Reklama

Reklama

Ztracené dívky

  • USA Lost Girls
Trailer

VOD (1)

Zoufalá matka se snaží najít pohřešovanou dceru a odhalit pravdu – a pomáhá tak uzavřít šňůru nevyřešených vražd. Podle skutečné události. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Mohla to být dobrá detektivka. Bohužel, máme tady sociální rodinné drama v hlavní roli s velmi vyžilou matkou, která, spolu se svýma děckama a nějakým ženským spolkem, dostala ve filmu k dispozici tak 70% stopáže. Každý okamžik, kdy byla na obrazovce a něco tam s někým cholericko hystericky plácala, mi lezl na nervy. Bylo třeba hodně přetáčet. Nepotěší ani experimentální kamera a chaotický střih. (16%) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Kriminální drama se sociálním tématem o hledání ztracené dívky, během čehož vyjde na světlo leckteré tajemství. Máme tu hodně kurážnou matku středního věku Mari Gilbert sama se starající o dvě dospívající dcery, která je informována o tom, že je nezvěstná její dcera první, která žije na vlastních nohách, čemuž zpočátku nevěří, ale nakonec se s vervou sobě vlastní dá sama do pátrání, během čehož nevynechá jedinou příležitost, aby si podala policii za neschopnost. A během hledání se postupně dozvíme veškeré sounáležitosti ohledně vztahů rodiny Gilbertů a daného případu, který je složitější, než jak vypadá. Silné téma obsahující silné argumenty, ale postrádající hlubší atmosféru dramatu, zoufalství, naděje a zklamání. Pro režisérku Liz Garbus se jednalo o debut hraného filmu, neboť do této doby pracovala na filmech dokumentárních a v tom to zřejmě právě je. Její dokumentární oko je v každičké scéně znát, což hodně vkládá dojem reálnosti, ale tím zase právě daná atmosféra ztrácí na dramatičnosti a alespoň náznaku temnosti. Začátek se také hodně dotýká feminismu, neboť právě hlavní postava matky ztracené dcery bojuje za to, že pátrání bude pokračovat i přes to, že je považovaná za mrtvou a že ji média a úřady odmítnou jenom proto, že se živila jako prostitutka. Je v tom kus spravedlnosti pro ženy, které jsou ignorovány kvůli sexuální podbízenosti za účelem zisku, aniž by měly nějaké řádné zaměstnání. Jenomže toto asi v polovině všeho dějství najednou upadne vniveč a příběh se již zajímá pouze o daný krimi případ ve směsi policejní korupce a sociální nespravedlnosti. Možná v tom je i úmysl, neboť problematika všeho dohromady je docela složitá na zpracování a hrozil by z toho jen těžko uchopitelný guláš všeličeho. Příběh je na základě skutečné události pojednávající výpověď o nevyřešeném případu a selhání policie. Námět dobrý, ale film bohužel neohrabaný. A protože je to film pro Netflix, máme tu postavu bílé matky mající černou dceru. Liberální rasová politika prostě musí být všude. ()

Reklama

Monggol 

všechny recenze uživatele

Nemám rád filmy, kde sa niekto stratí a potom celý film tam všetci t-pá. Ale dobre, skutočný prípad. Amy Ryan tam ovšem pôsobí celkom prirodzene, až na pár výnimiek. Inak je to príliš femínny film, čo v dnešnej #MeToo dobe je dosť častý jav. A samozrejme režisérka to aj tak celé po žensky poňala. Je to natočené celkom slušne, ale to ženobijectvo je tam až príliš cítiť. Nebyť toho patetického prejavu na konci, bolo by hodnotenie o hviezdu vyššie. Ak by som tomu dodal trochu vulgárnej dialektiky, tak tento film hovorí mužom: Najprv nás ošukáte a zneužijete, potom zabijete a nakoniec to ani nechcete a ani neviete vyšetriť. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

True-based film o nevyriešenom prípade zmiznutých dievčat v produkcii Netflixu sa začína nádejne. Jednotlivé časti príbehu (zahrnujúce aj problémy v rodine M. Gilbertovej) sú pred divákom odhalené postupne, zvolené prostredie pasuje pre príbeh a ani herecké výkony nie sú zlé (ale akoby boli čiastočne brzdené). V druhej polovici sa však stalo niečo. Celý film stagnuje, postupuje sa ešte pomalšie a ani herecké výkony zaostávajú za očakávaním. Záverečné emocionálne vyvrcholenie je na solídnej úrovni a ani objavenie sa skutočnej Mari Gilbert v krátokom videu nepôsobí tak, ako by mal. Z režisérskeho debutu Liz Garbus tak mám zmiešané pocity. Osobné hodnotenie: 66% (**) ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Film je založeny na vyšetrovani vražd viac ako tuctu mladych dievčat na Long Islande.Pribeh sa zameral na slobodnu matku Mari (Amy Ryan) a na jej boj o hladanie pravdy o svojej dcere a spravodlivosti.Jej dcera bola sexualna pracovnička ktora zmizla v blizkosti uzatvorenej komunity na Long Island.Coskoro najde Mary spoločnu reč s ostatnymi matkami a sestrami,ktore stratili mlade ženy v rovnakej oblasti a pri stretnuti s uradmi a policiou sa stretli s lahostajnostou alebo nekompetentnostou.Je to pribeh bez štastneho konca alebo dokonca konca.Minusom je až privelka televiznost,film sa venuje len Mary a na rozdiel od knihy sa ostatnym dievčatam a ich rodinam venuje len povrchne.Ciernobiele je aj zobrazenie mužov a žien,všetci muži su zli a ženy su dobre.No aj tak by si film zaslužil viac ako aktualnych 51%. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 28. ledna 2020 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • V červenci 2023 byl architekt Rex Heuermann zatčen a obviněn ze zabití tří z jedenácti obětí dlouho neobjasněné série vražd na Gilgo Beach na newyorkském Long Islandu. Muž žil desítky let přímo naproti zálivu, kde byly mrtvoly v roce 2010 a 2011 nalezeny. (sarah.cs)
  • Natáčelo se od 15. října do 27. listopadu 2018 v americkém státě New York. (BMW12)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno