Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

O šest let později. Boj o Náplavomarku je náhle v ohrožení a Rhaenyra se snaží dohodnout s Rhaenys. (HBO Max)

Videa (2)

Z natáčení

Recenze (97)

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tomuhle říkám emotivní epizoda. Paddy Considine po tomhle musí dostat cenu Emmy, protože jeho výkon byl nadpozemský. A co víc, maskéři se pěkně předvedli. Nemám tomuto dílu co vytknout. Chci víc scén mezi mladými z kterých extrémně vyčnívá Aemond. Nejenom, že jsem měl slzy, ale při dvou momentech jsem se rozplakal. Safra.... no tohle jsem nečekal. Také je nutno zmínit, že tomu strašně napomáhá hudební podkres Djawadiho. Je to frajer. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: DO kráľovstva prichádzajú vzácny hostia aby potvrdili svoje právoplatné následníctvo. Či už Rhenyra pre svojich synov alebo Rheya pre svoje vnučky. Kráľ už je bezmocný a je na drogách ale keď prichádza k zásadnému rozhodovaniu zasadne opäť na železný trón. Kráľovnine plány sú tým nabúrané a pokračuje hra o tróny. Prevedenie: Tempo sa nám spomaľuje a prichádza čas na intrigy a zákulisné ťahy. Páči sa mi ako sa zrazu kráľovná a Rhenyra hrajú na šťastnú rodinku a stačila k tomu jedna kráľova reč. Syn s páskou cez oko bol mega drsný a začína sa mi ako postava celkom pozdávať nakoľko nám Deamon skrotol. Uvidíme čo sa ale bude diať po kráľovej smrti. 78% ()

Reklama

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Say it...:))). Těžká depka. Jsem v totálním konfliktu, jelikož v knize jsem měl rád Aemonda s Vhagar a i když je v seriálovém zpracování skvělý, Daemon Targaryen v podání Matta Smitha je prostě beyond cool. Vůbec se teď Martinovi nedivím, že ho označil za svého nejoblíbenějšího Targaryena. Celý ten díl je tak nádherně tragický...naprosto mě to odzbrojuje. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zpočátku jsem byl z časového skoku a "nových" tváří malinko zaskočen, ale tvůrci to opět výborně zvládli a za chvíli se člověk již orientuje. Tenhle díl patří především Králi Viserysovi, který chce za každou cenu sjednotit rozporuplnou rodinu. Jeho snaha je až obdivuhodná. Ukradl si pro sebe scénku v trůním sále a následně ještě u hostiny. Moc pěkný díl a příště očekávám, že se rozpoutá peklo. Viserys je takový Eddard Stark tohoto seriálu. ()

kenkaku odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Evidentně jsem opět viděl jinou epizodu než zbytek dosavadních recenzentů. V té co jsem viděl já, se opět jen tak z nudy poskočí v čase (cca 5-6 let), přeobsadí se půltuctu herců (o klidně až deset let starší) a 40 minut času epizody se jen žvaní. Pak za pompézní hudby se přibelhá král (belhání a pompézní hudba trvá nějaké dvě minuty). No a pak se zase žvaní - tentokrát více emotivně a jak jinak než o už několikrát omílaném šoku, že princezna má nějak pobledlé děti (s malou sekací vsuvkou). Pak epizoda končí. Čistá definice scenaristického odpadu (a teď zase můžete plakat u mě v inboxu, jak nedokážu ocenit umění). ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Když je král Viserys (Paddy Considine) informován, že jeho nejmladší vnuk se také jmenuje Viserys, řekne: „Jméno vhodné pro krále.“ Jedná se o menší předzvěst, Rhaenyřin (Emma D'Arcy) syn Viserys se nakonec, o mnoho let později, stane králem. (mikki089)
  • Když Alicent (Olivia Cooke) opustí Malou radu, aby pozdravila Rhaenyru (Emma D'Arcy), je zastavena a mluví se serem Errykem (Elliott Tittensor), přičemž si ho splete s jeho dvojčetem serem Arrykem (Luke Tittensor). Předznamenává tím, jak identičtí jsou, a jejich boj později. V knihách, když začne civilní válka, jsou dvojčata rozdělena: Ser Erryk s princeznou Rhaenyrou a Ser Arryk s královnu Alicent. Později spolu bojují na znepřátelených stranách a společně umírají. Zpěváci ve Westerosu prý napsali píseň o tomto souboji. (mikki089)
  • Koruna, která Viserysovi (Paddy Considine) spadla z hlavy, byl omyl při natáčení. Režisérovi se líbilo Mattovo (Daemon) gesto, když Paddy korunu zvedl, a tak scéna byla ponechána v seriálu. (mikki089)

Reklama

Reklama