Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Leo Borlock (Graham Verchere) je priemerný študent na strednej škole. Dostáva slušné známky, je členom školského pochodového orchestra a ničím nevyčnieva. Všetko sa však zmení, keď stretne Stargirl Caraway (Grace VanderWaal), sebavedomú novú študentku so záľubou v ukulele. Je najprv ignorovaná a zosmiešňovaná, no kúzlom svojej osobnosti si ľudí k sebe nakoniec pritiahne. Hlavne Lea, ktorý sa pri Stargirl dostáva na horskú dráhu emócií. (Arsenal83)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

Shyny 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný film ze středoškolského prostředí malého amerického města, ve kterém zaběhnuté koleje naruší titulní dívka Stargirl. Jako její jméno, i ona je unikátní a svým bezprostředním, upřímným a pozorným chováním nenuceně mění životy okolních lidí k lepšímu. Stejně jako hlavního hrdinu, i nás coby diváky může lecčím přimět k zamyšlení, jaké věci jsou v životě opravdu důležité a že zpomalením lze paradoxně stihnout a zažít věci, na které by při uspěchaném životě nebyl čas. Film byl natočený podle stejnojmenné knihy, se kterou nemám srovnání, nicméně Disneyho verze je natočena jako sázka na jistotu včetně pár chytlavých hudebních pasáží a milé lovestory. To je snad i má jediná podstatnější výtka, a to že celé ztvárnění působí až příliš bezzubě a opatrně. Možná bych býval ocenil nějaký silnější názorový protipól hlavní hrdinky. A možná by to bývalo jen uškodilo povznášejícímu vyznění filmu - kdo ví... Každopádně kdo není cynik, toho podle mě po zhlédnutí nemine dobrá nálada a snad i určitá pozitivní reflexe nad životem, a to si vždy zaslouží pochvalu. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Nemám rád tento “feel good až kým neumreme” prístup, pretože to potom vyzerá, jak keby Markéta Irglová točila Lady Bird, čo by teda nikomu neprospelo, a na pomalý, tichý voiceover do relaxačnej hudby a spiritualistické kecy o vesmíre má monopol Ted Mosby. Mali ostať pri tom muzikále. Aj by som im odpustil, že zopakovali dvakrát rovnaké hudobné číslo. A má to svoje momenty, napríklad prvý bozk, alebo potitulková scéna, či tá počiatočná hanblivosť (tá ma vždy dostane). A Leova mamina celkom dobre hrala. Ale v tejto podobe je to po všetkých stránkach moc, nestráviteľné, až ma to piano v pozadí týralo. Konečne viem, jak to Nick Cave myslel, že má chuť si pri pesničkách o láske trhať žily. Ak som si pred pár dňami dovolil napísať, že nórska Psychobitch nebola dostatočne deep, tak sorry, po tomto americkom menzese idem robiť komparz do Cannes. Kričať na chodníku. Ledva 3*. ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

„Ani na to nemáme čas, aby sme objavili sám seba. Musíme to okamžite vedieť“. Stargirl na jednej strane je klasickým (nevinným) teenage romantickým filmom, kde nenápadné spojenie medzi Stargirl a Leom je cítiť od prvého momentu. (Grace VanderWall v roli Stargirl niečo vycítila – stojí pred kamerou, začne hovoriť, alebo hrá na gitare, a pozornosť diváka hneď získa.) Na druhej strane je to však aj „známy“ príbeh o tom, že čo všetko sa môže stať, keď ste trochu iný, ako ostatný. Je škoda, že charaktery postáv sú zachytené len povrchne. V danom žánru celkom slušný tuctový doplnok od Disney Plus. P.S.: Kričanie len tak do ničoho niekedy dokáže spraviť zázraky. Osobné hodnotenie: 72% (***) ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem spíše béčkový film z Disney produkce, ale světe div se, dostalo se mi nadmíru příjemného a kvalitního filmového zážitku, který se nejen skví hudebními čísly v podání nezaměnitelné Grace VanderWaal, ale ukrývá i trochu moudrosti. Rozhodně nejde o obyčejnou pubertální love story na jedno podívání, naopak mi film v hlavě utkvěl natolik, že jsem se na něj ráda po týdnu podívala ještě jednou. A Grace VanderWaal, kterou jsem do této chvíle znala pouze jako zpěvačku, jež ve 12 letech vyhrála soutěž America's Got Talent, překvapila přirozeností a lehkostí, s jakou zahrála „Stargirl“. Skoro to působí, jako by jí tato role byla napsána přímo na tělo, ale vzhledem k tomu, že jde o film podle knižní předlohy a navíc do role byl původně zvažován někdo jiný, tak to tak samozřejmě není. Pravdou ale zůstává, že jí tato role neskutečně padla, a na to, že jde o její herecký debut, tak je skoro s podivem, jak dobrý výkon odvedla. Film je herecky, příběhově i režijně v rámci svého žánru rozhodně nadprůměrný. A v základu mi tento námět připomněl Paper Towns (ve smyslu, že se „obyčejný“ kluk zakouká do „neobyčejné“ a trochu tajemné holky), avšak směřování a téma je trochu jiné. Obecně se mi líbilo, že film vyzdvihuje nekonformitu a odvahu být sám sebou. Někomu to může přijít jako klišé, ale myslím, že v dnešním světě přeplněném různými trendy, reklamami, influencery a dalšími je mimořádně těžké se zastavit a uvědomit si, kým je člověk sám za sebe a jaké jsou jeho vlastní preference a zájmy, nezkreslené vlivem okolí. Myslím, že to ve filmu bylo skrze postavu Stargirl moc hezky podáno. Kéž by se točilo víc takových inspirativních "feel good" filmů. ~(4,4)~ ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Do filmu som išiel s tým, že skúsim. Malá VanderWaal bola môj favorit v Amerika má talent a rastie z nej veľmi pekná slečna. Strašne som dúfal, že tu nikto nezomrie alebo sa tu nestane nejaká obrovská tragédia. Také teen filmy mi lezú celkom krkom. Film je ale pohodový, je o prvej láske a o dospievaní. Atmosférou a emóciami mi pripomínal Linklaterov Boyhood. Nájsť samého seba je vďačná téma. Myslím si, že keby som bol vo veku, v akom sú hrdinovia a natrafím na tento film, povie mi to omnoho viac o živote, láske a priateľstve, než akýkoľvek rodič,učiteľ alebo kamoš v tom období. Páčila sa mi postava Giancarla Esposita. Súhlasím s ním, že najkrajšie veci sú magické a zároveň reálne. A celkovo som mal z filmu dobrý pocit. Nenásilné, inšpiratívne a v niečom strašne čarovné. Vrátilo ma to trochu späť v čase. A to som naozaj nečakal. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Film se natáčel od září do listopadu 2018 na lokacích v Novém Mexiku,  ve městech Albuquerque, Santa Fe a Truth or Consequences. Tamní Hot Springs High School představuje fiktivní Mica High School. (J.F.B.)
  • Poslední hraný film Walt Disney Pictures s logem Motion Picture Association of America z roku 1967 na konci závěrečných titulků. Společnost se v září 2019 přejmenovala na Motion Picture Association a nápis pod logem byl změněn pouze na písmena MPA. (J.F.B.)

Reklama

Reklama