Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rhaenyra překročí na zasedání Malé rady své pravomoci. Viserys si musí zajistit nástupnictví prostřednictvím sňatku. Daemon odhalí své záměry. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (85)

66pepo66 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá časť vsádza na malý, presnejšie 6 mesačný, skok od udalostí prvej časti. A predstavuje sa nám tu viac urozprávaný politický dej, čo mi však nijako neprekáža. Hudba, cgi, kulisy, herci opäť na výbornú. Je ronseeiwlova novinka, ktorá síce pracuje v známom prostredí, so známymi rodmi, ale s celkom novým a pre väčšinu ľudí neznámym príbehom. Je tak samozrejmé, že tvorcovia nám musia predstaviť dobový stav sveta, intrigy a nejaký zásadný konflikt. Či v tomto prípade možno skôr konflikty. Ja som od prvej časti naladený an rovnakej vlnovej dĺžke ako tvorcovia seriálu a teším sa na každý ďalší diel. 5* ()

elanius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rhaenyra nám začína vystrkovať rožky, fajn. Svedčí jej to. Inak dlhú dobu ťažké klábosenie, nie moc záživné, asi sa pripravuje pôda pre ďalšie udalosti. Oceňujem aký slušák je kráľ Viserys, možno až moc na pomery GOT sveta. Aj by sa mohlo trochu pritvrdiť už, či už v bojoch alebo vzťahoch. Na druhú stranu, dráčikovia sú parádny a všetci sú z nich náležite posraní, majú vážnosť aká im náleží. Rovnako ako v prvom dieli, sa na sto percent vsádza na serióznu až bezútešnú atmosféru. Zatiaľ mi to vyhovuje. Ideme ďalej. (6/10) ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dějové stránce to prostě není vůbec marné a vesměs se vracíme ke kořenům. Má to intriky, má to zvraty, neustále se pletichaří. Bohužel se musím znovu zopakovat a pravděpodobně to budu psát u každé epizody, ale veškerý dojem intenzivně narušuje výběr herců. Herecké výkony jsou zcela v pořádku, ale žalostně zde chybí pořádné osobnosti, jaké byly v původním seriálu. V původním seriálu bylo milion postav, které jste buďto milovali, nebo klidně i nenáviděli, ale nestalo se vám to nejhorší, co vás v nějakém seriálu může potkat, ty postavy vám nebyly ukradené. Tady je takřka nemožné si ke komukoli vytvořit vztah. Zde mám bohužel pocit, že se mnohem větší význam kladl na to, aby zde byly zastoupeny všechny etnické a genderové skupiny, než se snažit seriál nacpat hromadou brutálně charismatických jedinců, jako tomu bylo v původním seriálu. Negra s bílými vlasy jsem považoval za vůbec největší omyl a selhání, ale v rámci tohoto dílu to hravě trumfla jeho mulatská dcerka. Člověku je opravdu na blití z té okaté a na sílu hnané touhy narvat na podstatné pozice nějaké negříky, i když se tam absolutně nehodí a působí hůře než pěst na oko. Je to dobré, ale ne tak dobré, jak by to mohlo být. [75 %] ()

Luicy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já jsem zatím velice spokojená. Nové intro se po vizuální stránce jeví moc pěkně, ta proplouvající krev je cool. Jediné co mě zamrzelo je hudba - jak v průběhu epizody, kde hudba nebyla nijak výrazná, tak i samotný výběr do intra. Sice mám tu znělku ráda, avšak čekala jsem něco originálnějšího, ale nevadí. Příběh se zatím drží kánonu, ty dialogy k tomu jsou povedené a dobře doplňují strohou dějepisnou předlohu. Rovněž politikaření mě velice baví a moc se mi líbí, jak pracují s charaktery a až v tomhle díle musím uznat, že to obsazení je vskutku dobré.  Ke střihu a kameře taky nemám, vyjma rozhovorů, vyloženě výhrady, líbí se mi prostory a lokace, slabší cgi je sice znát, ale není to nic co by mě hrozně štvalo… nějaký teleport bych fakt neřešila (ostatně by mě ani moc nebavilo koukat, jak Otto pluje na moři k Dračímu kameni). Osobně jsem zatím mile překvapená, od předešlého dílu, který měl několik drobností které mi neseděly (kupříkladu turnajový souboj Daemona), vidím posun k lepšímu a doufám, že to tak bude i v následujících epizodách... ()

Chermy 

všechny recenze uživatele

Hlavní konflikt, který tady král rozstřelil v úplném závěru, nedává v kontextu toho co jsme viděli žádný smysl. V knize je to nejspíš daleko lépe prodané a rozepsané, ale tady si scénáristé opět vybrali slabší chvilku a v touze po šokování, provedli zvrat, u kterého si člověk jen tluče na čelo... Král se ještě nevzpamatoval ze smrti své ženy, neustále mluví o velké lásce k ní, ale okolí ho začíná tlačit k pomýšlení na následníka trůnu a tedy ženy, která mu dá dědice. Do toho se moc nehrne, jednak protože je nabízené partii jen 12 let, ale protože mu také záleží na památce jeho ženy a jak to všechno přijme jeho dcera. Ale na království se žene potenciální hrozba a nabízený sňatek by alespoň posílil jednotu a vojenskou sílu království... jeho dcera to chápe, takže není o čem, že? Na dvanáctiletou holčičku nemusí x let ani sáhnout, všechny umlčí a sjednotí.. ale ne, na konci dílu jednou větou pochčije památku své ženy, protože si radši vezme atraktivní zrzku, dá facku své dceři, s tím že je mu v podstatě u zadku co si myslí, prakticky všechny naštve a celá původní myšlenka sňatku je postavená na hlavu, protože přijde o vojenskou podporu, jednotu říše... prostě o všechno... a v kontextu seriálu to nedává absolutně žádný smysl, kromě "ŠOKOVAT diváky" laciné a hloupé, bohužel... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • V epizodě je vidět Viserysův (Paddy Considine) zmenšený model říše Valyrie. Je to poprvé, kdy bylo starověké město viděno v celku na obrazovce v jakékoli adaptaci HBO. Předtím bylo město zobrazeno jako trosky ve Hře o trůny (od r. 2011). (mikki089)
  • Během událostí Rodu Draka je naživu poslední z velkých draků, kteří se účastnili dobyvačné války v Západozemí, kdy království následně sjednotila pod jednu korunou. Byla jim dračice Vhagar, na které jezdila královna Visenya Targaryen, starší sestra Aegona Dobyvatele. (Veskoslav)
  • Epizoda se odehrává šest měsíců po událostech předchozí epizody. (Arigato)

Reklama

Reklama