Reklama

Reklama

Černobyl

  • Rusko Černobyl (více)

Obsahy(1)

Ruský velkofilm o následcích výbuchu v černobylské jaderné elektrárně, kdy stovky lidí obětovali své životy, aby uklidili místo katastrofy a úspěšně zabránili ještě větší katastrofě, která by mohla proměnit velkou část evropského kontinentu v neobyvatelnou zónu. Nečekaným hrdinou filmu je Alexej, hasič v elektrárně. Na nebezpečné misi ho doprovází inženýr Valerij a vojenský potápěč Boris. Jejich úlohou je vypustit vodu z nádrže pod hořícím reaktorem. Nemají čas na řádnou přípravu; voda v zatopených chodbách, kterou budou muset projít, je každou hodinu teplejší, protože roztavené jádro reaktoru prosakuje stále blíže. Tři muži, připraveni obětovat vlastní životy, aby zabránili ještě větší katastrofě, sestoupili do hlubin budovy reaktoru… (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (46)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Vlastne som teraz rád, že som stále nevidel netflixovský seriál Černobyľ, a tak nemusím porovnávať. Potom sa mi tento film zdá ako štandardný katastrofický triler, len trochu zdĺhavý kvôli osobným odbočkám. S miernym odmyslením historickej vernosti je to celkom slušný kurz, ako sa stať mŕtvym hrdinom ľahko a rýchlo. Hlavne zachrániť nezachrániteľné. –––– A tých ľudí v Kyjeve, ktorí sa teraz pripravujú na 1. máj, ohroziť môžeme? ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ruská odpoveď na americký seriál. Presne tak ako to znie, tak to aj dopadlo. Ja neviem, ale keby som sa išiel ponoriť do 60 stupňovej vody a nemal by som chránenú tvár, asi by som v nej dlho nevydržal. Ukrajinskí geroji, chrániaci stranu a vlasť to dokázali. O tom lietadle do Švajcu by som si ale rád prečítal, hlavne o tom, ako tam dokázali vyliečiť rádioaktivitu. Dejovo je to úplna zlátanina, konanie postáv mi len dvíhalo tlak a sláčiky to len umocňovali. Dvojhodinová zbytočnosť. 1 z 5 ()

Reklama

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Jakože mi to připomnělo takový ruský Titanic, milostný příběh a na pozadí velká katastrofa... Ano, je to dost nudné, ale nekteré pasáže jsou ještě lepší, než v minisérii HBO, nebýt to podle skutečné události, byl by to hodně drsný thriller, ne-li přímo horor. Každopádně první půlhodinu jsem si zavzpomínal na osmdesátá léta v Polsku, protože tam to vypadalo skoro úplně stejně... Ten konec ale fakt celkem divný, vleče se a asi to bude plně fiktivní, což je škoda...70% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Celkom dobrý film až na to, že rozhodnutia hlavej postavy som nie vždy pochopil. Páčilo sa mi spojenie romantickej či skôr vzťahovej roviny s udalosťou, ktorá menila svet. Katastrofu totiž zachraňovali obyčajní ľudia, ktorí žiaľ ostali v dejinách bezmenní, nikto ich nepozná, hoci oni šli položiť a niektorí aj položili vlastné životy. Film je fikciou, ale dobre znázorňuje veci, ktoré sa mohli stať. O Černobyľskej tragédii sa vlastne nedozvieme dokopy nič, ale ako romantický príbeh na pozadí pohromy to funguje celkom dobre. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Byl jsem zvědavý na ruskou verzi tohoto známého příběhu. Ale bylo to hrozné. Falešný heroismus, zmatený příběh, nesympatické hlavní postavy, malá pozornost historickým skutečnostem.  Čekal jsem více. A necítil jsem se příjemně, když jsem viděl ty fiktivní životy, které byly vytvořeny kolem skutečné katastrofy, která ovlivnila skutečné životy. Televizní známý seriál Černobyl byl více vzrušující a detailnější. Obyvatelé měli své vlastní sny, naděje a rodiny. Seriál byl srdceryvnější., protože jste věděli jaký je jejich osud. Zkoumal ve větší hloubce jak politické , tak lidské záležitosti, tento ruský film je trochu ironičtější ve stylu Hollywoodských katastrofických filmů. Je emocionálně laciný a manipulativní i předvídatelný. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama