Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naše republika je vyhlášená svým domácím pečením a tradičními recepty, které se u nás podobně jako pekařské a cukrářské „fígle“ předávají v rámci rodinného dědictví v ohmataných sešitcích z generace na generaci. Ochutnejte s námi dobroty ze všech koutů naší země, odkud do soutěže přijelo dvanáct soutěžících. Peče celá země je tady! Výpravná a laskavá soutěž o nejlepšího tvůrce bábovek, koláčů, dortů a moučníků. Jejím cílem a smyslem je ukázat lásku k tak zdánlivě banální „práci“, jakou je pečení. Ve skutečnosti se totiž za touto činností skrývá mnohem více, počínaje úctou k tradicím a umu předků. Pořad vzdává hold fascinující zručnosti lidských rukou a vyslovuje uznání zápalu pro věc, který nejlepší domácí pekaři musí mít. V neposlední řadě je posláním zprostředkovat divákům pohled na neuvěřitelné skvosty české, moravské, slezské, ale i světové kuchyně, které si budou chtít doma ihned po zhlédnutí sami upéct. Peče celá země nabídne tradiční receptury, ale i inovativní postupy. Dvanáct finalistů bude muset čelit kreativním výzvám, kdy mohou doma trénovat a vylepšovat, čekají je rovněž úkoly, se kterými se setkají někdy i poprvé v životě. Asistovat u pečení jim bude moderátorská dvojice Tereza Bebarová a Václav Kopta. Rozhodovat o vítězných pekařích a cukrářích daných kol budou porotci Josef Maršálek a Mirka van Gils Slavíková. Uznávaní odborníci, kteří šíří cukrářské umění i za hranicemi Česka...
Již podruhé představí Česká televize fenomén všech kulinářských soutěží. Po úspěšné první řadě pořadu, jehož finále sledovaly téměř dva miliony diváků, se na obrazovkách na jaře 2022 objeví nový tucet soutěžících. Výrobky bude se známým cukrářem Josefem Maršálkem tentokrát hodnotit blogerka, lektorka cukrářských kurzů, spisovatelka a velká milovnice makronek Míša Landová. Moderování se opět chopili Tereza Bebarová a Václav Kopta.
Třetí řada Peče celá země opět stmelí celé rodiny u televizních obrazovek, a to jak u české klasiky, tak u často velmi originálních receptů. Víte například, jak se peče malinový dort, který znáte ze znělky? V letošní řadě budou moci diváci ocenit i mnohá umělecká díla, cukrářské skládačky, výrobky průzračné jako sklo, na své si přijdou i zahrádkáři či milovníci starých krajek. Nebudou chybět ani známé recepty z ciziny. (Česká televize)

(více)

Recenze (95)

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Nevím, co ostatní diváci přesně čekají, že uvidí v pořadu o pečení. Lidé tam překvapivě, ehm... pečou! A je to jediná hodina z celého týdne, kdy vás televize nezatěžuje řvoucími reklamami nebo zprávami o teroristických útocích, koronaviru, vraždách, Babišovi, Zemanovi, Trumpovi a jim podobnými idioty. Zkrátka se tam pouze soutěží v pečení a dva profesionálové pak jednoho ze soutěžících vyřadí. Nikdo nikoho neuráží, u ničeho není jízlivý a shazující komentář, nikdo se tam nevěší, když musí odejít. Pro mě je to pořad, u kterého může divák zapomenout na své a světové problémy a uklidnit se u pohodové podívané. Jediné, co nechápu, je přítomnost Václava Kopty, který o pečení zřejmě neví nic a lepším moderátorem je stejně Tereza Bebarová. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Českou televizi mám ráda, ovšem zařadit soutěžní pečení na sobotu 20:00? Chápu, že některé diváky to bavit bude, můj šálek kávy to není. Bez hodnocení. Úprava komentáře a hodnocení po poslední části: Beru zpět. Na nátlak rodiny jsem shlédla většinu epizod a uznávám, příjemné, nevtíravé, především chválím výběr soutěžících. Z těch dílů, které jsem stihla mi byli sympatičtí všichni. Porotci fajn, Kopta mi nevadí, Tereza Bebarová taky ne, prostředí i délka pořadu akorát. Vařím jak drak, ale pečení mě baví jen za určitých pravidel. V momentě, kdy je v receptu napsáno: "Vezmi sobě dvě mísy" či "odděl žloutek od bílku", končím. ( S bábovkou: 3 celá vejce, 1 šlehačka, 300gr hl m., 250 gr krystalu + 1 pr do pr a + vanilkový cukr, +- cokoli nás od ořechů, přes kakao či skořici napadne, robot zamíchá a já naliju do vymazané vysypané formy jsem se úspěšně provdala a s bábovkou zvanou Jako z reklamy sklízím úspěchy napříč rodinou, přáteli, náhodnými kolemjdoucími roky roků. Druhým mým esem v rukávu je Sypu liju sypu, ale o ten si napište do zprávy. Recept pro úplné pekařské paka, úspěch zaručen vždy, ale ztrapňovat se jím tady nebudu.. Ještě si to přečte porota... ;-) ) Přesto mě zajímalo, s jakými úkoly se soutěžící popasují. Za mě dobrý a k jejich umu a trpělivosti z mé strany pouze nehynoucí obdiv. ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Počkal jsem až do konce a musím říct, že jsem sám překvapen, že mě to bavilo. Pravdou je, že jsme se u toho doma vždycky museli ládovat klobáskou, sýrem, brambůrkami, prostě něčím slaným... protože na sladké až tak úplně nejsme. Ale možná právě proto jsme s otevřenými ústy hleděli na to, jak vlastně vznikají takové abstraktní věci jako makronky, trubičky, špičky a vůbec prakticky všechno sladké. Ačkoliv to byla soutěž, krutá, ale spravedlivá a s těmi pekaři/cukráři taková... milá. ()

MyskaMari 

všechny recenze uživatele

První série pro mne, jakožto pro fanouška britského originálu, byla moc příjemným překvapením. Moc mi nesedly soutěže jako Masterchef nebo Hell's kitchen, kde se jen řve, všichni se stresují, dorty lítají po zemi, hlavně aby se divák nenudil. Tenhle pořad se mi líbil mnohem více, protože ačkoli je zde také časový limit, soutěžící mají čas si se zákusky vyhrát a navzájem si pomáhají. Příjemnou atmosféru dokresluje povznášející hudba a divák se navíc něco dozví, protože jednotlivé části soutěže jsou proloženy krátkými interview. Oproti tomu 2. a 3. série obrovské zklamání. Výbornou porotkyni Mirku van Gils vystřídala nemastná neslaná Michaela Landová. Asi má s pečením zkušenosti, ale do televizní soutěže se teda vůbec nehodí. Hlavně v porovnání s Josefem Maršálkem, který vždy komentuje důvody, proč se soutěžícím něco nepovedlo, a jak to mají příště napravit, vždy přesně ví, co se stalo a je i celkem vtipný. Michaela vidí křivý dort a prohlásí: "Ten dort je nakřivo." My diváci ti děkujeme za postřeh a posíláme klíčenku, ale vidíme to taky. Role poroty v této soutěži je poradit, má mít dostatečné znalosti, aby odhalila, kde nastala chyba. A tohle Michaela fakt neumí. Osobně je mi navíc strašně nesympatická a úkoly, které zadává, mi přijdou mnohem méně kreativní než ty od Josefa Maršálka. ()

Hexa 

všechny recenze uživatele

Tohle s MC srovnat nejde. Je to, podle mě, úplně o něčem jiném. Viděla jsem všechny MC (originál tedy, českej jen jeden) a tady jsem ani při prvním díle nečekala, že tam budou podrazy, řev, slzy a pod. Přece jenom, u pečení si má člk spíš odpočinout a to u tady lze. Jediná výtka je, že by přece jenom mohli porotce trošku, droboulinko, přitvrdit. Jinak super. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Jana Pokorná, která byla ve druhé řadě pořadu, kvůli soutěži přibrala 12 kilo. (TheSlezy)
  • Pořad se natáčel na zámku Bon Repos a v přilehlém parku. [Zdroj: rexter.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama