Reklama

Reklama

Příběh stoleté ryby

  • Česko Příběh stoleté velryby (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ve světě, který je lidem skryt, žijí bytosti schopné ovládat příliv, čas a střídání ročních dob. Šestnáctiletá Chun se v podobě delfína poprvé vydává prozkoumat zemi lidí, dostává se však do silného proudu, odkud ji zachrání lidský chlapec. Ten umírá, ale vděčná Chun se rozhodne, že mu ztracený život vrátí. Stará se tedy o jeho duši, která na sebe vzala formu drobné rybky. Tak začíná jejich společná cesta plná dobrodružství, během kterého duše roste a pouta sílí. (Kiisaki)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (24)

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Občas příběh ztrácí nit, občas přechází v silný emocionální zážitek, ale po většinu času je to celé dosti smutné a mdlé, takže epický spektákl formátu Cesta do fantazie nečekejte, ač se to tváří podobně. Spíše tu jde o dekonstrukci rodinných vztahů formou mýtu a puzzle, ale občas v tý skládačce chybějí či do sebe správně nepasují dílky. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Brilantní vizuál v kombinaci s prapodivnou zápletkou je v kontextu země vzniku v ČLDR definitivně potěšením pro všechny ctitele asijské animované tvorby. Ale vraťme se k zápletce – kosatka se zamiluje do jinocha, který pomáhá kosátkám ze spárů rybářských sítí. Na základě obětování se kosatka rozhodne, že obětuje půl života ve prospěch znovuvzkříšení uhynulého jinocha. A právě cestu vedoucí k tomuto počinu může divák sledovat v 大鱼海棠. 77 % Celosvětový příjem k 23. 4. 2019: ‎$85,571,198, což je 19,2 násobek rozpočtu ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Emotivní příběh, který se snad inspiroval i prvky z asijských bájí ... z mytologie, s níž jsem se nikdy nepotkala. Nicméně každým ze svých podmanivých fantastických obrazů vypráví o lásce - vlastně O LÁSKÁCH ... čistých jako pramen živé vody, jako oko studánky uprostřed lesa ... o láskách prostých, oddaných, nezištných a nezáludných, které jsou svolné k jakékoli oběti. Z vyprávění vyzařuje nesmírná vnitřní síla a těžko definovatelný přesah, které jsou vlastní patrně jen asijským animovaným počinům - a které prakticky nelze přenést na hraný film. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vyznať sa viac v tejto mytológii, nemal by som problém s plným hodnotením. Občas je to teda pre "západniarskych outsiderov" miš-maš, ale tak krásne nakrútený a prerozprávaný, že v podstate sa stačí nechať iba unášať a užívať si pozitívne a občas smutné pocity, aké film vyvoláva. V záverečnej polhodine sledujeme skutočne monumentálne obrazy, až by divák chcel vidieť nejaký vydarený hraný remake, podotýkam ale, že skutočne vydarený. Prípadne celý seriál, ktorý by tú mytológiu poriadne rozvinul. Veľmi príjemné animované prekvapenie, pre mňa osobne väčšie ako tiež výborní Wolfwalkers. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Nevěřil bych, že se čínské animované produkci někdy povede mě takhle přikovat k obrazovce. Ovšem tohle bylo něco opravdu krásného, emotivního, hlubokého a zajímavého, že nemůžu jinak, než to ocenit hodnocením nejvyšším. Animace je krásná a působivá, hudba je velmi dobrá, postavy jsou zajímavé a celé je to opravdu silné a podmanivé. Má to místa, kdy to trochu zadrhává, ale i tak mě to svým kouzlem dostalo. Má to ten silný a tajemný nádech východní kultury, který mám tak rád a je to plné originality a fantasie, kterou si tak rád užívám. Chvílemi jsem z toho byl uchvácený asi tak, jako když jsem poprvé viděl ta nejlepší díla pana Mijazakiho, až tak dobré to občas bylo! Kdybych to měl shrnout do dvou slov, pak bych zvolil asi - skoro dokonalé. 9/10 ()

Galerie (89)

Reklama

Reklama