Reklama

Reklama

Schumacher

  • Německo Schumacher
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument, který se pomocí exkluzivních rozhovorů a archivních záběrů pokouší vystihnout osobnost sedminásobného mistra světa ve formuli 1 Michaela Schumachera. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

dokument,který nijak nevybočuje,pluje po povrchu a neboří hranice (předpokládám,že nikdo nečekal,že tomu tak bude),ale jako připomínka skvělého závodníka funguje tak jak má.Kdo by čekal podobný dokument,jaký se dostal Sennovi,tak bude zklamán,ale za mě je to plus mínus to co jsem čekal že dostanu.Co moc nechápu je to,že je tomu někdo schopen napařit odpad jen proto,že se tady nedozvěděl jak na tom teď Michael je.Osobně jsem jeho fanoušek od první chvíle kdy začal jezdit za Ferrari a svým způsobem by mě samozřejmě také zajímalo jak na tom je doopravdy,ale na druhou stranu nikomu z nás do toho nic není a to co pro něj v téhle situaci udělala a dělá nejen jeho rodina,ale i přátelé je v dnešní době věc nevídaná...70% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

F1 sledujem od roku 1996, takže som síce nebol pri zrode Schumacherovej slávy, ale pri jeho najväčších úspechoch a hegemónii Ferrari som už nechýbal. Ale úprimne poviem, že som fandil asi ktorémukoľvek Schumiho konkurentovi, len aby nevyhral on. Proste som ho nemusel a vždy mi jeho arogancia na trati prekážala, aj keď samozrejme uznávam jeho talent a kvality. Dokument som si pozrel najmä ako fanúšik F1. Po ten rok 2000 to bolo zmapované relatívne dobre, a potom to vyznelo štýlom "a tak sa z Michaela stala hviezda", no a z nasledujúcich rokov to bolo veľmi biedne. Žiadna zmienka o jeho "nosičovi vody" Barrichellovi? Nič o rivalite s Alonsom alebo Montoyom? Toto tam absolútne chýbalo, a mám pocit akoby to obdobie kariéry po roku 2000 úplne opomenuli. Navyše, všetci sme čakali, že sa dozvieme aj nejaké pikošky, zaujímavosti, a najmä aktuálne informácie o jeho aktuálnom stave. Takže z tohto pohľadu trochu sklamanie. Dokument by bol skvelý, keby sa volal "Schumacher Part I." a v dohľadom období by nás čakal "Schumacher Part II." - no bohužiaľ, takto mám z toho zmiešané pocity. 3* ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Do konce života už si mohl jenom užívat a dopadl podobně jako Kobe Bryant, leč pravděpodobně jen o něco málo lépe. Muž, který mě na pár let přivedl ke sledování Formule 1 a několik let po návratu i na samotné kolbiště v Hungaroringu. Skutečně výjimečně talentovaný sportovec, jež by pravděpodobně nebýt nehody dostal dokument mnohem dříve. Nicméně po několikaletém odkladu ho tu máme a ač technicky tu je všechno správně, to něco navíc co má například loňské Poslední představení tu zkrátka chybí a nechci působil cynicky, ale paradoxně možná proto, že jsem si něco podobného v rodině prožil, tak hlavně to závěrečné ždímání emocí na mě prakticky vůbec nefungovalo a jako jeden z mnoha jsem naivně doufal, že alespoň pár slov od Michaela Schumachera uslyšíme. Tvůrci ale hlavně hodlali natočit jednu velkou poctu této legendě (cením výpovědi mluvících hlav, které leckdy nebyli úplně pozitivní), což se jim povedlo a navíc to potenciálně uvidí milióny lidí na Netflixu. Na druhou stranu, Senna pravděpodobně dostal před x lety lepší dokument, alespoň podle hodnocení, takže to bude chtít opáčko. // Ale je to lepší než Maradona a to mám k fotbalu blíže. ()

TheTomCZ 

všechny recenze uživatele

Jako Schumiho fanoušek jsem doufal, že se dozvím něco nového z historie, nebo naopak jeho současnosti... a nic. Dostal jsem jen dvouhodinové shrnutí závodní kariéry, pár záběrů ze závodů, několik mluvících hlav, a konec. Sice hezky zkompilováno, ale totálně bez emocí, nebo nějakých zákulisních informací. Prostě nezajímavý průměr. ()

dan4815 

všechny recenze uživatele

Tento dokument bych pustil "Majkýmu", unudil by se k smrti, což by bylo pro tu poškozenou fyzickou schránku bez toho psychického velikou úlevou. Hned na úvod dodám, že jsem F1 sice sledoval, ale nikdy jsem nikomu nefandil. Mnozí budou namítat, že je to jak sledování porna bez onanie, ale opravdu mě zajímala většina hráčů. Zajímal jsem se však povrchně, proto jsem neznal východ této hvězdy, jenom jsem detailně postřehl západ za obzor. Dokument se v první části jeví zajímavě, některé věci jsem opravdu nevěděl. Vřelá akceptace se u mě změnila, když Michael začal vyhrávat. U našeho závodníka se začala objevovat docela solidní arogance. Obvykle nemám nic proti aroganci, sám občas bývám takový, ale jeho arogance byla naprosto protivná. Když mu nevyšlo předjetí, tak druhého naboural. Bylo mu jedno, že někoho bezpečně nepustí nebo předjede, tomu člověku bylo vše u výfuku. Možná by mi to nevadilo, kdyby se dokument zajímal i o jiné aspekty jeho kariéry a jeho života. Faktografické dílo nám totiž vyobrazuje jeho život tak, jak by asi chtěl Michael. Chladnost dokumentu tomu také příliš nepomáhá. A ve výsledku jsem čekal na nějaké odhalení jeho stavu, dokonce jsem čekal i na nějaký záběr... nic. Usvědčilo to mou teorii, že je na tom Schumarem tak špatně, že tu s námi není nijak, jen je tu s námi jeho tělo. Jinak by manželka už světu přinesla video, kde se jeho stav viditelně zlepšil. Nechce se ho vzdát, i když už to není on. ()

Reklama

Reklama