Reklama

Reklama

Hejno kobylek

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Svobodná matka se živí chovem sarančat, ze kterých dělá proteinovou mouku a krmivo. Problém ale je, že se kobylky skoro nemnoží – dokud neochutnají krev. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Film zůstal někde na půli cesty mezi horrorem a sociálním dramatem, ale zklamaný rozhodně nejsem. Už jen syrové scény z nelehkého života podivínské matky a jejích dětí na venkovské farmě byly působivé samy o sobě, vydaly by na samostatný film a bez oné horrorové roviny by se klidně obešly. Ale s krvelačnými kobylkami a hysterickým finále to bylo ještě lepší, šťavnatější, to je jasná věc. Čistokrevně béčková zápletka zabalena do podoby málem festivalového artfilmu, tak takovou fúzi můžu, pokud je zručně zrejžovaná. A rád bych ještě vypíchl výkon představitelky dcery Laury, zajímavá holka. Samozřejmě leckdo si může postesknout, že z takového námětu šlo vytěžit mnohem víc nechutností a krvavých brutalitek, ale to už by byl zkrátka jiný film, ve stylu Slimáků apod. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Dlouhý a hlavně nezazivny začátek.. Hlavní postava.. Taky žádná hitparáda.. Spousty zbytečných záběrů o ničem.. Celou dobu jsem čekal. že když kobylky ulitnou tak nastane v okolí krvavá lázeň.. a ono nic.. Úchylacka se nechává omusovat.. ale jakmile jsou na svobodě.. Tak se toho režisér bojí a žádné krvavé hody se nekonají.. Pouze malé finále.. Místo masakru.. 25% ()

Reklama

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Nejděsivěji na mě v tomto hororu působily reálie, které, ač se jedná o francouzský film, mi připomínaly americké reálie. Matka samoživitelka se musí starat o dvě děti a aby je uživila, tak podniká: chová kobylky. Drsně realistický děj filmu ukazuje, jak to vypadá, když živnost neprosperuje – navzdory celodenní tvrdé dřině tře člověk bídu s nouzí. Muž, který se uchází o ženinu přízeň, zase pěstuje vinnou révu a vyrábí z ní víno. Daří se mu lépe, ale stačí, aby uhodila sucha. Pak se urodí méně hroznů, což znamená, že výrobce vyprodukuje méně vína a za jeho prodej tudíž utrží i méně peněz. Nijak zvlášť dobře se nevede ani chovateli kachen, který od ženy kupuje kobylkovou mouku jako krmivo. Žena mu přiveze dodávku zboží v hodnotě pěti set (patrně EUR), ale chlápek je momentálně schopen zaplatit pouze tři stovky. Navzdory tomu však ještě remcá a požaduje, aby žena dodávala mouku v padesátikilových pytlích, protože se skladují lépe než malé pytle. Žena místo toho, aby jej upozornila, že zákoník práce zakazuje, aby ženy manipulovaly s břemeny těžšími než 35 kg, mlčí. Možná v kapitalistické Francii žádné takové zákonné ustanovení ani neexistuje. Hle, před jakými stresy dokázalo občany ochránit socialistické zřízení v bývalé ČSSR! Ostatní hororové prvky, které se v tomto filmovém díle vyskytují (zdivočelé kobylky), jsem vnímal pouze jako drobný bonus. Film doporučuji ke shlédnutí všem, kteří uvažují o podnikání v živočišné nebo rostlinné výrobě. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Škoda nevyužitého potenciálu filmu pretože tentokrát v ňom takmer nevidieť rukopis Netflixu a tvorcovia zrejme dostali nevídane voľnú ruku čo na tejtro streamovacej službe nebýva zvykom. Tak nejako takticky poslali Gastona do tábora aby nemali problém s vekovým obmedzením pravdepodobne v žiadnej krajine, ale práve záver mohol dopadnúť podstatne lepšie. Nie je žiaden prepadák v štýle Smrtiacich kobyliek, dobrá je kamera, herecké výkony solídne avšak 101 minút pri takomto námete mohlo dopadnúť podstatne lepšie. ()

B3n odpad!

všechny recenze uživatele

Takže tu máme ďalší programovací hnus od Netflixu, tentokrát postúpili o krok ďalej a začali naplno tlačiť agendu NWO - "You will eat ze bugs". Žiadne voľné ruky od Netflixu sa nekonajú, ani neexistujú, Netflix má jedinú úlohu, oznamovať, čo sa chystá. Takže tu máme hneď v prvých minútach šancu vidieť to, čo doteraz videlo len málo z nás a zažilo ešte menej z nás. Najprv si tam nejaký balík pochutnáva na praženej kobylke a má uhádnuť, čím je okorenená, mňam. No a potom nejaký influencer zase ide žrať palacinku s dážďovkami. Treba si uvedomiť, že tieto filmy vás len chystajú na to, čo príde. Ako z nemysliteľného urobiť normu. Dobrú chuť, pozrite si tento film o dvadsať rokov, potom si spomeňte, kde ste to videli prvýkrát.  Dovtedy si pomaličky začnite všímať zloženie potravín, najmä tých lacnejších... Či tam náhodou nebude nejaká "múka s vysokým podielom bielkovín"... ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama