Reklama

Reklama

Obří spár

(neoficiální název)
  • USA The Giant Claw
Trailer

Obsahy(1)

Gigantický sup z vnějšího vesmíru ohrožuje zeměkouli! Na počátku jeden pilot spatří cosi jako UFO, ale poté se ukáže, že to byl obrovský ošklivý pták. Tak se tým vědců spolu s armádou pokusí vyvinout zbraň, která by narušila příšerákův štít, který ho činí neviditelným vůči všem radarům - a zbavila nás ho jednou provždy. (ČSFD.cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (55)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pěkná ptákovina! Hmota, antihmota a létající blboun nejapný! Klasický monstrsnímek kombinující sci-fi, dobrodružný žánr a horor. Za létajícím monstrem nejsou ani jaderné pokusy, ani experimenty šílených vědců, ba co víc, nepřivezla ho žádná kosmická expedice. Tenhle pták si prostě jen tak přiletěl na matičku Zemi.... Jen tak? Statečný Mitch a půvabná Sally, se kterou se postupně - jak jinak - sblíží, brzy zjistí, co vesmírného šmejda k nám přivedlo. A není to zjištění nijak veselé! Tvůrci zpočátku monstrum skrývají, divák, stejně jako hlavní postavy, zahlédne občas jen jakousi šmouhu na obloze. A pak to přijde... Objeví se pták, divák dostane záchvat smíchu a raní ho mrtvice. Bohužel, na zdejší obludě se nepodílel R. Harryhausen, a tak tu máme legrační loutku, co se do filmu zatoulala nejspíš ze seriálu o Hurvínkovi. Pro skalní fanoušky má však film neodolatelné kouzlo a právě legrační triky jsou na něm to nejlepší. ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Tohle snad režisér nemohl myslet vážně!! Zemi atakuje gigantická slepice...s tim se fakt musí něco dělat. Film je hrozně nudnej, herci nehrajou nic moc a ani se jim nedvim, nejspíš si uvědomovali v čem hrajou....a hlavně pro Krista pána, kterej vůl měl na starosti udělat to nechutný ptačí monstrum?? Ta potvora vypadá tak nepřekonatelně blbě, že kdykoliv se objeví na plátně, tak se vám všechno zhnusí. Dvě hvězdy dávám proto, že je to opravdu nevšední zážitek, něco takového sledovat. ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Antihmotový butrfták je něco, co nemá ani ST (jedině, že by létal na dilithium, nebo se jím živil) ani SW a tam bych si to i dokázal představiti. Jeho výrazný jekot, jako když ženské šlápnete na kuří oko (nebo jí vezmete platební kartu) to bylo k nezaplacení:) Co se týče jeho jiných, zvláště vizuálních quallit, to již popsal většinou Lima. Já ale přišel na další ozn, které tady tuším nikdo nemá a to, že jsem si ho překřtil na anithmotového ptáka Čau. To byl takový podivný 90tkový fenomén, který si asi dnes mnoho lidí, nepamatuje. Kočka s očky jako cvočky Mara Corday z Tarantule, nosí dobrou pol. filmu podivně nabarvené vlasy, takže vypadá jako skunk (nehledě na viditelný efekt předčasného zestárnutí) nebo Dat v závěrečném 2dílu z TNG. Pak to naštěstí zmizelo a díky tomu opět omládla. Jejím partnerem v nebezpečí (doslova) je v tomto př. Metalunský vědátor Exeter, který zde v přestrojení za člověka, pořád vymýšlí nějakou sviňárnu, jak nebohého ptáčka (jehož kámošem by mohl býti King Kong ze zjevných důvodů) odstraniti nadobro, což se mu nakonec podaří.:( Pobavili ti 2 generálové, kteří jako hodní dědečkové hříbečkové, plácají ´´každého´´ po zádech a ke konci jdou dokonce! sami do akce. Vskutku totální SF, haha. P. s. ty jeho (ptáka Bitevní loď) často rozšiřující se nozdry, je něco, na co se jen tak nezapomíná.;-) Další zářez na 50tkové SF pažbě. A rozhodně přírůstek do sbírky. Zajímalo by mě, co se s tou loutkou asi stalo. 3.5 ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Vojsko testuje radar a jeden pilót zbadá niečo ako tieň.Ohlási to ako UFO,vyhlásia poplach.Vyšlu stíhačky,ale jeden zmizne.Ale keďže radar nič nezachytil,pilotovi nechcú uveriť.Vtom ohlásia stratu väčšieho lietadla a tak mu potom uveria.Zistia,že sa jedná o obrovského vtáka,veľkého ako vojnová loď.Nič nepomáha,ani rakety,ani guľomety,proste nič.Ale nakoniec ho samozrejme dostanú.Neviem čo to bolo za vtáka,niečo medzi supom a moriakom.Totálne smiešny film.Ale keďže ja sa pozerám na tento film inými očami,tak je to za tri.Ale hlúposť je to teda poriadna.. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Objektivně je to jeden možná ze 3 nejhloupějších filmů, co jsem kdy viděl a je to jasný odpad, ale stejně jako všichni jsem se na to díval s jistým nadhledem. Nelogičnosti bych mohl klidně vypisovat půl hodiny a monstrum je opravdu to nejsměšnější, co jsem kdy viděl a nejspíš i kdy uvidím, už jen kvůli tomu této legendě nemůžu odpad dát. Bavil jsem se dobře. Takový naprosto typický zástupce 50 sci-fi let. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (11)

  • Film bol určený na vydanie iba na VHS, ale v októbri 2007 sa objavil na DVD ako súčasť dvojdiskovej kolekcie "Icons of Horror Collection - Sam Katzman". (Mihail123)
  • Pracovný názov filmu bol "Mark of the Claw". (Mihail123)
  • Pilot v úvode filmu používa stíhačku Lockheed T-33 Shooting Star. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama