Reklama

Reklama

Co kdyby...? - Série 1 (2021) (série)


What If... Captain Carter Were the First Avenger? (S01E01)

(epizoda)
  • Slovensko Čo keby... Kapitánka Carterová bola Prvým Avengerom?

VOD (1)

Keď sa Steve Rogers vážne zraní, Peggy Carterová neváha a stane sa prvou supervojačkou. (Disney+)

Recenze (67)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Animace mi až na pár detailů sedí, ale příběh jako takový je poměrně slabý. Peggy je jako Captain fajn, ale tohle od What If opravdu neočekávám. Až na pár drobných odchylek se jedná pouze o genderově obráceného "Prvního Avengera", což na zajímavou epizodu prostě nestačí. Málo kreativity = průměrný start jinak velmi perspektivního seriálu. Aspoň Hive (předpokládám, že to byl on) na konci potěšil. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve skrytu duse jsem doufal v trosku odvaznejsi premisy, nez toto. Captain Britain / Carter je ok, ale nedeje se tam nic nejak zajimaveho nebo nedej boze odvazneho, co by ospravedlnilo samotnou existenci teto epizody. Oskliva animace tomu teda nepridava. A nakonec rada pro tvurce: Jestli vas scenar konci obri chobotnici, potrebujete lepsi konec. ()

Reklama

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Prekvapujúco nebola tá animácia až tak otravná ako som čakal, príbeh k tomu odsýpal jedna radosť, takže sa nestíhate nudiť. Captain Carter-ka je skvelá, a musím pochváliť choreografiu jej súbojov, keďže od Winter Soldiera som nič lepšie od Marvelu nevidel. Potešilo množstvo What if..? odbočiek, a neviem sa dočkať ostatných dielov. Ale ak by aj tento diel mal veľa pozitívnych ohlasoch, neviem si filmovú verziu nikdy predstaviť. Prečo? Tak veľkú, svalnatú ženu, ktorá by bola aj dobrá a charizmatická herečka nepoznám :) PS: Moja zenuška ma práve opravila a prekvapila zároveň, navrhla Brianu z GOT, hmmm... Čo vy na to? 🧐 ()

kristina.b 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Animace skvělá, moc pěkně se na to kouká.  Hned na začátku nám vypravěč vysvětlí o co tady půjde: What If? Co kdyby?  Super vojákem se místo Steva stane Peggy, takže se díváme na to jaké by to bylo kdyby ona byla Captain. Má to jen půl hodiny takže tam není velký prostor na hluboký příběh, ale myslím, že to bohatě stačí. Měla jsem z toho pocit jakoby se otevřel komiks a postavy se začali hýbat.  No určitě jsem zvědavá na další díly. Tomuhle dílu  dám 3* a těším se na další What if…? ()

Rayen1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám rád tuhle grafiku, mám rád kosení nácků ve velkom (páč si to zasloužej) a mám rád alternativní pohled na věc, pilot byl dobrej, nechápu nízký hodnocení, snad to trpí tím, že "politicky korektní agitka", silná ženská hlavní postava a bla bla bla, jady jady dá, tyhle kecy kolem, známe všichni dneska.. Jasný, je to teď hodně slyšet, a možná proto to někomu nejde pod čumák, ale já se u toho bavil! Prostě si užijte zajímavou grafiku, alternativní historii a neremcejte pořád, s váma musí bejt na party fakt zábava, suchaři.. Je to zajímavá odbočka MCU filmů a seriálů, taková jednohubka, co pobaví na dlouhej večír, když nemůžeš v noci usnout.. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (19)

  • Starověká ilustrace Tesseractu obsahuje přepis ve starém futharku (nejstarší forma runové abecedy). Po rozluštění run zjistíme, že je tam napsané „Spacestone“. (Kubaaa97)
  • Howard Stark se v této epizodě zmíní, že strávil víkend s Hedy Lamarr. Hedy byla filmová hvězda, ale zároveň také amatérská vynálezkyně. Pomohla vyvinout nepravidelné frekvence signálů, které se v krátkém intervalu měnily, postup FHSS (Frequency-hopping-spread-spectrum – při přenosu informace vysílač a přijímač synchronně přelaďují na další frekvence) využívaný proti odposlechům. Její vynálezy později přispěly k vyvinutí technologií, které dnes používáme jako je Bluetooth nebo Wi-Fi. (Kubaaa97)
  • V knize o Tesseractu psané italsky je řádek, který v překladu znamená: „Nedovolte, aby se toho dotknul naštvaný fialový kluk.“ Jedná se o odkaz na Thanose, který jej získá v Infinity War (2018). (Kubaaa97)

Reklama

Reklama