Reklama

Reklama

Co kdyby...? - Série 1 (2021) (série)


What If... Captain Carter Were the First Avenger? (S01E01)

(epizoda)
  • Slovensko Čo keby... Kapitánka Carterová bola Prvým Avengerom?

VOD (1)

Keď sa Steve Rogers vážne zraní, Peggy Carterová neváha a stane sa prvou supervojačkou. (Disney+)

Zajímavosti (19)

  • Starověká ilustrace Tesseractu obsahuje přepis ve starém futharku (nejstarší forma runové abecedy). Po rozluštění run zjistíme, že je tam napsané „Spacestone“. (Kubaaa97)
  • Ve filmu Captain America: První Avenger (2011) je vlajka organizace HYDRA černá s červeným symbolem. V této epizodě je vlajka červená s černo-bílým symbolem, jež odkazuje na druhou vlajku nacistického Německa. (Kubaaa97)
  • Ve filmu Captain America: První Avenger (2011) je hlavní základna organizace HYDRA v podzemní pevnosti v Alpách. V této epizodě se nachází hlavní základna v Castle de Krake ve Schwarzwaldu. (Kubaaa97)
  • Po zničení projektu Rebirth přebírá kontrolu nad SSR (Strategic Scientific Reserve) plukovník John Flynn namísto Chestera Phillipse, protože ten zemřel v této časové ose při výbuchu. John Flynn se přitom ve filmu Captain America: První Avenger (2011) vůbec nevyskytuje a objeví se až v Marvel One-Shot: Agent Carter (2013), kde slouží jako Peggyn poválečný nadřízený v SSR. (Kubaaa97)
  • Snaha Red Skulla vyvolat stvoření z jiného světa za účelem vyhrát druhou světovou válku pochází z miniepizod Meet Captain America (Micro-Episode)The Red Skull Strikes!If This Be Doomsday! (z nichž byla později vytvořena epizoda Meet Captain America, 2010) seriálu Avengers: Nejmocnější hrdinové světa (od r. 2010). (Kubaaa97)
  • Howard Stark se v této epizodě zmíní, že strávil víkend s Hedy Lamarr. Hedy byla filmová hvězda, ale zároveň také amatérská vynálezkyně. Pomohla vyvinout nepravidelné frekvence signálů, které se v krátkém intervalu měnily, postup FHSS (Frequency-hopping-spread-spectrum – při přenosu informace vysílač a přijímač synchronně přelaďují na další frekvence) využívaný proti odposlechům. Její vynálezy později přispěly k vyvinutí technologií, které dnes používáme jako je Bluetooth nebo Wi-Fi. (Kubaaa97)
  • V knize o Tesseractu psané italsky je řádek, který v překladu znamená: „Nedovolte, aby se toho dotknul naštvaný fialový kluk.“ Jedná se o odkaz na Thanose, který jej získá v Infinity War (2018). (Kubaaa97)
  • Scéna, ve které se Peggy Carter dostane do současnosti, je stejná jako ve filmu Avengers (2012), kdy portálem, který vytvořil Tesseract, prošel Loki. Stejně jako ve filmu jsou přítomni Nick Fury a Clint Burton / Hawkeye. (Frca)
  • Peggy Carter (Hayley Atwell) představuje v tomto díle variaci na postavu Captain Britain. Ten se poprvé objevil v komiksech v říjnu roku 1976 pod jménem Brian Braddock. (Frca)
  • Red Skull se v tomto díle snaží přivést s pomocí Tesseractu na Zemi bytost z jiného světa. V komiksech se tato bytost jmenuje Hive. Je experimentem, který měl představovat fyzické ztělesnění Hydry. Variace na toto monstrum se objevila ve třetí sérii seriálu Agents of S.H.I.E.L.D. (od r. 2013). V tomto seriál byl Hive (původně se jmenoval Alveus) parazitický Inhuman, jehož následovníci založili tajnou společnost, ze které se později vyvinula HYDRA. (Frca)
  • Již počtvrté se v MCU setkáváme s norským městem Tønsberg. Město se poprvé objevilo ve filmu Thor (2011), když chtěli ledoví obři pod vedením Laufeye dobýt Zemi. Podruhé se objevilo ve filmu Captain America: První Avenger (2011) jako místo, kde Red Skull (Hugo Weaving) našel Tesseract. Potřetí se objevilo ve filmu Avengers: Endgame (2019) jako lokace tzv. Nového Asgardu. Počtvrté se objevilo právě v této epizodě, která byla zpodobněním prvního filmu, odehrávající se však v jiné realitě. (Frca)
  • Buckyho věta po záchránění Carterovou před pádem z vlaku: „Hej, málem jsi mi utrhla ruku“ je odkazem na hlavní vesmír MCU, kde se Bucky stal Winter Soldierem. (UncleMorty)

Reklama

Reklama