Reklama

Reklama

Půlnoční evangelium

(seriál)
  • USA The Midnight Gospel
Trailer

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Vesmírný reportér překračuje v simulátoru univerza hranice ulítlých světů a řeší existenční otázky týkající se života, smrti a všeho mezi tím. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

tnp101 

všechny recenze uživatele

Bizarnost, která se nepodobá prakticky ničemu, co jsem kdy viděl. Sjetý podcast, jenž doprovází sjetá animace. Přestože jsem prvním epizodám udělil docela vysoká hodnocení, přiznávám se, že mě hodně unavoval fakt, že jsem nevěděl, na co se soustředit dřív. To v důsledku vedlo k tomu, že jsem se nudil o poznání více, než je u mě na tří až čtyř hvězdičkové hodnocení zvykem. Dialogy ale mají něco do sebe, i když na to každý bude mít jiný názor. Ve druhé polovině série dojde ke zlomu, kdy si divák do jisté míry asi i zvykne, ale především dojde ke zvolnění tempa. To vyvrcholí v poslední epizodě, která se drží nejvíce při zemi, ale servíruje nejhlubší myšlenky, a právě ta má velký potenciál v divákovi něco trvale zanechat, protože smrt v kterékoliv podobě se týká každého z nás. 70% ()

NorseSword24 

všechny recenze uživatele

úplne rozumiem všetkým tým slabým hodnoteniam a nemám nič proti. Toto bola veľmi zaujímavá vec. Dostal som odporučenie od môjho kamoša ktorý je nonstop zhulený takže som bol zvedavý čo to bude :D. A môžem povedať že som nič také predtým nevidel. Úžasný svet/svety ktoré vyzerajú ako keby ich vytvoril totálne zhulený človek ale vďaka tomu majú čaro ktoré ako keby vypadlo zo sna malého chlapca kde veci fungujú aj keď nedávajú zmysel. A to som si neskutočne užíval. Kam sa nato hrabe Rick a Morty. A potom sú tu tie dialógy. Tie skrývajú neuveriteľnú hĺbku o témach ktoré sú pre človeka zložité. A nič také úprimne už podľa mňa nenájdem. Ale musím uznať že po 15minútach dialógu o zmysle života smrti a ďalších podobných veciach to už začalo byť nudné. Ale ako hovorím. Už nič s takouto kreativitou v animácií a úprimnosťou v zložitých dialógov o živote už nenájdem. Len škoda že som nemal žiadnu zelenú, verím že by som si to užil mnohonásobne viac :D ()

Reklama

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Ze začátku může odradit styl nebo "nezajímavé téma", ale jak to pokračuje, rozvíjí se i pomálu seriálová hloubka. A musím uznat, že poslední 2 episody (hlavně poslední) mě naprosto uzemnily. Je to jedna z mála show, kde je to lepší a lepší. Člověku to však musí sednout. A občas je těžké se soustředit na to, co říkají, přes veškerou animaci, která se na plátně odehrává. Death... 88 % ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Upachtěná snaha vytěžit co nejvíce bodů z meme formátu "wholesome weirdness". Je to ale strašnej fejk. Tahle instantní "divnost" není originální už deset let, všechno to tady už bylo. Dobrý, poslali jste hrdinu na smetanovou planetu ve formě chobotnice, proč? Protože sranda. Ale dyk na tom neni nic legračního. Jaktože ne, vždyť je chobotnice. Zastřelte se. Simono já jsem totálně psychicky na dně, úplně v prdeli kurva, reálně už nemůžu dál. Poslouchali jste alespoň ty strašně hluboký monology, co tam celou dobu jedou? Jak neustále odbočujou, kloužou po povrchu a často se neuzavřou, jakkoli se seriál tváří jinak? (protože hrdina je neustále komentuje slovy "wow", "you actually have right" a "I didn't think about this like that before" a to nezřídka v okamžiku, kdy ještě nebylo nic určujícího řečeno) Tohle je koncept, který dobře zní, dobře se prodává, ale nezávidím těm, kdo se na něj dívají a stále sebe přesvědčují, že je to něco unikátního, osobního a intelektuálně naplňujícího. Koneckonců tohle je přesně ten typ seriálu, který vám dá dohromady umělá inteligence. Fuck the fakers. ()

thommas 

všechny recenze uživatele

Nadrogovaná adaptace podcastů Duncana Trussella v duchu animátorské školy George Dunninga, která by zapadla na popůlnoční vysílání Adult Swim. Žánrový wow efekt funguje jen tehdy, pokud jste v životě neviděli jediný animovaný autorský dokumentární film. Kombinace dvou relativně kvalitních věcí (zhuleného filosofování o životě/smrti a cestě od jednoho ke druhému + slibného animáku talentovaného týmu na moderní WTF-dada vlně) vytvořila náhodný signál s rovnoměrnou výkonovou spektrální hustotou: soustředit se pořádně nedá ani na jedno. Kdo tušil, že chaos může být taková nuda... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Ve scéně, kdy prezidentův (Johnny Pemberton) pomocník při útěku otevře tajné dveře, dojde k chybě, při níž se názvy knih změní poté, co pomocník vybere knihu. (KGBelik)
  • Vesmírné rozhovory jsou odvozeny ze skutečných rozhovorů v podcastu Duncana Trussella „The Duncan Trussell Family Hour“. (KGBelik)
  • V epizóde sú postavy v alternatívnom vesmíre po smrti znovuzrodené, pričom ich duša prechádza zložitým cyklom. Tento cyklus pozostáva z toho, že im vyššie bytosti vyrežú srdce z tela, položia ho na misku rovnoramennej váhy, kde hmotnosť srdca porovnávajú s hmotnosťou vtáčieho pierka na druhej miske. Táto schéma bola s najväčšou pravdepodobnosťou inšpirovaná egyptskou mytológiou. Tá tvrdí, že po smrti je duša človeka položená bohom smrti Anubisom na jednu z misiek rovnoramenných váh, zatiaľčo na druhú misku položí vtáčie pierko bohyňa spravodlivosti Maat. Ak bude duša zomretého jedinca ľahšia, alebo rovnako ťažká ako pierko, tak môže pokračovať ďalej na svojej ceste k Osirisovi, bohu posmrtného života. Ak však bude ťažšia, tak už bude navždy uväznená v nekonečnom zatratení. (Circumscriptor)

Reklama

Reklama