Reklama

Reklama

VOD (1)

Rodiny se sjíždějí na pohřeb, který se koná na Náplavomarce. Viserys vyzývá k ukončení bojů a Alicent se dožaduje spravedlnosti. (HBO Max)

Videa (2)

TV spot

Recenze (84)

SimcaJB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak se blíží konec a scénáristé se snaží příběh připravit na vyvrcholení první sezóny. Po smrti manželky Daemona se věci ještě více zkompilují a je jenom na královně, budoucí královně a dalších lidech, aby zakončili svůj příběh s úctou. Už zkušený režisér seriálu Hra o Trůny Miguel Sapochnik, který natočil jedny  z nejlepších epizod, se tentokrát nevrhl na akční sekvence, ale na psychologické drama v rámci jednoho královského rodu. Postupně kamerou sledujeme jednotlivé postavy, jak se mračí, usmívají... Koukáme na to, jak se jim tvoří myšlenky v jejich hlavách, abychom pochopili jejich myšlenkový proces. Daemon, Rhaenyra a Alicent jsou ty nejdůležitější postavy v celém království. Král už je starý a táhne za sebou celé své rozhodnutí o následnictví trůnu. Snaží se uchovat v rodině řád, což se mu vůbec nedaří, protože má rád zároveň svojí dceru a svoji manželkou. Ostatní postavy už slouží pouze ke křoví, které je pouze k tomu, aby se stalo hybatelem děje. Hybatelem děje v této epizodě je svár mezi dětmi Alicent a Rhaenyry, které po smrti manželky Daemona udělají velké věci. Jak víme, Lady Laena Velaryon měla draka a o toho tentokrát jde. Jak se říká oko za oko, tentokrát jde oko za draka, tak se rozložení draků v rámci rodin Valerionů a Tangarienů hodně změní. Jak je vidět, první sezóna Rodu Draka se bude věnovat boje o trůn, a tak nás čeká velký boj Rhaenyry a Alicent, protože manžel následnice byl „zavražděn“. Jsem rád za takový díl, kde se na první pohled nic neději, ale na druhý, spíše na hlubší prozkoumání se děje toho hodně. Sapochnik tentokrát nevěnuje fyzickému bojišti, ale je to psychické bojiště, kde každý pohled značí psychologický stav. Příběh stávající a budoucí královny, jejich synů a boj o moc se v sedmém dílu seriálu Rod draka hodně povedl. 90 % ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pohreby nie sú to, čo bývali, odkedy skončil seriál The Sopranos. Čierny humor tu nenájdeme a napriek tomu, že sú všetci rozhádaní a na iných stranách barikády, tak sa tam toho veľa nestane. Rhaenyra sa dáva znova dokopy s Daemonom, ktorý odmieta brata. Mladší Alicentin syn ovládne najväčšieho draka. Detský konflikt prerastá v nezvratnú záležitosť a odhaľuje charaktery. Chýba mi viac kultových scén. ()

Reklama

Martinius 

všechny recenze uživatele

ked som sa uz stracal v neprehladnej spleti jednotlivych charakterov a zacinal trpiet abstakom zo silnych dramatickych momentov, prisiel tento diel. ka-bum! vyborne natocene (aj napriek uvodnej tme) i nacasovane a dokonale vykulminovane. odrazu daval dej mojmu starnucemu mozgu zmysel, postavy sa striasli nevyraznosti a divak si mohol pricuchnut grrrr-martinovskej autorskej genialite. tymto dielom si ma serial realne ziskal. ()

Hanysek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hele, já Ti nevim. Podle hodnocení na to koukají už jen zarytí fanoušci, protože mně to přijde pořád slabé. V komentářích čtu o komplikovaných intrikách, ale já tam pořád žádný nevnímám. Možná jen ty, co jsou čirý jako sklo a tím pádem mi to nepřijde jako intrika, ale prostě jako předvídatelný děj. Bitka dětí je udělaná výborně a následný napětí, kdy celý dvůr řeší, co bude, taky. Není to ale trochu málo. Z drzé, nespoutané, sexy Rhaenyry se definitivně stala ustrašená a místama zoufalá paní. A vysněný sex s Daemonem si evidentně moc neužila (aspoň tedy podle výrazu Emmy D'Arcy). Čubka královna Alicent se krále neustále a neúspěšně snaží poštvávat právě proti princezně. A tak blbě. To nemůže vymyslet něco komplikovanějšího a něco, co není tak okatý, aby se to dalo aspoň náznakem považovat za intriku? Daemon (aspoň, že nestárne a vypadá stejně, jako v prvním dílu :)) tady celý díl postává, usmívá se jako debílek a čeká, co se stane. Otto Hightower (taky nezestárl ani o rok) je najednou zase pobočníkem? Jako, já vím, že tamten (jako Strong) rezignoval a navíc ho upálili, ale to není v Západozemí nikdo jiný? Viserys už zapomněl, proč ho za pobočníka nechtěl? Docela blbost, ne? Celý díl je takovej jako vlažnej a v posledních třech minutách se najednou semele to, kolem čeho se tu krouží celých sedm epizod. A děje se to tak rychle, že si ani nestihnu říct: "Jo? Jako fakt? Už? Ty jo! No, tak asi jo! Tak to byl teda fofr!". Nicméně příprava na další díl dobrá, tak snad jen, aby to nebylo zase zklamání... Slabé 2*. ()

Azrail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No dopr... Toto byl asbolutní masterpiece.  Už pohřeb Laeny byl precizní, každý pohled a každý pohyb těla zde dával smysl i přes minimum vyřčených slov. Aemond a jeho osedlání Vhagar - naprosto dechberoucí. "Dětská" rvačka výborně natočená a následný "soud" také úchvatný. Alicent konečně ztratila sebekontrolu a obě soupeřky si navzájem odhalují karty. Daemon, Rhaenyra, Laenor - nestačil jsem zavřít pusu, jak byla závěrečřná pasáž vyřešena a jsem sakra rád, že Laenora nenechali bezmyšlenkovitě zabít, to by mi k Rhaenyřynu charakteru nesedělo. Naopak mu dopřáli svobodu, o kterou tolik stál, dvorský život ho vlastně jen svazoval a vůbec ho netěšil. Takto bude určitě spokojenější. No dámy a pánové, figurky se nám pomalu ale jistě přesouvají na pozice, odkud už nebude návratu a bude moci naplno propuknout Tanec draků. ()

Galerie (70)

Reklama

Reklama