Reklama

Reklama

Cheza je jen jedna

  • USA Factory On Ice
Trailer 3

Obsahy(1)

Litvínov a hokej. Spojení, které k sobě neodmyslitelně patří. Nejvyšší domácí soutěž se v malém městě pod Krušnými horami hraje nepřetržitě od roku 1959. Od zisku mistrovského titulu v roce 2015 se ale nedaří, ani sezona 2019/20 nebyla jiná. Přestože klub uspořádal v Německu zápas pod širým nebem se Spartou a vytvořil nový divácký rekord extraligy, průšvih v podobě sestupu musel odvracet až v posledním kole. Unikátní celovečerní dokument Bez frází zavede diváka do života a rutiny profesionálních hokejistů i srdcí jejich fanoušků na místě, kde se hokej stal doslova životním stylem. Zákulisím jednoho z nejtradičnějších klubů v Česku provází Martin Hofmann. (ČSFD)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (29)

zette 

všechny recenze uživatele

Myslim, ze Litvinov prave diky tomu, kolik talentu z neho vzeslo a z jak maleho mesta vychazi ma jen velmi malo antifanousku. Mam to podobne, nedi duvod jim neprat. Mozna ne uplne komfortni zazemi nahrazuji zamestnanci svym srdcem a zapalem. Radeji bych uvital dokument o cele historii klubu, ale pohled na letosni sezonu, kdy Litvinov jako jeden z mala si letosni rocnik cely dohral je taky dobry. Na komentar Hofmanna jsem si musel chvili zvykat. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek 3nce dokument chválím. Litvínov beru určitě jako hokejové město (vyrostlo zde tolik kvalitních hokejistů - Hlinka, Reichel, Ručinský, Šlégr, Lang, Škoula,...) a jsem rád, že se tehdá v posledním kole sezóny 2019/2020 proti Kladnu podařilo vyhrát a tím i zachránit extraligovou příslušnost pro další hokejový ročník. Bylo vidět i fajn pozadí open air zápasu, to jak fanoušci milují svůj klub a pozorovat to, jak byly všichni nadšení z prvního titulu, či jak Vopat svého času dělal pořádek na ledě svými pěstmi. Určitě přeji tomuto klubu lepší výsledky a ať se tam konečně dočkají lepších sezón ..7/10 ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

S hokejovými dokumenty se nyní dost roztrhl pytel. A asi za to můžeme být jenom rádi. V posledních dnech potřebujeme vidět hokej i z trochu jiné perspektivy, který obnáší i život lidí kolem týmu, klubu a i fanoušků. A to je vždy příjemné zpestření. Pro mě náhled do ne nijak extra oblíbeného týmu vítaný. Dokument, který je jednoduše dobře natočený, dobře odvyprávěný dokázal ve mně i vzbudit sympatie k týmu, který jsem měl doteď v celku u zadku. A to je nádherné plus. Jen ať to dál šlape! ()

campix 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že se tým kolem Bez Frází pustil i do takového počinu, protože u nás tolik podobných věcí úplně nevzniká. Dala by se tomu vyčíst určitá zkratkovitost protože se pokusili vměstnat většinu sezony do méně než hodiny a půl a je vidět, že původně byl plánován dokument hlavně o utkání pod širým nebem a zbytek je k tomu tak nějak naroubovaný. Technicky je to jinak poměrně povedené a i na toho Hofmanna se dá po chvilce zvyknout. Hlavně přibližuje tradiční hokejový klub pro širší publikum. Ve městě, kde prakticky nic jiného není. Na druhou stranu za klubem stojí obrovské národní firmy, které do tohoto týmu pumpují obrovské peníze. Bohužel klub i tak hraje tužku a nemůžu se ubránit tomu, že prezentuje letošní litvínovskou sezonu jako úspěšnou. Pokud by se chtěli tvůrci podívat, kde se to dělá ještě více na koleni, tak ať se vypraví do Kladna nebo do Olomouce. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Zmínky o outsider-dokumentech Netflixu (Sunderland, Cheer, Last Chance U) nejsou mimo mísu kvůli budgetu. Samozřejmě, tohle je důstojné poloamatérské dílo, u kterého je rušivý hlavně hodně "syrový" zvuk a občas průměrné ilustráky. Ale ten hlavní problém tkví v perspektivě. Dokusérie Netflixu jsou pozorovatelské, obraz týmu a fanoušků skládají z distance a autenticity. Chezu sráží pekelný chlapácký agro voice over (Hoffmanova macha týpka ze třetí cenový se ohrála rychle), který všemu dodává proletářsko-romantický punc, i tomu, že Cheza vedle skvělých tradic a úžasných výsledků taky funguje jako devadesátkový mentální skanzen (epizoda se švédským hráčem tmavé pleti, který se automaticky a s asistencí týmového marketingu stane dalším "mirečkem"). Na jinak sympatickém dokumentu je patrná i dramaturgická nahodilost - že původně šlo o zaznamenání open air zápasu, které se posléze stalo propagačním videem o málem sestupové sezóně, se úplně zamaskovat nepodaří. Je to prostě ultimátně opatrný fan service. Zatímco Sunderland může místní fandy naštvat, když je občas demaskuje jako agresivní křupany, tohle je takové pohlazení po srsti, které si skalní budou pouštět místo večerníčku. Český hokej by si určitě zasloužil tvrdší ruku, ale o to tady zjevně nešlo. Totáln! sezóna za mě v disciplíně týmového PR odvedla lepší (koncepčnější) práci. Jo a jen tak na okraj, Litvínovu držím palce roky, finále 2014/2015 bylo jedním z nejlepších hokejových zážitků mýho života. Takže nic proti severu... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Plzni, Litvínove, Mikulove a Moldave. (dyfur)

Reklama

Reklama