Reklama

Reklama

Gokudō sengokushi: Fudō

  • Japonsko Gokudó sengokuši: Fudó (více)

Obsahy(1)

Cesta k převzetí moci v rodině (Yakuze) a pomsty, kdy mstitelem je syn nejhlavnějšího. Nástrojem jsou mu jeho oblíbená katana a partička, zřejmě tak jako on, trochu nudících se středoškoláků, sem tam učitelka.To vše zabaleno v řádně rozsekaném krvavém balíčku Miikeho černohumorně fantaskního filmového světa. (kagemush)

Recenze (35)

tombac 

všechny recenze uživatele

Další Takashiho nářez se nekonal, na to by musely některé postavy jako obr motorkář a sexy učitelka dostat více prostoru, film udržet konzistentní tempo, akce být akčnější a absurdity ještě absurdnější. Oproti takovému Ichi the Killer se Fudoh ještě drží při zemi. Milovnící Miikeho úchyláren však nemusí smutnit, vraždící děcka a dívenka, vystřelující ze své vaginy smrtící šipky i se sekretem, jistě stojí za to, o pár dalších "libovkách" ani nemluvě.. ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Stručně hodnoceno - prostě Takashi Miike se vším všudy. Příběh z prostředí Yakuzy. Hlavní hrdina viděl jako dítě, jak mu bratra zavraždil vlastní otec. Nyní, o několik let později, se jako již mocný člen šéf vlastního gangu pouští proti svým nepřátelům. Cesta za mocí a pomstou je pochopitelně v Miikeho osobitém stylu, takže vidíme řadu originálních postav, které konají ještě originálnější činy. Nejvýraznější jsou obrovský, sadistický a drsný motorkář a jedna z Rikiho (hl. hrdina) bodyguardek, která je hermafrodit a navíc ovládá zvláštní bojovou techniku (něco jako poševní střely). Humoru ve filmu moc není, zato krev stříká velice často. Velmi brutální scény jsou pro Miikeho filmy nepostradatelné. ()

Reklama

giallo 

všechny recenze uživatele

Takashi Miike. Tohle jméno je pro mě synonymem pro "japonského chameleóna". Ne vážně Miike je kouzelník, který dokáže i z malého rozpočtu vytřískat maximální zážitek a tento film je toho zářným příkladem. Výborný námět vyždímaný až na dřeň spolu se spousty ulítlými postavami a navíc okořeněné režisérovými vychytávkami, to je Fudoh. A já si bláhově myslel, že všechno začalo Ichim.... ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Lehké zklamání. Takashi Miike rozehrává velký příběh pomsty plný bizarních a správně japonsky úchylných postav, ale neumí jej pořádně ukočírovat a dát jim ten správný směr. Největší slabinou se tak stává scénář, kde sice o šílenosti není nouze, ale většina postav - nebezpečné školačky, bezstarostný obr, učitelka zabiják... - jsou jen lehce načrtnuty a je jim věnován minimální prostor. Proto je Fudoh spíše slepencem zajímavých a míň zajímavých scén, který potěší především příznivce japonských komiksů a filmů. (7/10) ()

rykardo 

všechny recenze uživatele

Miikeho FUDOH spolu jeste s JEDNICKOU a NAVSTEVNIKEM patri asi k nejvetsim narezum v jeho dosavadni tvorbe....Osobne bych FUDOHA, VISITORA a JEDNICKU zaradil mezi favority.., veci tocene po ICHIM mi prijdou takovy nejaky uhlazenejsi..., kazdopadne tohle je fakt jizda od zacatku az do konce !!!!! Vrcholem celeho filmu je pro me scena intimniho "setkani" hermafroditoidni clenky Fudohova gangu s ucitelkou anglictiny.....a must-see !!!!!! Vrele doporucuji !!!!!! ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama