Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý Grigory se narodil do rodiny ruského oligarchy. Zhýčkaný mladík si je svým privilegovaným postavením stoprocentně jistý. Myslí si, že se na něj nevztahují zákony a je nedotknutelný. Když jednoho dne zajde ve svých eskapádách příliš daleko, jeho otec se rozhodne podniknout drastické opatření. Za pomoci svého přítele psychologa vymyslí originální a velmi radikální plán, jak dát neposlušnému synovi opravdu nezapomenutelnou lekci. (Febiofest)

(více)

Zajímavosti (3)

  • V roce 2019 se jednalo o dosud nejvýdělečnější film v historii ruské kinematografie. (ČSFD)
  • Ukázalo se, že srbský herec Miloš Bikovič je silný alergik – nesnášel prach, koně, pyl a dokonce lněné oblečení. Po celou dobu natáčení musel užívat potlačující léky. Nebyl v tom však sám – podobné potíže měl i režisér Šipenko. (ČSFD)
  • Filmová vesnice se nachází v Pskovské oblasti, nedaleko obce Puškinskije gory (Пушкинские горы), 550 km západně od Moskvy. Nacházely se zde kulisy, využité již ve filmu Batalión (2015), bylo jen třeba zdvojnásobit počet budov a zejména vystavět větrný mlýn. Většinu nevolníků v carské vesnici ztvárnili místní občané. Interiéry panského sídla byly natočeny v nedalekém skanzenu Trigorskoje (Тригорское). Dobový hudební doprovod ve vesnici obstaral pskovský folkový soubor Skaz. (ČSFD)

Reklama

Reklama