Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kamala cestuje po světě a snaží se rozlousknout záhadu svého náramku i rodinné historie. (Disney+)

Recenze (15)

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opäť viac do MCU sféry ale fajn. cestujeme do Pakistanu, dozvieme sa viac o noore, spoznáme dvoch nových typasov, dočkáme sa fajn súbojov a v závere zavítame do historickej udalosti a snáď tam kamala pobudne aspoň pol ďalšej epizódy. Akurát ma trošku štve, že seroš dal von oknom to obrázkovanie a plánovanie a podobne, síce hej sms-style zachoval ale to je málo. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá polovina seriálu Ms. Marvel odstartovala a proto není v rámci děje čas ztrácet čas. V rámci 4. epizody tak především dochází k osvětlování mytologie hlavní hrdinky, režie 4. epizody se poté chopila Sharmeen Obaid-Chinoy (držitelka 2 Oscarů za režii dvou chválených krátkometrážních pakistánských dokumentů) a v jejich rukách nedochází k řemeslnému pohoršení. Dochází sice k menšímu obklopení od prozatímní koncepce seriálu a prim už tak nehraje soužití pubertální slečny se svými novými superschopnostmi, v součtu je ovšem prozatím 4. epizoda dost možná tou nejemotivnější v rámci celého seriálu.   Prim v rámci 4. epizody ještě výrazněji bere rodinné drama. Akční pasáže zůstávají pořád přízemnější a v rámci režie Chinoy se na ní nic dvakrát nemění, stěžejní je ovšem v rámci 4. epizody především právě konfrontace tří generací, vzájemných konfliktů a dochází přitom i k jistým emocionálně vyhroceným situacím. Střetávání kultur i generací již od 1. epizody bylo výrazné, tady dochází k prvním výraznějším dozvukům a vztah Kamaly Khan v podání Iman Vellani a její matky Muneeby v podání Zenobie Shroff rázem dostává pevnější obrysy. Velkou v tom pochopitelně sehrává i přítomnost babičky Sani v podání Saminy Ahmad, kdy se vztah babičky a matky a matky a dcery střetává v poměrně sympaticky vykreslené paralele.   Ms. Marvel tak zůstává komornější záležitostí v rámci Marvel Cinematic Universe, v tom ovšem dost možná tkví i její nejsympatičtější stránky. Naopak nadále platí, že pokusy o humor patří k těm slabším elementům seriálu, stejně tak v rámci 4. epizody tak trochu nefungují pokusy o zjednodušení situací a tak trochu skákavě přeskakující atmosféra. Sympaticky ovšem rázem působí uchopení Obaid-Chinoy, v jejím přístupu jsou alespoň tak trochu poznat její dokumentární kořeny a uchopení některých scén díky tomu nepůsobí vyloženě rutinně.   Stěžejní pořád zůstává fakt, že je Kamala Khan teenagerka a to pořád setrvává stěžejní v samotném seriálu. Pořád platí, že je Vellani castingovou trefou a v rámci jistých momentů tak trochu neřízenou střelou, která dokáže uhrát vážnější momenty, přitom ovšem má především slušné komediální nadání. A i proto se dá snadno doufat, to, že Kamalu Khan čeká ještě po pokračování Captain Marvel s názvem The Marvels solidně napěchovaná budoucnost v rámci budoucího Marvel Cinematic Universe.   Cliffhanger na konci epizody poté snadno vyvolá napětí do příští epizody, přitom dokáže dle očekávání vyvolat spousta otázek a též možná vyvarovat obavy, zda tento zvrat přeci jen neměl radši přijít o epizodu dříve a aby na něj mohlo být v rámci nadcházejících 2 epizod tak trochu více času. Nejlépe to ovšem půjde rozsoudit až po vydání 5. epizody, která snad před samotným finále tak trochu nezkazí náladu z celého seriálu..... ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jasných pět z pěti už jenom kvůli té reakci na popis cesty nádraží. Marvel okopíroval můj život a mrzký orientační smysl! ❤ Jinak fajn poznávací díl a závěrečná fajn naháněčka ulicemi. Mmch, mám za sebou už čtvrtý díl a ať se snažím, jak se snažím, prostě to tam nenacházím. Tu hrůzu a nekoukatelnost 😮 asi mám rozbité vysílání 😉 ()

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4.díl. Kamala se s matkou na pokyn jejich babičky vydává do Pákistánu. Cíl "Nany" je jasný, ač ho před svojí  dcerou (nikoli však vnučkou, logicky) vehementně tají: zjistit, co se skrývá za vidinou jedoucího vlaku, jíž byla jak ona, tak i Kamala vystaveny, a která je velmi překvapila. Mladá černovlasá dívka se setká po dlouhé době se svojí sestřenicí a bratrancem, poznává místní kulturu, ale také se seznámí s mladým klukem, jenž ji zase představí svému strýci (či otci, nyní nevím). Ten se ji pokusí alespoň částečně naučit porozumět náramku, a též poukázat na nebezpečí, jemuž může velmi brzy čelit. Avšak než stihnou cokoliv vykonat, čaká na ně překvapení. Z vězeňského komplexu prchají nepřátelé Džinů, toužící podmanit si celou planetu. Již jednou vůči Kamale stáli. Jejich snem se vrátit se zpět na domovskou planetu, a z ní dobýt zbytek Země. Kamala sice vzdoruje, seč může, ale je brzy vyslána do minulosti, do roku 1947, kdy se Indie stává samostatným státem a Muslimové, tedy její prababička i babička, jsou nuceny odjet pryč (...). 50 procent, velmi slabý díl. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoznačně nejslabší epizoda. Dozvíme se sice poměrně dost o Nooru, což je vlastně docela fajn rozšíření MCU, ale na úkor toho je upozaděno puberťáckého špičkování, které v Ms. Marvel prostě funguje nejlépe. Zbývá nám tak Kamala, která je sice pořád sympatická, ale nezvládá utáhnout zoufale nezajímavou a zmatenou akci. Navíc výrazně přibývá nesmyslných momentů, které seriálu jako celku podrážejí nohy. Vzhledem ke krátké vysvětlovačce navíc už docela jasně dokážeme odhadnout, jak se bude vyvíjet finále. A já mám obavu, že tahle zjednodušená variace na invazi Dormammu moc fungovat nebude... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama