Reklama

Reklama

The Deep House

Trailer 2

Obsahy(1)

Ben a jeho přítelkyně Tina milují potápění. Jejich další cíl se ovšem vymyká běžným výpravám: chtějí se ponořit se do hlubin v místech, kde byla před 50 lety při stavbě přehrady evakuována a zatopena vesnice. Tato utajovaná lokalita na jihozápadě Francie je pro rekreaci jinak velmi neuspokojivá. Místní obyvatel však Benovi prozradí, že zná cestu k místu hluboko v lese, které „nemá jméno a není na žádné mapě“ a kde se budou moci potopit a najít dům v neporušeném stavu 50 metrů pod vodou. Ben a Tina mají k dispozici 60 minut kyslíku a čeká je ještě spousta odhalení... (mac000)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (157)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý námět, ale zpracování neuspokojivé. Samozřejmě proto, že mě (jako už obvykle) štvala skákající a chaotická "FFková" kamera, hlavně při záběrech pod vodou, takže tedy většinu filmu. Na druhou stranu chápu, že o mnoho líp se to natočit nedalo, pokud tvůrci chtěli vytvořit zdání jakés takés autenticity. A body navíc za podvodní interiéry, jejichž záběry byly po obrazové stránce překvapivě kvalitní, a taky za příjemně nezvyklou poslední scénu před titulkami. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad, zajímavé prostředí, ale tuctové strašení. Spíš jen takové přátelské podvodní bububu, a i když muselo dát strašnou práci to natočit, a vlastně jsem si to celkově dost užil, tak se nedokážu zbavit pocitu nevyužitého potenciálu. Možná to chtělo víc explorativně detektivních prvků na úkor žánrových klišé a jump scare momentek. Víc dramatu a méně adrenalinu. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Yo Bustillo & Maury's did it AGAIN! Když tahle dvojce 15 let zpět natočila svůj debut Inside, tak ve mne probudili skrytou temnou esenci ZLA, né jen, že jsem díky nim začal milovat a intenzivně sledovat horory, ale také ve mne probudili zálibu v Gore, v extrémech a v překračování hranic, jejich následující tvorba sice už nebyla tak šťastlivá jako prvotní, ale Livide, Among the Living i Leatherface pořád řadím za lepší nadprůměry a jsou to režiséři, kteří se ani jinému žánru nevěnují, drží se hororu už 15 let, takže jejich novinka Deep House byla velmi očekávaná, ale sakra, nečekal jsem, že se stane to, co před 15 lety ! Letos neoficiálně začíná nová French Wave. Po letošním Meandre francouzi udeřují opět a Deep House je nejefektivnější strašení od Druhého Conjuringu!! Úžasný dílo. Bál jsem se, nedýchal jsem, potil jsem se, z každé další lekačky jsem měl šílenéj respekt a Deep House řadím okamžitě mezi horké adepty na Horor roku. Deep House má vlastně vše, co by správný horor mít měl a to nádherně štědrou stopáž 80 minut !! Je zde jen 20 minutový úvod a najede se okamžitě na hodinové intenzivní a atmosférické strašení té nejvyšší jakosti. Má originální námět v podobě podmořského Haunted House ( Najednou u některých jde originalita bokem), které je zároveň i Found Footage a Survival, takže ten film je originální ve třech subžánrech naráz! Uff to se nepodařilo nikdy nikomu. Dále má film 2 sympatické ústřední herce, na kterých divákovi opravdu záleží, dojde i na jeden zajímavý zvrat, špičková kamera, vizuál a hudba a strašení je zde sakra nepříjemné, jeden by si až pomyslel, co víc kdo sakra může vůbec chtít a mít tu drzost chtít víc! Hodinová infarktová Řež, při které mi opravdu nebylo dobře a chlupy se mi ježily téměř nonstop. Herci i scénař zde hrají naprosto vedlejší housle a kdo to po 100 letech do teď nepochopil, tak prosím přeorientovat na jiný žánr i směr, Horror It´s not for you . Jediné, co mi tak trochu chybělo je pořádný Gore, ale za takový parádní strašení odpustím cokoliv. Deep House Conjuring 3 zašlápl do země. Tak a teď už jen čekat na Sadness. Příběh 3/5, Akce 3/5, Humor 0/5, Násilí 2/5, Zábavnost 5/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 5/5, Napětí 5/5, Emoce 2/5, Herci 4/5. 8.5/10. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Vem čert, že ta dvojka protagonistů není sympatická.. každej jsme asi holt nějakej a tady se prostě sešel vůl s blbkou se sklony k hysterii.. Větší problém je spíš to, že film jaksi od cca poloviny neví kam dál a prostě jen zmateně proplouvá odnikud nikam, furt se hysterčí a svítí do bublin ve tmě a odhaluje se jakási tuctová mythologie.. Asi bych více ocenil kdyby to byla buď realistická kriminálka kde dva urbexáři pod vodou odhalí dávný zločin, nebo kdyby to sklouzlo do totální fantasmagorie s podvodními monstry/ do jezera ztroskotanými létajícími talíři, atd... ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Túto režisérsku dvojicu mám rad. Zatial sa mi skoro vždy trafili do vkusu a to som nevidel od nich len jeden film a to Kandisha. Ale aj to časom napravím. Pri pozeraní tohto filmu sa mi hned vybavil iný podobne ladený film a tým je zlo prichádza z hlbín. Atmosférou sa veľmi približoval inému podmorskému filmu a tým bol 47 metrov. Naozaj tá atmosféra bola ponurá a každou ďalšou scénou sa len zhusťovala. Už dávno sa mi nestalo, že som pri nejakom filme mal tak nepríjemne pocity, ako keby som tam bol s hlavnými hrdinami. To bolo určite účel a vydarilo sa to bravúrne. Celý film som zo zatajeným dychom sledoval, čo všetko si na nás režiséri pripravili a myslím si, že sa to na jedno pozretie ani nedá strebať, nato viac pozretí, nielen jedno. Vedel som, že film nepôjde cestou gore, ale temnosti a tajomnosti a vobec som sa nemýlil. Nie je tu skoro žiadny bodycount, ale tento krát je to určite výhoda. Jedine čo mi trocha vadilo boli tie postavy čo sa pomaly zakrádali k hlavným hrdinom, to mi prišlo celkom komické. A prekvapil ma aj NE(happy end), ktorý som neočakával, celkom som myslel, že to vystrelí inak a tak až do konca film niečím prekvapoval. Som spokojný i keď na tú 5* tu ešte niečo málo chýbalo, tak za silne 4*. A tento film zaradujem po À l'intérieur za najlepsí počin tohto režisérskeho dua. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (3)

  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (Game90)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě krátká scéna. (Trilobajt)
  • Natáčení probíhalo u jezera Saint-Peyres v Okcitánii (Francie). Scéna, kdy si hlavní protagonisté dávají krátkou přestávku v „umírající“ vesničce před dopravením se na místo, je skutečná vesnice poblíž jezera nazývající se Anglés. (Rolando69)

Reklama

Reklama