Reklama

Reklama

Kanibal! Muzikál

  • USA Cannibal! The Musical (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hororová brutalita v líbezném muzikálovém provedení. Takový dokonalý mix dokáží jedině tvůrci legendárního seriálu South Park. Zavraždění a snědení svých společníků – taková jsou obvinění proti Alferdu Packerovi, sympatickém průvodci skupinky zlatokopů. Jaký je ale jeho opravdový příběh? Proč například více než ženy miluje svého koně? A proč indiáni vypadají jako Japonci? Na tyto a další zásadní otázky, jež trápí lidstvo odnepaměti, vám odpoví brutálně komediální muzikál společnosti Troma, který je vůbec první celovečerní spoluprácí legendární autorské dvojice Trey Parker a Matt Stone. (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

"Nenechte vyhasnout oheň, dokud se nevrátím... a ať nikdo nikoho nesní!"  Žánrová kinematografie je úžasná mj. v tom, že skýtá snad i nekonečnou studnicí všemožných nápadů, jaké mohou tvůrci využít, realizovat a ve výsledné konstelaci jimi diváka překvapit... tedy dokážou-li být tak kreativní a zábavní současně, jako zde Parker a Stone (tedy tentokrát Trey s Mattem, nikoliv Alan s Oliverem, hehe :D ). Z tohoto snímečku nejednou čiší radostná nálada vonící příjemně pojatou nadsázkou nezávislé parodie, kombinující komedii s westernem, muzikálem a ano, nakonec i tím horrorem – a to všechno ve filmu údajně inspirovaném skutečnými udalostmi!! Horrorová „řezničina“ zde mimo bizarní úvod přijde jako nečekaný blesk až v poslední třetině, nicméně těžký boj proti nepřemožitelnému zrádcovi i se sekyrou ve tváři patří překvapivě k těm momentům, které mě smíchy odrovnaly nejvíc, protože i horrorové lekačky s typickou hudbou jsou zde krásně zparodovány. A většinou mě bavila i náramní hudební čísla... ♫ Let's Build a Snowman.... and let's step in the snow! :D Parker a Stone úplně nezapřou menší inspiraci Peterem Jacksonem, na jehož rané filmy mírně odkazují (kromě Bad Taste, příp. Braindead v horrorových scénách i na Meet the Feebles v krátkém výjevu se zpívajícími loutkami :)), naštěstí kráčejí ale nejen lehce v jeho stopách, ale především vlastní cestou, díky čemuž o to víc dokážou přinést další originální filmový zážitek. ***** Český dabing vznikl sice za hodně levných podmínek s několika málo herci dabujícími často více postav, ale po stránce překladu včetně vtípků a hlášek se za mě povedl a svou „levností“ se k stylu filmu i nečekaně hodí. "Průvodce...a potřebuje mapu!" [90%] ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Musím se smát, takovýhle žánrový mix jsem asi ještě nikdy neviděla a celkově se jedná o naprosto originální dílko.. Místy je to úderně vtipné, občas krásně krvavé a po celou dobu jsem měla pocit, že si ze mě tvůrci střílí, resp. že si tvůrci střílí ze všeho, ze všech i sami ze sebe.. Hlavní postava je bambula k pohledání a už jen fakt, že se stane průvodcem výpravy zlatokopů, je k popukání.. Když si k tomu přičtu past na medvěda, japonské indiány, přechod řeky, kanibalismus, závěrečnou popravu a setnutí, vychází mi to na skvělé čtyři hvězdy.. ()

Reklama

Vědma 

všechny recenze uživatele

Osvěžující a obsahující třeskutou nálož gagů a hlášek - výborných, horších i trapných, ale spíš výborných a špajdoňklových. Druhá půlka ztratila dech a náboj, ale nebýt toho, byla by to pětka - hlavně za výborné písničky. Zvažovala jsem, že nejlepší by bylo celou kanibalskou eskapádu vynechat, i tak tam bylo srandy na dva filmy. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

[TROMA] Špadojňkl! Parker a Stone si vzali příběh Alferda Packera po svém. To znamená pro ně typický absurdní humor, veselý písničky, čínský indiáni a špadojňklování k tomu. A je to fakt dobrý:) Vzhledem k tématu a prostředí mi to malinko připomnělo Ravenous. Ten muzikál berte s rezervou, spíš se mluví a zpívání je tady jako bonus. A vyšlo to sice s nálepkou Troma, ale určitě nečekejte nic ve tromáckém stylu. Snad až na sem tam docela dost povedený gore. Could you tell me what tribe this is? -Mmmm.... We are... indians! ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Cannibal! The Musical – toť výstižný názov, ktorý skĺbil tieto dve hlavné zložky do jednej zábavnej paródie s výbornými textami. Výsledný dojem príbehu zameraný na osudy hlavnej skupinky, ktorá sa pri výprave za zlatom musí vysporiadať s neočakávanými nástrahami a hladom, nepôsobil nijako trápne ani nudne. Práve naopak. Chytľavé melódie zapadajú do uší diváka dokonale. P.S. Objaví sa tu aj Stan Brakhage, tvorca všemožných krátkych filmov. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (13)

  • Trey Parker (hrající Alferda Packera) byl v titulkách zveřejněn jako Juan Schwartz, neboť Trey své první jméno nemá příliš v lásce. Proto si jméno změnil na Juan Schwartz s inspirací Alferda Packera, který si po útěku z vězení změnil jméno na John Swartze. (StrYke)
  • Oficiálne názvy piesní, ktoré odzneli v tomto filme sú: * Shpadoinkle * That´s All I´m Asking For * When I Was On Top Of You * Trapper Song * This Side Of Me * Let´s Build A Snowman * Hang The Bastard (MM_Ramone)
  • V české (Řitka video) a anglické distribuci jsou na obale vidět úplně dole napravo dva ufoni. (StrYke)

Reklama

Reklama