Reklama

Reklama

Karel

  • Slovensko Karel
Trailer 1

Obsahy(1)

Celovečerní dokumentární film Karel přináší ojedinělý pohled do soukromí a do duše Karla Gotta. Renomovaná režisérka Olga Malířová Špátová natáčela s Karlem Gottem po dobu celého jednoho roku a díky jeho upřímné otevřenosti vznikl nezvykle osobní až intimní pohled na život slavného zpěváka, jaký se doposud široké veřejnosti, ani jeho skalním příznivcům, nenaskytl. Zároveň v něm nechybí Gottův nadhled a humor.
Film Karel není a nemá být přehlídkou nesporné slávy Karla Gotta a jeho pěveckého talentu a úspěchů. Režisérka Olga Malířová Špátová vstoupila se svou kamerou tam, kde sláva končí a kde se z fenomenálního Zlatého slavíka Karla Gotta stává pouze Karel, nadšený malíř, milující manžel a táta svých dcer. Tvůrci totiž zachytili Karla Gotta nejen při jeho vystoupeních nebo při setkáních s fanoušky u nás i v Hamburgu, ale především v jeho domácím prostředí. Ať už v Praze, na chalupě, nebo na vsi, kde trávil dětství. Zpěvák se ve filmu vydává po stopách svého života na místa, která sehrála v jeho životě důležitou roli. Odhaluje neznámé zákulisí koncertů, i svůj život s rodinou a soukromí, které si jinak snaží s pokorou a láskou chránit. Díky upřímné otevřenosti Karla Gotta mohou diváci vidět autentický a jedinečný filmový portrét, plný nečekaných vzpomínek. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (314)

Fr 

všechny recenze uživatele

„A PROTO HO MAJ LIDI DODNES RÁDI…“   Rodina Karlovi, Karel rodině. A nejvěrnějším fanouškům. Nejde o žádný bilancování, ale o poslední měsíce jeho života s malými ohlednutími na největší životní milníky. Taky je potřeba (do)vysvětlit kontroverzní události, aby mohl s klidem… Doufám, že jednou někdo projede všechny Goťákovi dokumenty a filmy, aby z nich poskládal „mistrovi“  opravdovou (filmovou) poctu.     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Prvního října vždycky doma zapalujeme svíčku. 2.) Nedočkal jsem se Karla na „Benátský“ v Liberci.  ///   ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Smutný film o umírání estrádního umělce, jenž si své publikum dlouhodobou a systematickou prací na svém mýtu vychoval tak, aby v něm vidělo cosi jako modlu a národní poklad. Tento dokument je ale bohužel bezcenný, pokud jde o to kriticky zhodnotit Gottův přínos české kultuře (na to příliš opakuje a utvrzuje ony mýty). Určitá cena dokumentu spočívá v zobrazení celebrity na sklonku života, v situacích, které sice sám Gott a jeho okolí stále pevně kontrolují, ale za okolností, které nemohou ovlivnit: stáří a nemoc... Otázka je, zda toto opravdu chceme vidět (zda chceme přistoupit na tu úroveň bulvárnosti, kterou film nabízí). ()

Reklama

ORIN 

všechny recenze uživatele

Nic nového pod sluncem. Zarazilo mě, jak vyprázdněný ten film je. Dokument o hvězdném statusu estrádního baviče posilující hvězdný status. Cokoliv zajímavého a vůči Gottovi kritického se jen letmo naznačí pár větami a jde se od toho. A tak jedinou zajímavou věcí je vyrovnání se člověka tváří tvář s vlastní smrtelností a rychle se blížícím konci. Gott měl svůj mediální obraz téměř vždy pevně pod kontrolou a dokument o něm tento fakt jen posiluje. Ostatně, mohlo to dopadnout jinak? ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Dokumentu by se dalo vytknout leccos, ale nad drobnými prohřešky lze mávnout rukou. Nevadí mi přítomnost Ivany Gottové, dle mého do filmu patří. Nevadí mi malé množství mluvících hlav z okolí Karla Gotta. Ale nedokážu se smířit s tím, že mnohé scény jsou strojené, vypadají jako pečlivě nazkoušené. Gottovo herecké neumění se ukázalo v několika filmech, zde bohužel navíc odhaluje připravené scény pro „dokumentární“ kameru. Na druhou stranu je nutné uznat, že Gott strávil stylizováním sebe sama do co nejpřijatelnější podoby pro fanoušky celý život, bylo by tedy nesmyslné očekávat, že se své potřeby vzdá právě v dokumentu, u nějž věděl, že je jeho posledním. Zde se Gottův perfekcionismus v oblasti sebeprezentace bohužel otočil proti němu, záběry z domova jsou nedůvěryhodné, obdobně jako ty z nemocnice. Přenesu-li se přes tento nelichotivý kámen úrazu celého snímku, musím konstatovat, že film jako celek působí sympaticky pozitivní energií, která z Gotta vyzařovala. Obdivuhodná je jeho potřeba rozdat se publiku. Jeho poslední vystoupení už rozhodně nebyla postavena na dokonalém hlasovém projevu, ale na něčem, co má málokterý zpěvák, obrovské úctě a lásce ke svému publiku, které to Gottovi oplácelo nemalou měrou. Mohli bychom spekulovat, zda Gott neodešel z pódia příliš pozdě. Ti, co chtěli poslouchat jeho sytý hlas, si mohli pustit doma cd, ti, co chtěli zažít něco mimořádného, šli na jeho koncert a k zážitku by jim možná stačilo, kdyby Gott mlčky poseděl na barové stoličce. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[75%] Viděno v kině. KAREL je určitě zajímavý dokumentární film, který mě téměř vůbec nenudil vyjma pár starších scén, kdy zpíval za mlada. Tam jsem našel pár hluchých míst, které mě zrovna moc nebrali, ale nebylo jich moc. Tento projekt byl točen záměrně už od podzimu 2018, až do cca září 2019. Najde se tu i občasná kritika diváků, že to zde bylo vytvořené jako záměrná emocionální nálož, ale to mi nijak nevadilo. Sice ty návštěvy u doktorů a v nemocnici by měli být soukromé, ale chápu, že to Ivana chtěla zřejmě sdílet. Najdou se tu scény v rodině, kdy se dcery a Ivana s Karlem baví, jak o něj Ivana pečuje, má starosti apod. Do toho se tu objeví záblesky z minulosti, jeho dialogy, zpěv, rozhovory se Svobodou a dalšími slavnými osobnosti z Karlova života. Gott tu často promlouvá k sobě a k divákům. Najdou se tu i ty emotivní chvíle (nejen ve finále). Zpěv se svou dcerou Chralottou byl super. No, víc asi pokračovat nemusím. Neříkám, že je to nějaká bomba, ale já jsem překvapivě spokojen. Doporučuji všem, kdo měli aspoň trochu rádi Gotta, našeho velkého mistra zpěvu. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Film měl být v kinech původně uveden v roce 2019, kdy zpěvák slavil 80. narozeniny, nicméně na Gottovo přání se natáčení protáhlo a premiéra posunula na podzim roku 2020. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • První oficiální trailer k filmu byl zveřejněn 14. července 2020, v den, kdy by Gott slavil své 81. narozeniny. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • Olga má velký dar natáčet se svým úzkým týmem tak, že jsme se častokrát nechali unést spontánní atmosférou a přirozeně jsme ji vpustili do našeho soukromí, díky čemuž jsem se rozpovídal o tématech poměrně důvěrných. Se svým manželem, kameramanem Janem Malířem, se tak vlastně stali součástí naší rodiny,“ řekl sám Karel Gott. (SONY_)

Související novinky

Kina v Česku znovu zavírají

Kina v Česku znovu zavírají

08.10.2020

Očekáváné vyhlášení je tady. Ministr zdravotnictví Roman Prymula oznámil, že počínaje pondělkem 12.10. dojde minimálně na 14 dní k omezení veškerých volnočasových aktivit, čehož se logicky dotýkají… (více)

Finále Plzeň je! Od 25. do 30. září

Finále Plzeň je! Od 25. do 30. září

15.09.2020

Ačkoli je podzim, Finále Plzeň je! I přes složité jarní období se organizátoři rozhodli největší plzeňský filmový festival nezrušit, ale pouze přesunout. Během šesti dnů včetně prodlouženého víkendu… (více)

Reklama

Reklama