Reklama

Reklama

Temný dům

  • USA The Night House (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Beth (Rebecca Hall), která se vzpamatovává z nečekané smrti svého manžela, zůstává sama v domě u jezera, který pro ni postavil. Začíná však odhalovat jeho znepokojující tajemství a je odhodlaná je rozluštit. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (200)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

O tomhle filmu jsem samozřejmě věděl ale svým obsahem mě zrovna dvakrát nenalákal. Ale zdejší poměrně vysoký hodnocení a novej Hellraiser mě přiměl abych dal tomuto kousku šanci. A musím říct, že víc než první polovinu má film poměrně dobře našlápnuto. Ke konci už to ale působí hodně zmateně a překombinovaně. A vysvětlení je za mě hodně nedotažený nebo alespoň pro mě nedostačující. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Od hororu neočekávám propracované znepokojení ani, že si u něho stihnu dodělat postgraduál z psychologie, já jsem mnohem jednoduší, já se chci jenom a prostě bát. Tady to na mě působilo, jako stínový divadlo. Některé scény byly až směšné a skoro se mi u toho chtělo smát. Wau, ale já bych si z toho srandu nedělal, protože si pro Vás už jde všeobjímající N-I-C-O-T-A. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Před několika lety jsem zkouknul pár titulů (Město, Tumbledown, Dárek…), díky kterým se jsem se zamiloval do (citlivého a přesvědčivého projevu) Rebeccy Hall. I poté tu a tam natočila nějaký solidní kus, ale žádný ji definitivně nenakopnul směrem do první herecké ligy. Nezmění na tom nic ani režisér David Bruckner a jeho tísnivý a zatraceně pomalý kousek. Pozvolna odhaluje okolnosti okolo sebevraždy jejího manžela. Pochopitelně začneme záhy pochybovat, zda bylo jejich soužití skutečně harmonické, zároveň nás budou strašit nevysvětlitelné jevy z jejich společného (odlehlého) hnízdečka lásky. Výsledek nabízí velmi solidní řemeslo, které má atmosféru, má výbornou Rebeccu, ale má i docela (zejména v závěru) nezvládnutý scénář. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Nakoniec dám hodnotenie, aké som cítil pôvodne. Myslím si, že film si to zaslúži. Už len preto, že sme sa skutočne dočkali skvelého psychologického thrilleru s dobrými hororovými prvkami. "The Night House" totiž nie je hororom, kde máme čakať, že na nás niečo vyskočí, nemá v sebe žiadne gore momenty (hoci pri konci som si hovoril, že pokojne tam mohli niečo priniesť), no v realite ponúka skvelú temnú drámu, ktorú rozplietať bola lahôdka. Pochopím všetkých, ktorí sa pri tom nudili, no ja to za seba povedať nemôžem. Plus je super, keď som na konci filmu mal pocit, že všetko do seba excelentne zapadlo a pochopil som asi úplne všetko. Plus ten záver, kde ostáva otázka, či je vlastne celé toto nebezpečenstvo zažehnané alebo nie. Lebo to je pre mňa to najlepšie. Povedané slovami našich postáv: "There is nothing there." "I know." Takto by sa horory podľa mňa správať mali. Nemali by nás okamžite desiť. Nemali by sa snažiť ísť cestou, že všetko musí byť strašidelné. Strach sa musí vybudovať. A pokiaľ zaútočí film príliš skoro, náš záujem rýchlo opadne. Tu sa to nestalo. A fakt ma miestami film prekvapil. Neviem komu to reálne odporúčať, no za seba hovorím, že jeden z tohtoročných hororových highlightov. A Rebecca Hall to zahrala absolútne excelentne. Jej výkon veľmi umocňuje všetko čo sa okolo deje. Skvelá práca. Hodnotenie: A- ()

Copacabana 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ natrafím na film, ktorý sa odohráva v dome pri jazere (narýchlo si spomeniem na Lake House, The Amityville Horror) skoro s určitosťou viem, že to bude niečo pre mňa. The Night House od začiatku budoval napätú atmosféru, a aj napriek tomu že nejaké veľké lakačky sa nekonali, dostalo ma to. Koniec bol pre mňa artový a dychberúci. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama