Reklama

Reklama

Od koťátek pracky pryč! Hon na internetového zabijáka

(seriál)
  • Velká Británie Don't F**k with Cats: Hunting an Internet Killer
Velká Británie, 2019, 3 h 7 min (Minutáž: 57–66 min)

Režie:

Mark Lewis

Scénář:

Mark Lewis

Hudba:

Andrew Skeet

Hrají:

Justin Trudeau (a.z.), Luka Magnotta (a.z.)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Hrozivá videa vyšinutého zločince donutí skupinku amatérských internetových detektivů pustit se do riskantního pronásledování, které je vtáhne do temného podsvětí. (Netflix)

Recenze (102)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi si vážim prácu kolegu Trevora, ktorý si dal námahu zistiť si presné fakty a porovnať ich s netflixovou verziou. Veľmi prínosné. Napriek tomu musím povedať, že nech je dokument pravdivý do akejkoľvek miery, je veľmi pútavý, teda najmä prvá časť a potom absolútny záver, kde je odhalený motív vraha, ten bol pre mňa šokujúci. Ak v dokumente nesedia podrobnosti, potom dobre, je to chyba, ale ako celok podľa mňa zafungoval výborne a nakoniec treba povedať podstatnú vec, že táto vražda a aféra so zvieratami sa stala a Luka Magnotta skutočne dané činy urobil, čiže to gro ostalo v práci tvorcov dokumentov zachované. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Precizně zmapovaná cesta k dopadení vraha, který si skrze sociální sítě a videa dělá z vyšetřovatelů dobrý den. A i když je jasné, že některé věci si tvůrci lehce přikrášlují, tak i přesto je vážně šokující a svým způsobem i neodolatelně zajímavé sledovat, jak moc měl svůj plán promyšlený a jak se kolem něj i přes všechna jeho opatření začala svírat smyčka spravedlnosti. Na poli podobně laděných pořadů se tedy jedná o vysoký nadprůměr, u něhož se skoro vůbec nebudete stíhat nudit. (Netflix) ()

Reklama

MatyM 

všechny recenze uživatele

Poutavý, napínavý, komplexní a šokující krimi příběh, který překvapí úplností záznamů, který diváka provede případem skutečně od A až do Z, stejně jako nezpochybnitelnou filmařskou kvalitou, ukrytou v práci s kvalitní kamerou, stiřhem a zbukovým mixem i dramturgií. A zároveň jde o počin bulvárně senzacechtivý, necitlivý, a své vydělávání na neštěstí, které proměnil ve spotřební zábavu, alibisticky v posledních vteřinách hází na své obecenstvo. PS: Jednomu zdejšímu komentáři "Nejlepší příbehy píše sám život" se v kontextu tohoto seriálu nejde než nevěřícně nasmát. To nevymyslíš. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tenhle dokumentární (mini)seriál byl pro mě celkem překvapením. Samozřejmě, že se z toho dalo vytěžit daleko víc ale i tak je to čtyř hvězdičková záležitost. Škoda jen, že režisér neměl koule na to aby i divákovi ukázal ten explicitní materiál. Na druhou stranu se to ale dá pochopit, protože takhle je to koukatelný i pro méně otrlé diváky. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě vážně nebavilo. První díl byl sice naprosto výborný (tedy jenom v první polovině), ale nebýt zajímavého závěru, tak bych se dál ani nekoukal. Jinak mi to vůbec nesedlo. Celé je to jenom o nějakém buzíčkovi, který týrá zvířata a internetoví hrdinové ho chtějí dopadnout. Bohatě by tomu stačil klasický hodinový dokument. Hlavní vypravěčka byla pro mě nesympatická. Také mi přijde dosti nefér, že nám divákům neukážou celá videa, za to velký palec dolů. „Vyšetřovatelé“ měli až moc velkou fantazii, jako přirovnávali osudy k slavným filmům, no já jim to teda fakt nežral. Jaks taž je ještě zajímavý prostředek třetí epizody a také hudba. 20/100 ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Luka je na fotce s přáním své matce podepsán jako Eric. Je to proto, že se narodil jako Eric Clinton Kirk Newman. V roce 2006 si však změnil jméno na Luka Magnotta. (Muffino)

Reklama

Reklama