Reklama

Reklama

Temný dům

  • USA The Night House (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Beth (Rebecca Hall), která se vzpamatovává z nečekané smrti svého manžela, zůstává sama v domě u jezera, který pro ni postavil. Začíná však odhalovat jeho znepokojující tajemství a je odhodlaná je rozluštit. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (199)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých filmov, ktorého hodnotenie odráža jeho kvalitu, silné 3* či slabšie 4 ktoré sa objavujú u mojich obľúbených užívateľov sú naozaj obrazom presvedčivého výkonu hlavnej hrdinky a nie úplne domysleného scénara. Nič čo by mi vyrazilo dych a opäť spokojnosť s tým že ani na tento film sme do kina nakoniec nešli. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Rebecca Hall řeší největší záhadu své (hororové) kariéry. Namísto svých ženských potřeb řeší minulost svého zesnulého manžela, který před nedávnem spáchal za neobjasněných okolností sebevraždu. Ovšem pozor! On ten manžílek nebyl zrovna ctnost sama. Sama v domě u jezera rozplétá záhady kolem jeho dvojího života. A než dojde na finální výron (filmu), je kladen důraz na působivě plíživý děs. A nejeden záhadolog je pořádně napjatý, jak se to vlastně s celou tou záhadou má. Produkčně film zaštítil proslulý David S. Goyer, což je vesměs vždy záruka ne úplně špatné podívané. A tentokrát dvojka zkušených scenáristů Ben Collins a Luke Piotrowski nelenila a skloubila nadpřirozené úkazy, výjevy a stínohry s reálnou konstitucí, v níž se vyskytuje podivná replika domu na druhém břehu jezera a v něm ještě podivnější soška, načež v notebooku manžela je nalezeno četné množství fotografií neznámých žen, které jsou až nápadně typově podobné hlavní hrdince, která je ze všeho nenadále objeveného pořádně přesvědčivě konsternovaná. Film perfektně graduje, má hutnou mysteriózní atmosféru. A vše takto zajímavě a neokorale poskládané a posazené volalo po bombastickém finále. Mimořádný finální řez se ale nedostavil. Film tímto ztratil na plném bodovém hodnocení, protože závěrečná část mně příliš smysluplná nepřišla. Vlastně se ta celá záhada v podstatě ještě i prohloubila. David Bruckner se do větších gore akcí nepouštěl. Vystačil si s budováním nervní atmosféry, bohatě využíval detaily, ze kterých tvořil příjemný záhadný řetězec. Rebecca Hall se své role zhostila báječně. Kamera Elishe Christian dokázala být působivá a vizuálně i technicky je film kvalitně odveden. David Bruckner měl dlouho našlápnuto natočit záhadu nad záhady, nakonec se budeme muset smířit s tím, že to celé mystérium zůstane víceméně pro diváka decentně neobjasněné. 7/10 ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Námět filmu vypadal docela slibně, přesto jsem měl prvních čtyřicet minut obrovské nutkání, spáchat taky sebevraždu. Málem jsem se totiž unudil k smrti. Něco tak nezáživného, jsem už hodně dlouho neviděl. Navíc mi hlavní hrdinka byla zpočátku dost nesympatická. Rebecca Hall sice nepředvedla špatný výkon, ale charakteristika její postavy mi byla krajně odpudivá. Pořád jsem si říkal, jestli jí z toho chlastu (a že si dávala řádně do nosu) totálně nejeblo a celé se to bude točit jenom okolo její fantasmagorie.    V dnešní době už totiž vrzání podlahy, záhadné zvuky, nebo rádio co se samo pouští moc lidí opravdu nevyděsí. Leda tak ty, co se poserou i z toho, že slyší v noci šumění stromů. Potom se ale konečně daly věci do pohybu a bylo cítit, že se zlepšila i samotná atmosféra. Postupně začala vyplouvat napovrch všechna manželova tajemství a já se těšil na slavné finále. Řádění entity v domě a ukázka vražd mladých žen beru za zřejmě nejlepší a nesilnější moment (pasáž) celého filmu. Bohužel samotné finále už moc ne. Závěr mě opět dost zklamal.    Já si nemůžu pomoci, ale tenhle film měl určitě navíc. Potenciál zůstal nevyužitý, je tu spousta hluchých – slabých míst a rozhodně by bylo lepší, kdyby celková stopáž byla osekaná tak o dvacet minut. Takhle jsem z toho dostal jen hodně průměrnou záležitost, kterou už víckrát vidět nepotřebuju. Takže v tomto případě nemohu jinak, ale nedám tomu ani průměrné ohodnocení. Protože zápory převažují nad pozitivními prvky, kterých tu bylo jako šafránu. 40% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Väčšinu času ide skôr o trilerovú drámu, ktorá vhodným spôsobom zabára nohy do hlbín hororu. Postava Rebecy Hall bola uveriteľná, i keď jej správanie po samovražde manžela nedávalo miestami zmysel. Pátranie po skrytom živote jej manžela a takzvanej ničote ma však celý čas bavilo, užil som si ho napriek niektorým logickým trhlinám. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Dle traileru velké lákadlo na páteční večer (koukaný v sobotu!). Ovšem Bruckner tak jako u svého Rituálu (2017) dokáže překvapit naprosto dech beroucí atmosférou. Tady jsem se jen modlil, aby to konec nezkazil, tak jako právě u Rituálu. Night House, ale od začátku do konce buduje naprosto fenomenální atmosféru. Rebecca Hall to navíc hraje opravdu skvěle. Já bych v tom domě nevydržel ani den. Líbí se mi, že si film vlastně až téměř do konce vystačí s pouhým napínáním. To je ale přátelé, jako struna ostré. Postupné odkrývání pravdy mě bavilo a hltal jsem ho až do konce. Taktéž se mi líbí, že finále není příliš jednoznačné. Tohle je vážně seriózní psychologické drama s hororovou atmosférou. Anebo ještě líp horor s psychologickým dramatem. Horor, který je přesně podle mého gusta. Není v něm ani kapka krve a nepotřebuje k děsu lekačky. Za mě parádní hororová třešnička! (80 %) ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama