Reklama

Reklama

Sociální dilema

  • USA The Social Dilemma
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve filmu na pomezí dokumentu a dramatu varují odborníci na moderní technologie před sociálními sítěmi, které sami vytvořili. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (227)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby záslužný počin, ktorý má síce nedostatky, ale vo svojom jadre je omnoho dôležitejší než väčšina hraných filmov. Vizualizácia "matrixu" poteší, naopak hrané pasáže sú spracované na amatérskej úrovni a herecké výkony v nich nie sú na úrovni toho, čo by mal Netflix produkovať. Hovoriace hlavy nám ale povedia množstvo dôležitých informácií. Len je škoda, že sa pri niektorých problémoch nezastavíme na chvíľu dlhšie, respektíve niektoré kauzy by  vydali na samostatné celovečerné dokumenty, viď situácia v Myanmare. 70% ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Parta veganů a rádo by velkých budovatelů dnešních monopolů se shodne na tom, že ig a fb nám nabídne reklamu na věci, které si chceme koupit a ne nesmyslné kraviny, a dokonce nám podsouvá spíš ten obsah, na který chceme koukat a ne něco, co nás nezajímá. Podsouvá nám to lidi z blízkého okolí. Prostě chodící zlo. Jo a nejezte maso a ryby. Jen jablka, ale jen ty spadlá, nejsme vrazi, že jo. ... ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Až příliš se vyhýbají tématu hloupých lidí. Mluví se o manipulaci a algoritmech v rukách penězuchtivých korporací ale zapomínají na nechuť lidí se o těchto věcech vzdělávat a bojovat se stereotypem klikání na ty samé věci. Kdybychom se raději učili než bavili a nakupovali, internet by zůstal vzdělávacím centrem. Zůstali jsme dětmi, které chtějí všechno hned a vždycky jen na chvíli. Dětmi, které mají na všechno svůj názor a mají potřebu ho pořád troubit do světa, místo toho, aby dělali něco smysluplného... a teď mě omluvte, jdu zasadit strom. :-D ()

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele

To nejdůležitější bylo řečeno v posledních 5 minutách. Jsou to věci, které zaslouží pozornost, ale nic se nestane. Film Truman Show se mi vůbec nelíbil, ale podstatou jsou takto lidí ovládání už několik let. VYJÁDŘENÍ FACEBOOKU: „Tvůrci filmu nepřinášejí názory lidí, kteří aktuálně pracují v [kritizovaných] společnostech, nebo expertů, kteří k celé problematice chovají postoj odlišný od narativu, který je předkládáný filmem. Rovněž neberou v potaz dosavadní snahy společností, které se snaží mnoho z popisovaných problémů řešit. Místo toho se spoléhají pouze na komentář lidí, kteří už několik let nejsou v centru dění.” Ano, protože skutečnost je ještě daleko horší! ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

V jádru věci, co si řada z nás uvědomuje už nějakou tu chvíli, přesto považuji za nejdůležitější dokument roku (spolu s No Safe Spaces). Dokonalý není, obsahuje místy trapný hraný materiál a přitažený náznaky terminátoří apokalypsy, ale na to sere pes. Hodnotím na max, protože si delší dobu myslím, že je potřeba dát na tento problém důraz a začít se s ním snažit něco dělat. Jako generace Y mám to štěstí, že jsem prožil čas zásadního nástupu internetu, smartphonů a sociálních sítí s očima dokořán a vnímal, co to znamená za revoluci a obří dějinný posun, říkal si, co za dopady na lidstvo to asi bude mít - a právě zde máte přímo od insiderů (veliký plus) povolaný výčet těch negativních. Od vlivu na děcka a psychiku až po společenský chaos (x), sílící rozkol a tribalismus, hrozbu pro řád liberální demokracie a osobní svobodu v míře neskonale větší, než nějakých pár dalších uprděných směrnic a regulací... Varovný, zlověstný a depkoidní, 1984, must-watch. (x) "Nothing vast enters the life of mortals without a curse." ♪♫ ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Jeff Orlowski bol pred natočením dokumentu ťažkým užívateľom Facebooku. Po dotočení už, neprekvapivo, nebol. Vincent Kartheiser, ktorý stvárnil Bena, taktiež, neprekvapivo, nemá žiadne sociálne siete. (Real Tom Hardy)
  • Dokument si za prvých 28 dní od vydania pozrelo viac ako 38,000,000 domácností. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama