Reklama

Reklama

Třináctiletý Sam Cleary (Javon 'Wanna' Walton) má podezření, že jeho záhadně samotářský soused pan Smith (Sylvester Stallone) je ve skutečnosti legendární hrdina Samaritán, který byl před 25 lety prohlášen za mrtvého. Zločinnost je na vzestupu, město balancuje na hraně chaosu a Sam se rozhodne vylákat svého souseda z úkrytu, aby zachránil město před zkázou. (Prime Video)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (230)

alchac 

všechny recenze uživatele

Mno jo. Když už si to z míst naprosto nečekaných přihasí vpravdě samaritánská pomoc superhrdinskému žánru, který s výjimkou Strážců Galaxie již nejméně dekádu zMrvlený teplá na úbytě, zmodrá to tu rychleji, než bys řekl „kulantní staroškolsky špinavé, westernově přímočaré béčko,“ nicméně kdo si chrochtal u posledního Ramba, bude zřejmě chrochtat i zde. Sláj zjevně poklidné dožití na penzi neplánuje a po chvályhodném vzkříšení svých R&R legend se již poněkolikáté uvolil předvést dnešní mládeži, jak se to má dělat – zde konkrétně názornou demonstrací jaká by bývala byla mohla být sranda s Avangejs či Ligou proktologů, kdyby byli jejich členové trochu více Postradatelní. Kupodivu mi vůbec nevadila ani ta silně průhledná pointa, pročež mínus jedna pouze za toho opravdu mimořádně hnusně vlezlého spratka. Závěrem též slavnostně slibuji, že pokud se tedy někdy dočkám Sláje v roli Antonína Stárka, Dolfiho jako nordického kladiváře, Bolo Yeunga na pervitinu a opatlaného zelenou želatinou, Arnýho co Prezidenta Ameriky, Džetlího parodujícího Robina Úda a Syntie Rozkrok se zrzavým přelivem a ruským přízvukem, naklušu na to do kina minimálně třikrát! ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Na film pro děti není Samaritan náhodou vůbec špatný (určitě lepší, než Slyův vyšumělý užvaněný poslední Rambo). Temná atmoška, překvapivě hodně násilí, minimum soucitu se záporáky... opakuju že "na film pro děti". Oceňuju taky názornou (i když předvídatelnou) ukázku relativity dobra a zla v postavě Samaritana, zkrátka děcka by se měla už od mala učit, že svět není černo-bíle jednoduchý. Bavil mě i popelář Sly, který ačkoliv je už starší než chudák nebožka Zagorka, vypadá i pohybuje se dost dobře. A jelikož mi kupodivu ani příliš nevadil dospěle se chovající dětský hrdina (lepší než nějaký pisklavý malý teplajzník), rád zaokrouhlím nahoru, když vidím to zdejší hodnocení. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Teda nečekal jsem, že mě bude na stará kolena Sly bavit, ale podařlo se. Je to jednoduchý, zlo - dobro a fanálový střet, proč vymýšlet nějaký voloviny, když tohle funguje a zatraceně dobře funguje. Jen mohl ten konec být vygradpvaný trošku více, ale líbila se mě ta špinavá atmosféra a docela jsem si říkal, že Sly asi rád má pořád něco na hlavě, když tam vesměs pořád  kapucínoval. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Kurňa, ta identita je od začátku jasná jak facka, takže nějaký zvrat v ději se pro mne nějak nijak nekonal, do toho tu máme otravného kluka, u kterého se divím, že mu buď tu ruku neusekli, nebo ho s maminou už dávno někam nezabetonovali, a pak partu pouličních rváčů, kteří chtějí chaos a vykrádat obchody poctivých pracujících a město bez elektřiny (aniž by je napadlo zajet si do EU, kde by mohli rovnou začít se svým názorem dělat i politiku), jo, a dozvíme se na závěr, že nikdo z nás není buď jen dobrý, nebo zlý, ale v každém z nás je kus toho i onoho, Sly vypadá charismaticky jako Sean Connery, ale co je to všechno platné, když chybí děj, chybí příběh a mlátičky jsou předem jasné a dané, když můžete vystřílet zásobník a je to k prdu. Ještě že jim tam tekla voda, asi platili řádně nájem. Mně ani tak nevadí to minimum akce, Sly by to v pohodě svým charisma utáhl, ale to, že film odnikud nikam nejde a ve scénách s klukem je někdy otravnější než Poslední akční hrdina s Arniem, který je zhruba podobně zaměřen. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Pravdupovediac som to po všetkých tých odkladoch čakal oveľa, oveľa horšie. Bolo to tak akurát dlhé a nechýbala prekvapivo slušne robustná akcia. Nebolo je však veľa. Scenár je neobjavný, plný očakávaných situácií. Azda s výnimkou šokujúceho finálneho twistu, hoc sa priznám, že som ho odhalil asi o hodinu skôr, takže vlastne neviem, či skutočne je šokujúci... Kasting je až na Slya (ktorý sa pomaly ale isto blíži k osemdesiatke, ale rozhodne na to nevyzerá, dole klobúk) a Dána Piloua Asbæka béčkarský. Ale chlapec je znesiteľný a má so Sylvestrom adekvátnu chémiu. Katastrofa to nie je. Páčila sa mi „apokalyptická“ atmosféra nebezpečných amerických ulíc, ktorými je lepšie nechodiť ani počas dňa, nieto ešte v noci (kedysi v 80. a trochu aj 90. rokoch bola v móde, viď. Maniac Cop alebo dokonca Sám doma 2). Resumé: je to dobré, ale zázrak to nie je. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Když jde Joe (Sylvester Stallone) v dešti po ulici a začne ho sledovat gang, má kapuci, která je součástí bundy. Tu má v některých záběrech nasazenou a v některých ne. (Fenk)
  • V 52. minutě odloží Sam (Javon Walton) mísu s ledem na gauč, ale v následujícím záběru je na stolku. (VášaVF)

Související novinky

Warneři uzavřeli dohodu s MGM

Warneři uzavřeli dohodu s MGM

15.08.2022

Studia MGM a Warner Bros. Pictures uzavřela novou několikaletou smlouvu, podle níž v budoucnu přeberou Warneři zodpovědnost nad mezinárodní (tedy mimo USA) filmovou distribucí MGM. To mělo doposud… (více)

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

28.06.2022

Novozélandský herec Russell Crowe se v poslední době v tvoření jen tak nezastavuje. Zatímco už za pár dnů ho diváci budou mít šanci vidět ve vedlejší roli boha Dia ve značně očekávané nejnovější… (více)

Reklama

Reklama