Reklama

Reklama

Schumacher

  • Německo Schumacher
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument, který se pomocí exkluzivních rozhovorů a archivních záběrů pokouší vystihnout osobnost sedminásobného mistra světa ve formuli 1 Michaela Schumachera. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Aljak 

všechny recenze uživatele

F1 sledujem od roku 1996, takže som síce nebol pri zrode Schumacherovej slávy, ale pri jeho najväčších úspechoch a hegemónii Ferrari som už nechýbal. Ale úprimne poviem, že som fandil asi ktorémukoľvek Schumiho konkurentovi, len aby nevyhral on. Proste som ho nemusel a vždy mi jeho arogancia na trati prekážala, aj keď samozrejme uznávam jeho talent a kvality. Dokument som si pozrel najmä ako fanúšik F1. Po ten rok 2000 to bolo zmapované relatívne dobre, a potom to vyznelo štýlom "a tak sa z Michaela stala hviezda", no a z nasledujúcich rokov to bolo veľmi biedne. Žiadna zmienka o jeho "nosičovi vody" Barrichellovi? Nič o rivalite s Alonsom alebo Montoyom? Toto tam absolútne chýbalo, a mám pocit akoby to obdobie kariéry po roku 2000 úplne opomenuli. Navyše, všetci sme čakali, že sa dozvieme aj nejaké pikošky, zaujímavosti, a najmä aktuálne informácie o jeho aktuálnom stave. Takže z tohto pohľadu trochu sklamanie. Dokument by bol skvelý, keby sa volal "Schumacher Part I." a v dohľadom období by nás čakal "Schumacher Part II." - no bohužiaľ, takto mám z toho zmiešané pocity. 3* ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Motorsport šel vždy mimo mě až na jednu výjimku. Formule 1 ve zlaté éře Ferrari se Schumacherem v čele. Když skončil, můj zájem opadl a Formule 1 začala bojovat o každého diváka. Mohl to být strhující dokument o úspěšné závodnické kariéře a tragickém životním osudu. Bohužel rodina nedala svolení. Mohlo se to podrobněji věnovat jednotlivým ročníkům, ale to by zase nepojmul celovečerní formát. Není to dokonalé, ale musel bych se stydět, kdybych dal nižší hodnocení. Díky Schumacherovi jsem totiž zažíval roky euforie, jejíž vzácnost doceňuji až s přibývající věkem. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Novinka na Netflixe, dokument o legende menom Schumacher spĺňa aj tie najprísnejšie kritériá.  Máme tu takmer všetko od detstva až po tragédiu, no najväčší priestor dostáva samozrejme jeho kariéra v F1. V niektorých momentoch ma dokument dojal, zvlášť keď viete ako na tom Michel v súčasnosti je. No..., viete..., vlastne my to iba tušíme, pretože ak som tomuto filmu nedal plný počet, tak jedine preto, že som nedostal to jediné, kvôli čomu som to chcel vidieť a to ako sa Michel vlastne má. Dozvieme sa iba to, že Michel je tu a je iný, ale to som vedel aj z trailerov a článkov. Trailer zvykne odhaliť len niečo, ale nie všetko a tak som naivne očakával, že ukážu aspoň niečo. Nevadí, plne to chápem a rešpektujem jeho a ich právo na súkromie. Smutný dokument. 80%. ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Lvi vycítí, když se objeví nový lev." Netradiční dokument o jezdecké legendě. Tady se Schumachera nikdo nesnaží glorifikovat do role bezchybného boha. Zde je zfilmována jeho komplikovaná osoba i jeho slabiny. Výborně je zachyceno jeho zápolení se Sennou v roce 94. Zářivé začátky u Benettonu i počáteční strasti u Ferrari. Škoda jen toho studeného konce. 8/10 ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek McLarenu jsem logicky byl vždycky na druhé straně barikády než Michael a rozhodně jsem nebyl jeho fanoušek. Přes to všechno nelze být slepý a neuvědomovat si, že to byl jeden z nejlepších pilotů, co kdy F1 jezdil...a klobouk dolů před tím, co dokázal a jak se mu podařilo Ferrari vyhrabat z bahna a dostat jej zase na první místa. Michael si zaslouží respekt a určitě i tento skvělý dokument. Jen škoda, že se neodhalilo víc to, jak na tom aktuálně vlastně je.... Pevně věřím, že se ještě někdy ukáže. S jeho odchodem jsem vlastně přestal i F1 sledovat...moc automatiky, slabé McLareny a necharismatičtí jezdci... Hamilton může mít kolik titulů chce, v očích fanoušků ale nikdy nebude roven jezdcům jako Schumacher, Senna, Prost, Hakinnen... ()

Reklama

Reklama