Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Santa je na tom špatně a musí vyrábět náhradní díly pro armádu. Dvanáctiletý pomstychtivý darebák si na něj objedná nájemného vraha. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (133)

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Ale jo, proč by vlastně nemohl být americký symbol vánoc Santa Claus vylíčen jako trochu nerudný stařík s finančními problémy :) Když k tomu přidáte milující a chápavou manželku, partu pomocníků v dílně a malého šmejda, který na Santu pošle nájemného vraha, máte na zhruba hodinku a půl o nenáročnou zábavu postaráno. Jen mi nějak mozek nebral fakt, že i přes utržená zranění se dokázal Santa i jeho žena dostat k tomu malýmu šmejdovi (asi kouzla, fajn, ale proč se mu pak "zázračně" neuzdravilo i to oko). ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Z určitého pohľadu zaujímavá alternatíva sveta Santa Cluasa, ktorú predovšetkým nie je potrebné brať vážne. Celá koncepcia, ako aj príbeh, je postavená na známych základoch a funguje ako solídne akčné B-čko. Ten rozdiel je v tom, že v podaní Mela Gibsona tu máme takého Santu (mimochodom, rola mu svedčí), ktorého deti predstavujú úplne inak. Santa a jeho tým pracujúci pre armádu USA (kvôli finančným problémom – dôvody nie sú až tak prekvapivé); likvidácia Santa Cluasa profesionálnym zabijakom, pretože dieťa nedostal vytúžený darček – hlavne, aby ste nekrútili s hlavou. Všetko je potrebné brať s rezervou ako aj to, že hlavný boss je namyslené dieťa, ktorý by potreboval hlavne rodičov a dostať na zadok pár menších hits. Ten záver a finálne rozuzlenie nie je tak silný, akým by mal byť (viac však by som teraz neprezradil). Dal by som aj „trojku“, už len kvôli celkom solídnym výkonom Marianne Jean-Baptiste a Walton Goggins, ale kvôli menšej sily záveru je to len silnejšia „dvojka“. Osobné hodnotenie: 68% (**) ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nebudu nic zastírat, na film mě nalákal Mel Gibson. Jenže já jsem celou dobu nepochopil, jestli je to pro děti nebo spíš pro dospělý. Námět, kde nějakej mladej šmejd pošle nájemnýho vraha na Santu Clause jasně nabádá k dětskému divákovi, jenže zpracování je poměrně krvavé, brutální (což popírá tu původní myšlenku) a ve výsledku neskutečně nudné. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nápad se zabijákem, který jde na popud malého bohatého fracka po Santovi, je sice dobrý, ale nepřijde mi nijak extra. Nicméně myšlenka, že zvýšený počet zlobících dětí uvrhne elfí dílnu do finanční tísně kvůli zkráceným dotacím, to je prostě geniální. A i dál je tenhle motiv výborně rozvedený. Akce, byť není kdovíjaká, mi v tomto případě přišla dostačující. Samotný nevrlý Santa , který nejde pro skleničku a ostré slovo daleko, už tu byl, ale v Gibsonově podání je to zase něco jiného a tenhle chlap prostě umí, ať už se o něm píše či říká cokoliv. Gogginsovi zabijácká role sedí, ten malý hajzlík připomínající malého Colina Farrella to také zahrál na výbornou. Ano, dalo se z toho vytřískat víc, ale to se dá říct o většině filmů. Za mě spokojenost. 80% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad! Musím uznat, že pohrávání si s myšlenkou, že jeden zlobivý kluk se na Štědrý den naštve natolik aby si najmul nájemného vraha, který má zlikvidovat nikoho menšího než Santu Klause. Gibson potěšil, ještě nepatří do starého železa. Film překypuje různými nápady a vychytávkami, ale akční finále trvá pouhých 10 minut. Takže celý film sledujeme směřování k ultimátnímu souboji. 60% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení vrcholné sekvence přestřelky trvalo čtyři dny, přičemž teplota dosáhla až minus 36 stupňů Celsia. (Untentrauer)
  • Přibližně na 55. minutě filmu vystupuje nájemný vrah (Walton Goggins) ze sámošky, která nese jméno obou režisérů: „Nelmsova sámoška“. (kowalski)

Reklama

Reklama