Reklama

Reklama

Temný dům

  • USA The Night House (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Beth (Rebecca Hall), která se vzpamatovává z nečekané smrti svého manžela, zůstává sama v domě u jezera, který pro ni postavil. Začíná však odhalovat jeho znepokojující tajemství a je odhodlaná je rozluštit. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (204)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Dle traileru velké lákadlo na páteční večer (koukaný v sobotu!). Ovšem Bruckner tak jako u svého Rituálu (2017) dokáže překvapit naprosto dech beroucí atmosférou. Tady jsem se jen modlil, aby to konec nezkazil, tak jako právě u Rituálu. Night House, ale od začátku do konce buduje naprosto fenomenální atmosféru. Rebecca Hall to navíc hraje opravdu skvěle. Já bych v tom domě nevydržel ani den. Líbí se mi, že si film vlastně až téměř do konce vystačí s pouhým napínáním. To je ale přátelé, jako struna ostré. Postupné odkrývání pravdy mě bavilo a hltal jsem ho až do konce. Taktéž se mi líbí, že finále není příliš jednoznačné. Tohle je vážně seriózní psychologické drama s hororovou atmosférou. Anebo ještě líp horor s psychologickým dramatem. Horor, který je přesně podle mého gusta. Není v něm ani kapka krve a nepotřebuje k děsu lekačky. Za mě parádní hororová třešnička! (80 %) ()

stitch7 

všechny recenze uživatele

/// Tak jsem podle názvu čekal, že to bude o tom druhém, temném domě, ale ono to bylo nakonec o ničem :)  Před pár lety bych asi nadšeně jásal, dnes už mě tahle rádoby chytrá přiblblost nenadchne. Nerozumím, proč se Owen zabil a film mi to nevysvětlil. Natočené to však bylo pěkně, párkrát jsem se pobavil a párkrát leknul, jen jsem měl očekávání od pointy vyšší... Jakože o dost. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Hlavná hrdinka to síce zahrala presvedčivo, ale scenár mi už taký presvedčivý neprišiel. Napokon jeden zo slabších Brucknerových hororov a pre mňa sklamanie. Príbeh o ženskej, ktorá pátra po podivnej minulosti svojho nebohého manžela, a popri tom ju prenasledujú jeho hlasy, repliky domu, tieňové postavy či podobajúce sa milenky, síce navodí solídnu mysterióznu atmosféru a v prvej polovici celkom dobre funguje, ale v konečnom dôsledku sa to vôbec neudrží pohromade, väčšina divákov sa v tom asi začne strácať a k poriadne napínavému vyvrcholeniu či aspoň uspokojivému vysvetleniu nedôjde vôbec. Inými slovami, je síce pekné snažiť sa divákov držať v očakávaní, čo príde, ale keď napokon nič poriadne nepríde a človek napokon poriadne ani nevie, na čo sa to vlastne díval, čakanie vyjde nadarmo. Pár svetlých momentov by sa možno našlo, vrátane asi dvoch solídnych zľaknutí, ale režisér to dosť pochoval zdĺhavými, hluchými dialógmi a smrtiacou stopážou. Ten spomenutý „prvoplánový baf horor“ by ma bavil viac. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Beth se po smrti manžela zdá navenek klidná a vyrovnaná, ve skutečnosti ale v sobě dusí žal a chtěla by se s manželem opět setkat. Leccos nasvědčuje tomu, že jeho duše se vrátila. Jenže znáte to, mrtví k nám nepromlouvají, ale někdo či něco se za ně může vydávat. Hlavní motiv tedy není nic nového, což úplně nevadí. Film staví na atmosféře, tajemnu a Rebecce Hallové. A klobouk dolů, protože ona hraje perfektně. Pozvednuté obočí, lehký úsměv, pohození hlavou, povzdech. Nenuceně a přesvědčivě. Na film lze nahlížet různě - jako psychologické drama ženy, které se noční můry prohání hlavou sem a tam a deprese ji tlačí k rozhodnému činu (ostatně sama říká, že to ona měla psychické problémy a manžel ji držel nad vodou), nebo jako na bubákovinu, kdy je Beth v zajetí temných sil. To už záleží na divákovi, jak si film přebere. Lekačky mě většinou nechávají klidným, tentokrát ale byly na mrtvici. Nejprve výstřel, a když došlo na ránu, až se kino otřáslo, tak jsem si říkal, že další pecku, bude-li následovat, už zřejmě nezvládnu. Skvělá hudba měla tu správnou sílu v kině, solidní byla též kamera. A když máte před sebou velké plátno a široko daleko nikdo nesedí, pak je to vždy zážitek, jaký doma nikdy neprožijete. Film ocení spíše menšinové publikum. ()

Copacabana 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ natrafím na film, ktorý sa odohráva v dome pri jazere (narýchlo si spomeniem na Lake House, The Amityville Horror) skoro s určitosťou viem, že to bude niečo pre mňa. The Night House od začiatku budoval napätú atmosféru, a aj napriek tomu že nejaké veľké lakačky sa nekonali, dostalo ma to. Koniec bol pre mňa artový a dychberúci. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama