Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vize světa po atomové katastrofě se záměrně vzdává jakýchkoliv atraktivních prvků a důsledně se soustřeďuje na jediné: jak člověk v takových podmínkách (zde skupina žen, putující zničenou krajinou) klesá na úroveň zvířete, jak v něm začínají převládat zvířecí pudy a instinkty, jak se vytrácejí regulující funkce svědomí jako projevu lidství... Scénář k filmu napsal Pavel Juráček, který se v 60. letech přičinil (jako scenárista a režisér, ale i ve vedení jedné z barrandovských tvůrčích skupin) o vysoký umělecký a ideový kredit české kinematografie, ale později, v období tzv. normalizace, nesměl natáčet ani publikovat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (134)

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Nápad to byl rozhodně zajímavý a ten černobílý obraz stále dokáže vyvolat nějakou tu atmosféru snad u všeho. Bohužel to však celé padá na tom, že se tomu nedaří maskovat, že se tam vlastně vůbec nic neděje. Několik zbytečných úmrtí zvířat si mohli klidně odpustit. Jsem rád, že jsem se mohl podívat český postapokalyptický film, ale kdybych ho neviděl, tak se asi taky nic nestane. ()

FritoleXx odpad!

všechny recenze uživatele

Naivní představa postapokalypsy, ještě naivnější příběh o bandě žen, které poprvé v životě vidí muže a celkově se tam v podstatě nic moc neděje. Jen koukáte jak prochazí českým venkovem a masakrují zvířata. A ty jsou tak neskutečně realné, že pochybuju o použití filmových triků. Kor v roce 1966, takže to slovo "realné" zde asi hraje větší roli, než bych si přál. Scéna se psem je pravděpodobně to nejhnusnější co jsem kdy viděl. A chápu že to mělo vypadat drsně a prostě tak, jak bychom se nejspíš chovali bez jídla, ale za celou tu dobu ani jedna z dívek nevypadala moc hladově a ani nebylo řečeno, že by jim něco chybělo. Kor když herecké výkony byly na bodu mrazu. Není divu, že si všechny ty rádoby herečky nikde moc nezahrály už. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Československý postapo z roku 1966. Musím říct, že tohle byla ukrutná nuda a těch 77 minut se neskutečně vleklo. Ve filmu se absolutně nic neděje a navíc ve mě film nedokázal evokovat tu pravou postapokalyptickou atmosféru. Za zmínku tak stojí asi jen dva momenty a to zabití psa a zabití krávy. Ještě by se možná dala pochválit kamera ale jinak opravdu není co chválit. Navíc mě neskutečně iritovala vybraná hudba. Nechápu jak tady tenhle film může být v červených číslech. ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptický svět využívající dokonalých exteriérů vyrabovaných Sudet. A v něm tlupa divoženek. Holky jsou štíhlé, špinavé, neobyčejně obratné, bezcitné a nebezpečné. Zvířata už zase mají hodnotu jen podle množství vykonané práce, schopnosti měnit se na potravu, nebo stát se střeleckým terčem. A slovo ekologie bylo dávno zapomenuto. Naturalismus v jednoduchém příběhu i hereckých výkonech, krutost a beznaděj s hodně malým světýlkem na konci tunelu. 85%. ()

bidja 

všechny recenze uživatele

Dlouho, předlouho jsem tento film sháněl, ale sehnat se mi ho nakonec podařilo. Syrová pastva pro oči v černobílém provedení, poukazuje na staré zásady a nový pohled na svět. Rozdílnost v přístupu nové postkatastrofické generace. Film mě zklamal svým koncem. Kvalitě díla Stalker se ani nepřiblížil. V hercích je uveden i Ondrej Jaraibek, ale nějak jsem ve filmu druhého muže nepostřehl. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (11)

  • Ministerstvu národní obrany se nelíbilo, že by jaderný konflikt - který jediný mohl katastrofu způsobit - neměl vítěze z tábora socialismu, takže film putoval do trezoru. (hippyman)

Reklama

Reklama