Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film o povznášející síle víry. Vypráví o historické události z portugalské Fatimy, která se odehrála kolem roku 1917. Tři děti  - pastýři Lucia, Jacinta a Francisco ohlásily, že se jim zjevila Panna Marie. Inspirují tím další věřící, ale vyvolají hněv u představitelů katolické církve i vlády. Jedni i druzí se je snaží donutit, aby své sdělení odvolaly.  Ale zpráva o proroctví se šíří a desítky tisíc poutníků proudí do Fatimy v naději, že budou svědky zázraku. Zažijí něco, co navždy změní jejich životy. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (47)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že som očakával nudu, ale až na trochu dlhší úvod sa nekonala. Na takúto tému sa to podarilo veľmi dobre zdramatizovať až po záverečný zázrak. Neočakával som od filmu zázrak, ale dostal som slušný film na lepšie tri hviezdy. –––– Musíte se často modlit. A velmi trpět. Obětovat se za hříšníky. –––– Nepřestaneme-li urážet Boha, vypukne válka horší než táto. –––– Jediné, co teď musíš říct je: 'Všechno jsme si vymyslela." A všechno bude v pořádku. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Chápem, že tento film neosloví každého a úprimne si myslím, že nemá byť „metlou na bosorky“ a obracať ateistov, podľa možnosti v masách, na kresťanskú vieru. V dnešnej dobe sa na zázraky ťažko verí, ale aj tak si myslím, že mnohí už mali v živote zvláštny pocit: sú veci, ktoré nie sme schopní pochopiť a vysvetliť a cítime ich len kdesi v hĺbke duše. Tak nejako to bolo aj v r. 1917, ľudia trpiaci kvôli 1. svetovej vojne - umierajú im tam synovia - a tu sa objaví správa, že Lucia, Francisco a Jacinta zažili zázrak. A kto by bol lepším poslom, ako tri nevinné deti? Videla som aj starší film z r. 1997 a v tejto verzii sa mi páčil ešte viac. Najmä kvôli podrobnému opisu okolností a správaniu sa ľudí – deťom blízkych i neznámych. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nutno k tomu přistupovat s tím, že se jedná o křesťanský film, ale oproti většině svých bratranců to nepůsobí jako obyčejná agitka. Hodně tomu přidává i fakt, že všechna racionální vysvětlení fatimského zjevení plavou poněkud na vodě a to píšu jako někdo, kdo stojí k podstatě křesťanské víry spíš v opozici. Film se v tomto případě nesoustředí jen na samotné rozhovory s Pannou Marií, ale i na poprask, který trojice dětí v malém městečku způsobila. Zatímco prostí lidé v nich vidí div ne že proroky, úřady chtějí všeobecné mánii zamezit a aby toho nebylo málo, usvědčit děti ze lži chce také církev i samotná matka jedné z pasaček. Tyto pasáže se mi líbily, ačkoliv je fakt, že všichni, kdo ve zjevení nevěřili, tu byli popsáni div ne jako Jidášové. Samotná setkávání s mariánským zjevením nebyla ničím extra, ale nutno dodat, že Joana Ribeiro v roli Bohorodičky byla roztomilá. Fajn byla i druhá časová linka, kdy profesor v podání Harveyho Keitela vede rozhovory s Luciou coby jeptiškou na sklonku života, i když tahle linie dostala pohříchu málo prostoru. Herecky nezklamal nikdo a Stephanie Gil toho ukáže ještě hodně. 75% ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Aj ked nerada, filmu FATIMA davam slabsie 3*. Nesplnil moje ocakavania a predstavy. Takato dolezita udalost by si zasluzila lepsie spracovanie. Mohol to byt nadpriemerny film, ale je len priemerny. Fatimske deti boli zlate, ale to je asi tak vsetko. Filmu chyba hlbka, viac emocii...Dost vela veci mi vadilo. Kvalita obrazu po prve. Kamerovymi filtrami (alebo co to bolo) chceli pravdepodobne docielit autenticitu danej doby, ale mne to velmi prekazalo, mat pred ocami clonu a nejasne obrysy, pokazilo mi to dojem z celeho filmu! Aj na Luciu mnisku sme museli hladiet cez mriezku. A po druhe, vyber herecky Panny Marie, moju predstavu cistej krasy nesplnala, skoda. Anjel takisto. A po tretie, anglictina. Ked nakrucali vylucne v Portugalsku (za to davam plusove body) nemohol byt aj film po portugalsky? Ale to je este najmensi problem. Mierne sklamanie. Fatima je na urovni TV filmu, ale je dobre, ze sa dostal do kin. 60%. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Marco Pontecorvo je skôr televíznym režisérom a kameramanom a tento film má mnohé z televíznych grifov. Fatimské zjavenie priťahuje mnohých veriacich i konšpirátorov, príbeh má svoje čaro, osviežujú ho scény z nedávnej súčasnosti ( Keitel - Braga ) a pravdou bude asi aj fakt, že veriaci mu pridajú hviezdičku. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v septembri 2018 na autentických miestach po celom Portugalsku. Predovšetkým v Coimbre, Fátime a Lisabone. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama