Reklama

Reklama

Obsahy(1)

U malého ostrůvku ztroskotá loď poté, co najede na mělčinu. Zdá se, že bójky vyznačující bezpečný průplav někdo úmyslně posunul. Jen jediný člověk přežije potopení lodi i následné řádění žraloků – dobrodruh Robert Rainsford (Joel McCrea). Na ostrově Bob objevuje starou pevnost obývanou ruským podivínem hrabětem Zaroffem (Leslie Banks) a jeho ještě podivnějšími nemluvnými sluhy. Zdá se, že Bobova loď nebyla první, která se v těchto místech v poslední době potopila. Bob se tak v domě setkává se sourozenci Evou a Martinem Trowbridgeovými, také ztroskotanci. Ve vhodné chvíli Eva Robertovi svěří své obavy z nepochopitelného chování jejich hostitele. Té noci Martin Trowbridge záhadně zmizí. Lov na lidi může začít. (dopitak)

(více)

Recenze (48)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu dosti bizarní téma s některými skutečně morbidními detaily. Překvapivě napínavé, ale trochu odbyté zejména v mnohdy naivním způsobu, jakým se naháněná kořist snaží bránit svému šílenému lovci. Džungle na ostrově byla ale postavená parádně - prolákliny, skály, divoký porost - pořád jsem čekala, že se odněkud vynoří obrovská King Kongova tlapa a chmátne po Fay Wray. /17. 5. 15./ ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Hmm zajímavé patrně první film s tématikou lovu na člověka. Že by předchůdce Smrtelné kořisti, Síly pomsty a dalších podobných filmů? Pravda nazývat to akčním filmem je trochu nadsazené spíš dobrodružnej kousek z prvky thrilleru. Každopádně úvodní ztroskotání celkem dramaticky natočené, škoda, že se pak půlhodiny jenom konverzuje a finále není o něco delší, protože ta závěrečná dvacetiminutovka se fakt povedla. Naháněčka má perfektní atmosféru i napětí a odpustím i těch pár dnes už nechtěně komicky působících zrychlených záběrů (pořád je to rok 1932) Každopádně netradiční dobovej kousek o tom žádná.55% ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Parádní film s naprosto dokonalým Banksem. Totálně jsem ho žral a ta jeho jizva jak jí vždycky pohladil.... Totálně jsem hltal všechno co řekl. Wray byla kočka a celý film je výborný ale po dokoukání jsem si řekl "Sakra vždyt ta akce začla v posledních 10 minutách". A to je problém. Protože po druhé se na film asi už nepodívám, ale té hodiny vůbec nelituju, film má dobrodružství, akci a dokáže skvěle zabavit. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Poněkud naivní snímek, zohledňující rok vzniku. Dosti připomínající němé filmy, kde se herci vyjadřují především gestikulací těla a v té době tak "přehrávanou" mimikou. Právě ta strnulá, mnohdy přespříliš tragická mimika ve výrazu tváří působí nevěrohodně a dokonce až komicky. Přesto věřím, že v době svého vzniku tento téměř hororový snímek vyvolal v řadách diváků obrovské ohlasy a nadšení. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Bol som zvedavý na obľúbený film Killera Zodiaca, ktorým sa inšpiroval pri svojich činoch, a tak mi neostávalo nič iné, ako sa na to mrknúť jedným okom, druhé som musel občas zatvárať pri pomyslení na Grófa Zaroffa, ktorému na mikro ostrovčeku preskočilo kapánek v hlavičke-makovičke, lebo úmyselne privedie lode k plytčine, aby stroskotali, tým pádom nohy preživších zájdu do sídla Zaroffa, ktorý po čase vytmaví čo má za lubom... Jedna kráska tu už nejaký čas JE, volá sa Fay Wray a povie Joelovi McCreaovi, čo zamýšľa Leslie Banks s jeho kumpánmi... Dalo by sa to nazvať ako LOV NA ĽUDÍ, Zaroff si de-facto vyžíva v tom, že môže len tak pre nič za nič poľovať na stroskotancov, ktorí si naivne myslia, že za nehodu môže náhoda, na vine je niekto iný... Zaroff zabudol na jeden dôležitý fakt, a to, že Bob nie je len taký PAKO, ktorý si nechá len tak streliť šíp do hrude... LOVEC tak isto ako Zaroff, preto bude do úmoru sa snažiť prísť tomu na kĺb ako dostať Boba, ten neváha zájsť do krajnosti a pobiť sa aj s veľkými psiskami, ktorí ho trhajú ako zajaca!!! Skrátka SURVIVAL ako reality šou Kto prežije? Len trošku na iný spôsob...Krátky film, čo má hodinu a pár minút naviac, ale to nebráni tomu, aby divák prežíval vynikajúce napínavé dobrodružstvo, a la MacGyver... ()

Galerie (26)

Zajímavosti (15)

  • Originální název filmu má dva odlišné významy v závislosti na kontextu: "nejnebezpečnější hra", ale také "nejnebezpečnější lovná zvěř". Hrabě Zaroff  (Leslie Banks) v hovoru tento výraz používá střídavě v obou významech. (Flaxik)
  • Koncom 60-tých rokov vyčíňal na severe Kalifornie vrah, ktorý si hovoril Zodiac, pričom jeho identita je dodnes zahalená rúškom tajomstva. Polícii posielal šifrované listy, z ktorých sa podarilo rozšifrovať iba jeden. Uvádzal v ňom, že k jeho činom ho motivoval práve tento film. (Raccoon.city)
  • Herec hrající Kozáka Ivana je Noble Johnson, afroameričan a kamarád z dětství Lona Chaneyho. Jedná se o nejstarší známý případ černého herce hrajícího bělocha. (liquido26)

Reklama

Reklama