Aspoň se teda film neplácá vyloženě v nějakym patosu a dalo se to celkem v pohodě dokoukat, ale zároveň jsem tam ani nenašel nic, kvůli čemu bych se na to chtěl podívat někdy znovu. 60% ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Dramédia s poriadne trpkou príchuťou, no zároveň s veľmi pekným posolstvom, ktoré predsa len vyniklo oveľa viac ako ten ľahký pátos v závere. Veľmi pekné priateľstvo, ktoré sa prejavilo aj v tých najťažších chvíľach. Na prvotné nedorozumenie sa akosi chtiac nechtiac naväzovali stále ďalšie a ďalšie nedorozumenia, až sa z toho vykľulo jedno kolosálne klamstvo. Z toho sa samozrejme vykľulo viacero vtipných situácií, no zároveň dojemné precitnutie, keď Arthur videl tú obetavosť, ktorú pre neho César podstúpil - a potom mu to mohol vrátiť. Po dlhej dobe, francúzsky film, ktorý bol nadpriemerný. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Príjemný film, ktorý by som charakterizoval ako komédia so smutným koncom. Vtipnú dvojicu priateľov namiešanú z roztržitého vedca a bláznivého vetroplacha postihne smutná správa o smrteľnej chorobe. Tu však dôjde ku komickej zápletke, pretože túto informáciu dostane ten nesprávny. Zvyšok filmu vypĺňa snaha jedného odovzdať túto informáciu a snaha oboch postarať sa jeden o druhého. To prináša množstvo úsmevných situácií, ale salvy smiechu nečakajte. Film končí smutne nie však tragicky ale s vtipom a optimisticky. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

S filmy o umírajících a nevyléčitelně nemocných jako by se roztrhl pytel v posledním desetiletí. Tento francouzský se chce tvářit jako tragikomedie. Místy tomu tak i je, že tu komedii zde hledám, ale spíše mi to místy přijde jako satira současné společnosti. Třeba když dvojice přijde do restaurace, kde obsluze vadí, že by dva domnělí gayové měli k sobě mít nějaké intimnosti. Na druhé straně pokládá řadu otázek. Jedna z těch hlavních je, zda člověk má vědět o svém konci nebo ne. Řadu věcí by si možná vyřešil a přestal je odkládat, ale říká se, že člověk má žít každý den, jako by byl poslední. Najednou, když hlavní hrdina ví, že přijde jeho konec usmíří se s otcem, což by asi jinak neudělal. Snímek může přispět k zamyšlení, ale jinak asi nepřináší nic jiného, co by filmy obdobné kategorie už na stůl nepostavily. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama