Reklama

Reklama

Ztracené dívky

  • USA Lost Girls
Trailer

VOD (1)

Zoufalá matka se snaží najít pohřešovanou dceru a odhalit pravdu – a pomáhá tak uzavřít šňůru nevyřešených vražd. Podle skutečné události. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

classic 

všechny recenze uživatele

„Stratené dievčatá” , ktoré sú už bohužiaľ aj zamordované, ponechané v húštinách, v kroví i pod pieskom u Long Islandu, kde sú všade napospas roztrúsené. Ako sa postupne ukazuje, pozostatkov je viacero, väčšinou patria sexuálnym pracovníčkam na plný úväzok, medzi ktorými by mala byť aj čerstvo nezvestná a zmiznutá Shannan Gilbert, pokiaľ sa ale nenájdu jej kosti, prípad ostáva stále otvorený. Jej matka Mari ju očakáva s otvorenou náručou, (bodaj by aj nie, keď často pendlovala po pestúnskych rodinách), keďže má dôjsť na návštevu, ale sa vôbec neukáže, ani nezdvíha telefón, a tak začína šípiť, že niečo nie je v naprostom poriadku, pričom materinský inštinkt sa preukáže vo svojej najväčšej sile. Naráža na nezáujem zo strany polície, a tak pátra na vlastnú päsť. Dr. Peter Hackett vie o tomto prípade oveľa viac, ako dokáže vôbec pripustiť. Začínajú sa objavovať niekoľké indície, ktoré by mohli dopomôcť objasniť nevyriešenú záležitosť, ktorá matke i dvom zvyšným dcéram nedáva spávať. Ako sa veci vlastne majú ? Mám tu buď čistokrvného, sériového vraha, ktorý má na svedomí, takmer dvadsiatku obetí, alebo žeby bol nakoniec niekto vinný (podozrivý) z postáv, ktoré sa mi pred očami mihotali ? Tak, tento záhadný rébus nechám na divákoch, nech si to už vysvetlia po svojom. _ Pár postrehov k filmu. Je vskutku naozaj príšerne nakrútený ! Je to ešte asi horšie, než bársktorá, ľubovoľná epizóda hocakého, debilného, kriminálneho seriálu, vysielaného večer na (Hnojke), pardon, chcel som povedať na Jojke ! Prístupnosť snímku je "R" , čiže postavy si absolútne nedávajú pozor na jazyk. Nadáva sa tu o stošesť. Na jednej strane to pomáha navodiť samotnú »atmosféru« , no na strane druhej, to zásadne ničomu neprospievalo, teda ľudovo skonštatujem, že: „Ani z voza, ani na voz” ! Biedny film podľa skutočných udalostí, keď už ani horšia kombinácia biedny/skutočný byť nemôže ! Ľutujem premárneného potenciálu režisérky Liz Garbus ! ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Průměrné drama z Netflixu ale týká se pravdivé události. Díky tomu, že se hlavní představitelce ztratí dcera se najdou další 4 mrtvé dívky jen ne ona. Díky matce, která si nedá pokoj a buzeruje polici a každého koho potká se snad dočká buď dcery nebo mrtvoly. Film je krátký ale má docela známé tváře v čele s detektivem Gabrielem Byrnem a matkou Amy Ryan. Jednu z dcer si zahrála Thomasin McKenzie, která nedávno hrála hlavní roli v Králíček Jojo. 50% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ty bláho, tak já měl za to, že Netflix točí jenom dobrý filmy...a on taky umí točit vysloveně špatný filmy. Ztracené dívky jsou třeba rádoby americký mysteriozní drama s kriminalistickým nádechem, reálným příběhem a skutečností, která Vás má šokovat na konci příběhu svojí doslovností. Výsledek je ale takovej, že hodinu a půl čučíte na televizi, kde se neděje zhola nic. Postavy pobíhají z bodu A do bodu B, sem tam si něco řeknou, někde se něco lehce stane, průběh to nemá žádnej a pak najednou bum - hotovo. Jediný plus filmu je Thomasin McKenzie, kvůli které jsem si to pustil, ale kdybych ji neznal, tak se vlastně taky nic nestane. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Od thrilleru o sériovém vrahovy, říznutým sociálním dramatem, bych čekal cokoliv, jen ne tak šílenou nudu, co přinesla tato silně nekvalitní podívaná, která nedisponuje ale opravdu absolutně ničím, čím by mě alespoň minimálně dokázala oslovit. Především celá ta zápletka je jedno obrovské přešlapování na místě, které se prakticky od začátku až do konce naprosto nikam neposune, a o závěrečném vyústění pak ani nemluvě, za takové finále, respektive pointu, by si zasloužili tvůrci nakopat tak akorát prdel a je úplně jedno, že se drželi skutečných událostí, neboť i tak to šlo završit jakýmkoliv důstojnějším a efektnějším způsobem, než jen oním použitým suchým konstatováním. Po celou dobu tu každopádně není divák svědkem ničeho jiného, než že jedna vážně nedůvěryhodná matka jakože „pátrá“ po osudu své dcery, šlapky, při čemž se setká s ještě nedůvěryhodnějšími dalšími příbuznými dalších šlapek, no prostě společenská hitparáda jako kráva, do toho zde tvůrci ještě naprosto nesoudně znemožnili policejní složky, ze kterých udělali dost nepřiměřeně jen nezaujaté panáky, podezřelí pak vyvolávali pocit záporáků z třísetdílné telenovely, no prostě děs a bída. Film krom toho ale nenabízí ani něco jak napětí, atmosféru, či emoce, vše působí mdle, otravně, nezáživně, tento thriller se zkrátka opravdu vážně ani trochu nepovedl a já fakt nenacházím jediný důvod, proč by ho měl kdokoliv vůbec kdy vidět. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Říkala jsem si, že si k žehlení pustím něco hloupého a dle hodnocení jsem předpokládala, že to tak bude. NIcméně mi to v daný okamžik sedlo a to pomalé, ponuré tempo mi naprosto vyhovovalo. NIc se mi nezdálo na sílu, jen mi to připomnělo, že ta Amerika a její venkov budou vážně vidlákov, kde bych se nechtěla ocitnout ani náhodou. Když si pak člověk uvědomí, co díky Mari Gilbert při hledání Shannon vyplouvalo na povrch a z jednoho zmizení jich nakonec bylo "nespočet."...no pěkně ta policie pracuje. Upřímně bych dála krásných 65%,ale dávám více, abych trošku zvedla hodnocení. Podle skutečné události.... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Pár let po smrti Shannon zemřela i její matka Mari Gilbert, a to násilnou smrtí. Ubodala jí její nejmladší dcera Sara Elizabeth během schizofrenického záchvatu. Později za to byla zatčena a odsouzena. (Tejkina)
  • Natáčelo se od 15. října do 27. listopadu 2018 v americkém státě New York. (BMW12)
  • Film je založen na základě stejnojmenné knihy od Roberta Kolkera. (Tejkina)

Reklama

Reklama