Reklama

Reklama

Třináctiletý Sam Cleary (Javon 'Wanna' Walton) má podezření, že jeho záhadně samotářský soused pan Smith (Sylvester Stallone) je ve skutečnosti legendární hrdina Samaritán, který byl před 25 lety prohlášen za mrtvého. Zločinnost je na vzestupu, město balancuje na hraně chaosu a Sam se rozhodne vylákat svého souseda z úkrytu, aby zachránil město před zkázou. (Prime Video)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (249)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nenadarmo má Sylvester Stallone exkluzívne miesto medzi mojimi obľúbenými hercami. Sledujem jeho kariéru prakticky od samého začiatku. Poznám všetky snímky, v ktorých si zahral. Mnohé z nich silne ovplyvnili môj filmový vkus. Vždy sa preto teším i na tie nové. Naposledy ma Sly potešil, keď stvárnil titulnú úlohu v kinofilme "Samaritán", ktorý v roku 2022 zrežíroval Julius Avery. Je to komixový príbeh, ktorý sa však neopiera o žiadnu printovú komixovú predlohu. Toto je písané priamo na telo Stallonemu. Výborne sa do tejto role hodil. I vo veku sedemdesiat šesť rokov, opäť raz predviedol perfektný herecký výkon. Samaritán je drsný chlapík zo starej školy, kedy mali ešte komixoví superhrdinovia gule, nie ako tie súčasné transgenderové, vykastrované lgbt mrdky od Marvelu a Netflixu. Samaritán je borec podľa môjho gusta. Vidieť Sylvestera Stalloneho zasa v akcii mi padlo vhod. Ja som si to parádne užil. **** ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem narazil víceméně náhodou. Věděl jsem, že to asi nebude nic pro mě ale už jsem dlouho neviděl žádnej film se SLYem a tak jsem si řekl že filmu dám šanci. Že to bude takovej Béčkovej naivní Fantasy provar jsem ale opravdu nečekal. Omlouvám se SLYovi i všem těm kterým se film líbil ale za mě je to strašně hloupoučkej film. Myslím si, že tohle by mě nebavilo ani v dobách kdy jsem byl malej capart natož pak teď. ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Tohle snad Sly neměl na stará kolena zapotřebí, protože kde nic není, ani old school legenda nebere, ačkoliv je tu taková jakou si diváci přáli. To jest moudrý stařec s nějakými superschopnostmi, který už přišel o iluze a pozitivní myšlení, ale všichni čekají ještě na finální konfrontaci. Máme tu zkrátka extrémní rutinu, kde rejža vsadil na jednoduchost. Ta však zdaleka nefunguje, protože je Samaritan skrz na skrz prohnilý kýčovitostí, stupidním scénářem a kripl zápletkou. Po půl hodině lze snadno odhadnout, že se tato tristní podívaná motá sem a tam a nemá tendenci zjistit čím a pro koho chce být. Ztráta času. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Hodnocení ve svých komentářích dávám v drtivé většině až na konci. Teď udělám výjimku. 70 procent. Jasně, že objektivně ten film tak dobrý není, ale jsem skoro až nekritický Slyův fanoušek. Proto tolik. Na druhou stranu ty hysterický výkřiky s jednou hvězdou jsou druhá strana extrému. Samaritán tak špatný určitě není. Svým tónem mi připomíná 90 ková béčka. Špinavé ulice, šílený záporák a sekta kolem něj. Ďábelský plán, hrdina který si ničeho nevšímá, aby pak kvůli banálnímu vztahu s další postavou musel zachránit ji a celé město. Jakože, proč sakra ne...? ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Moc se mi do tohoto filmu nechtělo. Přece jenom jsem si nedokázal představit, že můj oblíbenec se z pořád namakaného děduly stane nějakým superhrdinou, ale Sly to dokázal docela s grácií a na rozdíl od všech těch marvelovských přiteplených hrdinů v latexových oblečcích, mi byl tenhle zarostlý polobezďák sympatický. Když už došlo na akční scény, bylo se rozhodně na co dívat, Stallone je kosil hlava nehlava, zeď ne-zeď, opět dojde i na nějaké ty drsňácké hlášky, ten malý harant mi sice lezl lehce na nervy, ale dokázal jsem to překousnout, stejně jak když náš pan Smith ohnul zlověstné kladivo. Žádná pecka tento film není, ale určitě se na něj dá podívat a neodejít znechucený. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • V 52. minutě odloží Sam (Javon Walton) mísu s ledem na gauč, ale v následujícím záběru je na stolku. (VášaVF)
  • Když jde Joe (Sylvester Stallone) v dešti po ulici a začne ho sledovat gang, má kapuci, která je součástí bundy. Tu má v některých záběrech nasazenou a v některých ne. (Fenk)

Související novinky

Warneři uzavřeli dohodu s MGM

Warneři uzavřeli dohodu s MGM

15.08.2022

Studia MGM a Warner Bros. Pictures uzavřela novou několikaletou smlouvu, podle níž v budoucnu přeberou Warneři zodpovědnost nad mezinárodní (tedy mimo USA) filmovou distribucí MGM. To mělo doposud… (více)

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

28.06.2022

Novozélandský herec Russell Crowe se v poslední době v tvoření jen tak nezastavuje. Zatímco už za pár dnů ho diváci budou mít šanci vidět ve vedlejší roli boha Dia ve značně očekávané nejnovější… (více)

Reklama

Reklama