Reklama

Reklama

Vraždy ve Valhalle

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Island, 2020, 6 h 16 min (Minutáž: 45–48 min)

Hrají:

Nína Dögg Filippusdóttir, Sigurður Skúlason, Tinna Hrafnsdóttir, Arndís Hrönn Egilsdóttir, Bergur Ebbi Benediktsson, Aldís Amah Hamilton (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Island ochromí první případ sériových vražd v historii země. Podaří se vyšetřovatelům pachatele zastavit včas? (Česká televize)

Recenze uživatele Najt k tomuto seriálu (9)

Vraždy ve Valhalle (2020) 

Skvělý příběh, suverénní atmosféra, krásná zmrzlá země a výborně napsané postavy dělají z této poctivé kriminálky výborný projekt. Vlastně od začátku se něco děje, nejdříve přibývají vraždy ( škoda, ze jich nebylo více ), ohledávají se místa činu, začne se vyšetřovat a posledni třetina se úplně změní. Divák je stale napnutý díky povedené atmosféře a čeká, co se bude dít. Vždycky je prostor pro zlepšení, ale Brot v rámci realistické severské kriminalistiky, je ztvárněn skvěle prakticky po všech stránkách. // 4,5* ()

Nevídané (2020) (E01) 

Začátek slibně vypadající kriminálky. Zdánlivě poklidná část Islandu se během jednoho dne promění v místo vzbuzující obavy nejen policemanů, ale i obyvatel. Objeví se totiž dvě zmasakrovaná těla, téměř identickým způsobem. Hlavní vyšetřovatelka se s tím nesere a je to ostřílená ženská, která je rozhodnutá dopadnout vraha a zabránit tak dalším vraždám. ()

Návrat (2020) (E02) 

Kvalitativně na stejné vlně jako pilotní díl. Do hry se zapojuje vyšetřovatel z Norska a tak se ústřední dvojice společně vrhá do stínu vražd a mezitím dostáváme i kousky ze soukromí. Postavy jsou napsané a zahrané profesionálně a celé to obklopuje krásná, zmrzlá místní krajina. ()

Valhalla (2020) (E03) 

I přes pomalejší tempo si seriál zachovává kvalitu i správnou atmosféru. Hlavní vyšetřovatelka, která se zpočátku může zdát chladná a divná ukazuje, že je to tvrdá ženská, která svoji práci umí a divák s ní začne sympatizovat. ()

Jizvy (2020) (E04) 

Zatim nejlepší díl. Další oběť, konečně vyšly najevo informace o dění ve valhalle a je jasné, jaký bude motiv. I když nam tvůrci můžou jen motat hlavy, tak se vyšetřování žene dopředu spolu s příběhem. Atmosféra v tomhle díle byla naprosto parádní. ()

Všem na očích (2020) (E05) 

Vyšetřování pokročilo, atmosféra by se dala krájet, ale ten konec mi přišel hodně přitaženej ()

Tajná místnost (2020) (E06) 

Říkal jsem si, že když je případ uzavřen o čem to asi bude, ale vyšetřování běží dál a souvislosti s ním jsou čím dál tím více zajímavější. ()

Rozcestí (2020) (E07) 

Paradoxně se po ukončeném vyšetřování seriál rozjíždí ještě víc a tohle byla solidní jízda na všech frontách. Napětí by se dalo krájet a souvislosti s případem jdou ještě zajímavější, než samotný případ. Zbývá zjistit poslední věc. ()

Stvůra z temnot (2020) (E08) 

Alespoň, že se na parchanta přišlo a skončilo to relativně dobře. Finále povedené. ()

Reklama

Reklama