Reklama

Reklama

Smrtící ticho

  • USA The Silencing (více)
Trailer 1

VOD (1)

Lovec s temnou minulostí, který žije v ústraní v rozsáhlé rezervaci, se pustí do pátrání po zabijákovi, který kdysi mohl mít prsty v únosu jeho dcery. Zaplete se přitom ale do velmi nebezpečné hry na kočku a myš. V pátrání po masovém vrahovi dívek mu vydatně pomáhá místní šerifka. Temná atmosféra divoké přírody v zemi nikoho, kde se lehce střetává indiánská kultura s tou americkou, jen zvyšuje napětí tohoto přímočarého detektivního thrilleru. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (188)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Má to perfektní náběh, naneštěstí ten kontrast mezi skvělými momenty a těmi nedotáhnutými, je strašně moc znát. Doufal jsem, že Silencing bude protkaný se zajetým klišé o tom, jak hlavní hrdina se postaví, se svými zkušenostmi, nějakýmu profíkovi. Bohužel, filmu chybí pořádnej tah na branku a skutečně zamrzí nevyužitý potenciál. Přišlo mi i, že celkové rozluzlení je takové laciné. K tomu je audiovizuál dost průměrný, místy až nepříjemně televizní a občasná drsnější akce, to sotva nakopne. Waldau hraje skvěle. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slibný cásting v podání sympatického Nikolaje Coster-Waldau a rozkošné šerifky Annabelle Wallis, kteří pátrají po sériovém vrahovi, avšak na vzájemný střet dojde jen 2x a dění okolo je velmi nezajímavé. Gore prakticky žádné, napětí už vůbec, tak nějak nevím, co mi ten film měl dát, krom fajn herců a slibného námětu mě nenaplnil téměř ničím. Tady jsem čekal větší zážitek. Příběh***, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí*, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra***, Napětí**. 5/10. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Naštěstí pro Silencing dokážou Nikolaj Coster Waldau a Anabelle Wallis udržet pozornost a stopáž není až tak přehnaně dlouhá, stejně tak film není nijak natvrdlý či s většími logickými dírami a hluchými místy, takže z něj divák nebude zklamaný, na druhou stranu film ani nijak nenadchne, v žánru nic nového nepřinese a drží se vlastně celou dobu celkem při zemi. Těžko hodnotit, když není prakticky moc co hodnotit - průměr ve všech směrech a výsledkem je nevýrazný thriller, který mi na druhou stranu ale VÝJIMEČNĚ (narozdíl od jiných béček poslední dobou...) nelezl na nervy a neměl jsem chuť jej vypnout. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

The Silencing je dobře dávkovaným temným thrillerem, který se odehrává v nádherném prostředí a postavy mají tolik prostoru, aby se staly zajímavé a divák si k nim vytvořil vztah. Bohužel samotný příběh je místy nelogický a nesourodý. A to je velká škoda, protože měl film na to, být skvělým krimithrillerem, ke který bych řadil mezi ty nejpovedenější. Sice se tak nestalo, ale stále se jedná o dobrý film. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Identitu vraha išlo odhaliť celkom ľahko a o dosť skôr, ako na to prišla šerifka. Zase až tak veľa tam tých podozrivých nebolo. Aj keď motív bol riadne odfláknutý a neuveriteľný. Atmosféra indiánskej rezervácie a lesov výborná, tak ako aj Coster-Waldau. Dalo sa z toho vyťažiť ale viac, takto len priemer. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (12)

  • Šerifka Gustafson (Annabelle Wallis) vstoupí do pružinové pasti na medvědy. Krátce poté se ukazuje, jak chodí sotva kulhající. Ve skutečném životě by jí byla noha utržena. (Johnny.ARN)
  • Nástroj pro vrhání oštěpů používaný ve filmu se nazývá „atlatl“. Házecí oštěpy se objevují velmi brzy v historii lidstva v několika částech světa a jejich používání v tradičních společnostech přetrvalo až do současnosti a v posledních letech se znovu objevují i pro sportovní účely. Ve Spojených státech se pro oživené použití vrhačů oštěpů často používá nahuatlské slovo atlatl. Australští domorodci nazývali svůj nástroj pro vrhání oštěpů Woomera. Tradiční majitelé jej stále používají ve venkovských oblastech Austrálie a ještě před 230 lety jej běžně používali první lidé v celé zemi. (Johnny.ARN)
  • To, co má vrah na sobě, se nazývá oblek ghilie, což je druh maskování. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama