Reklama

Reklama

Třináctiletý Sam Cleary (Javon 'Wanna' Walton) má podezření, že jeho záhadně samotářský soused pan Smith (Sylvester Stallone) je ve skutečnosti legendární hrdina Samaritán, který byl před 25 lety prohlášen za mrtvého. Zločinnost je na vzestupu, město balancuje na hraně chaosu a Sam se rozhodne vylákat svého souseda z úkrytu, aby zachránil město před zkázou. (Prime Video)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (231)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Možno aj vďaka nízkym očakávaniam to dopadlo podľa mňa celkom dobre. Asi ma prekvapilo, že to nebol žiadny prepadák. Stallonemu jeho pózu napriek 2 centimetrovým škáram v tvári ešte stále veriť. A taký Pilou Asbaek bol frajer v Borgen, bol frajer v Game of Thrones a aj tu bol frajer. Dobrý ksicht na také roly. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Velmi podivná podívaná s extrémně zmateným scénářem, která přeskakuje mezi žánry více než je zdrávo. Tím vším je snímek Samaritan, který ničím jiným než tradičně spolehlivým Sylvesterem Stallonem bohužel nezaujme. Všechno ostatní od otravného dětského protagonisty, nevýrazné záporné postavy či přes avizovaný stupidní scénář zde zkrátka už ze samotné podstaty nemá šanci na úspěch. Posledním hřebíčkem do rakve je pak natažená stopáž a přehršel hluchých míst. Pokud tedy nejste hardcore fandy Sylvestera Stallona, tento počin můžete s klidným svědomím vážně vynechat. O nic nepřijdete. (Prime Video) „Have a blast.” ()

Reklama

Derek 

všechny recenze uživatele

Prekvapujuco zabavne a to hlavne vdaka Averyho rezii (ktory ma za sebou Overlord) ktory dokaze vykresat atmosferu i napriek mensiemu rozpoctu (Granite city sa tu dost podoba na Detroit z Robocopa, ako i auta ktore sa tu objavuju). Zvysok osadenstva sa tiez snazi (SLY je solidny a mlady chlapec nelezie na nervy) co staci na to aby bol Samaritan zabavnejsi ako poslednych par Marveloviek. V kinach by to nemalo sancu, ale na streaming je to idealne... ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Když smícháte celkem slušný koncept s nudným provedením, vznikne Samaritan. Sylvester Stallone si tady zahrál chlapíka, jenž má své superhrdinské dny už za sebou a snaží se dožít v míru. To se však podle očekávání nepovede a on musí znovu ukázat, že v něm ještě kousek síly zbyl. Problém je v tom, že je to docela nuda. S filmem mám hned dva problémy. První trefou do koulí je absence jakékoliv brutality. Tyhle typy snímků nejsou typickými superhero filmy a tak si můžou dovolit mířit na dospělejší publikum. Problém tedy tkví v tom, že tady se to vyloženě nabízí a já se nedočkal ani kapičky rudé tekutiny. Akce, i když jí není moc není vyloženě špatná, ale v některých scénách ty urvané končetiny a otevřené zlomeniny prostě chybí. (Zdravím seriál The Boys). Druhý problém mám s provedením. Od režiséra Overlord, jenž byla docela fajn žánrovka, bych čekal svižnější režii. Tentokrát jsem dostal docela zdlouhavou, ne moc zábavnou historku o tom, že i superhrdinové stárnou a pomočují se v noci. Když už mám dostat drama právě o tom, čekal bych větší razanci v napětí, lidském dramatu nebo aspoň náznaku toho, že mě postavy budou zajímat. Ale abych jen nenadával, tak samozřejmě samotný Sly má obrovské charisma a sám by utáhl i film o prodejci salámu v Bille. Pořád na to herecký má a většinu snímku si krade pro sebe. Škoda jen, že scénář i režie mu berou vítr z plachet. Dále docela potěší záporák, který je správně agresivní, nesympatický a většinu času, co stráví na obrazovce si tu zápornou roli fakt užívá. Akční scény jsou rutinně natočeny, přesto jich je však víc, než bych čekal.   Verdikt: Samaritan, jenž měl původně jít do kin, ale nakonec šel na stream (proč asi?), není vyloženě špatný film. Akorát doplácí na línou režii, rutinní akci a mění celkem zajímavý koncept v superhero žánru na béčkovou věc, která sice neurazí, ale druhý den si nebudete pamatovat, o čem byla. Chybí zde jakýkoliv náznak brutality, invence v akci či snaha trošku hlouběji prozkoumat charaktery postav. Stallone je klasicky super, jen je škoda, že nemá prostor ukázat víc. Dobrý herec je bez debat, ale hraje se špatnými kartami. Dobrý záporák a občas zajímavá bitka, tak zachraňují snímek od úplného odpadu. Daleko od něj, však není. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(66/2022) / Tešil som sa na Slya, námet znel super, presne rola ako šitá pre neho. Výsledok je ale o dosť horší ako som čakal a chcel. Predvídateľný, plochý, slabo vystavaný príbeh je najväčší problém. Celý film pôsobí veľmi "teen", myslím, že šlo práve o to osloviť mladé publikum. Obávam sa ale, že práve pre toto publikum bude zase film moc obyčajný a zdĺhavý. Určite tomu viac svedčí stream, kino by bol pravdepodobne fail. (5/10) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • V 65. minúte nastáva scéna, kedy Joe (Stallone) aj s malým dievčaťom preskočí cez auto, prevrhne ho a ukryje sa zaň pred hodeným granátom. Takým, aký v minulých scénach dokázal vyradiť všetku elektroniku v okolí výbuchu. Tu však nevyradí ani len mobilné telefóny početných pozerajúcich sa ľudí, ktorí celú scénu na mobil natáčajú. (baclajean)
  • Když jde Joe (Sylvester Stallone) v dešti po ulici a začne ho sledovat gang, má kapuci, která je součástí bundy. Tu má v některých záběrech nasazenou a v některých ne. (Fenk)
  • V 52. minutě odloží Sam (Javon Walton) mísu s ledem na gauč, ale v následujícím záběru je na stolku. (VášaVF)

Související novinky

Warneři uzavřeli dohodu s MGM

Warneři uzavřeli dohodu s MGM

15.08.2022

Studia MGM a Warner Bros. Pictures uzavřela novou několikaletou smlouvu, podle níž v budoucnu přeberou Warneři zodpovědnost nad mezinárodní (tedy mimo USA) filmovou distribucí MGM. To mělo doposud… (více)

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

28.06.2022

Novozélandský herec Russell Crowe se v poslední době v tvoření jen tak nezastavuje. Zatímco už za pár dnů ho diváci budou mít šanci vidět ve vedlejší roli boha Dia ve značně očekávané nejnovější… (více)

Reklama

Reklama