Reklama

Reklama

Clean

Trailer 1

Clean se po smrti svojí dcerky živí poctivě jako popelář a pomáhá své sousedce Diandě. Když ji jednoho dne zachrání před pouličním gangem, nevědomky tím roztočí spirálu násilí, kterou už nedokáže zastavit. Členové gangu a mafiánská rodina, která financuje jejich obchod s drogami, se chtějí pomstít. Nutí ho vrátit se do starého života plného krvavého násilí. Clean jde do všeho naplno a neúprosně vrací úder... (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (57)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[65%] CLEAN je určitě solidní záležitost, takže toho shlédnutí nelituji. Stopáž je vcelku krátká, jen ta první půle se trochu táhla. Jako nemůžu říci, že jsem se nudil, jen ten příběh poznamenaného veterána je už ohraný. Ale větší problém jsem s tím neměl. Ve finále se Brody utrhne ze řetězu až to připomene variaci filmů viz John Wick. Takže nastane masakr a hezky se na něj dívá. Je to drsné, krvavé … Takže bez dalšího okecávání jako jednohubka mě to docela bavilo. Začátek se trochu vlekl, dramatická linie je taková polovičatá, příběhem nic originálního a nového, ale Brody to sehrál výborně a ta masakrující akce nemá chybu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Sociální drama se v téměř poslední třetině promění na variaci Johna Wicka, Somráka s brokárnou, pana Nikdo a další mstitele bezpráví. To je OK, jen ta cesta k vykydlení hromady chlapů je poněkud delší. Autoři se asi nemohli rozhodnout, co by chtěli natočit - drama o muži sžíraným traumatem, nebo vybíjenou. Obě části tak dělí hranice, co nedovoluje řádně se do filmu ponořit. A to pomíjím absenci kladných postav. Babička činí hloupá rozhodnutí, vnučka se stýká se svoločí, a tak by měla být ztrestána, a pan Čistič má pocit, že asi spasí svět. Na krev dojde, ale žádný velký jatka se nekonají. Na jedno podívání, když zrovna není nic jiného po ruce...a ten rap byl naprosto otřesný. 2,5* ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

filmů o frajerech s temnou minulostí,kteří přijdou o někoho blízkého,následně se snaží chovat slušně a ve finále je minulost dožene a okolnosti je donutí oprášit dávné znalosti, vznikl nespočet.Problémem tohoto subžánru je pak to,že pokud se vyloženě nepokazí,pak prakticky nemůže zklamat, ale zároveň ani překvapit, protože je dopředu jasné kudy se bude děj ubírat a jaký bude výsledek.Clean je přesně ten případ.Chvílemi je na něm vidět nižší rozpočet a určitá lacinost aby vzápětí příjemně potěšil drsnou akcí a brutálním finále.Brody si roli napsal na tělo a sedí mu, zbytek osazenstva je tu plus mínus do počtu a pár hodin po shlédnutí si je divák nebude pamatovat.Nový John Wick se tak nekoná, ale jako jednohubka Clean svůj účel splní...60% ()

choze 

všechny recenze uživatele

V rámci akčňáků o traumatizovaném drsňákovi, který za sebou nechal násilnou minulost, ale záporáci kolem něj ho ještě jednou přinutí pozvednout zbraň, aby ochránil své blízké, nenabízí Clean nic nového. Je to film, který mohl vzniknout už v sedmdesátkách a hrdinovým pracovním objížděním nočního města, při kterém sleduje spodinu, a scénou záchrany mladé holky taky připomene Taxikáře. Jenže zatímco Travise Bicklea zbraně přitahovaly, tady hrdinu odpuzují a ve svých vnitřních monolozích se nezabývá svým zahnívajícím okolím, ale vlastním traumatem a pocitem viny. Popelář, který se jednoho dne rozhodne očišťovat město nejen od odpadu produkovaného lidmi, ale i od odpadu lidského, zní zase jako nějaká taškařice od Tromy. Z poslední doby pak člověka napadne třeba Muž v ohni, Equalizer nebo Nikdys tu nebyl - s často zmiňovaným Wickem to nemá společného skoro nic. Clean nikam nespěchá, dlouho v něm nezavadíte o akci a přesto nenudí. Sází na líčení každodenní rutiny svého osamělého hrdiny (přičemž zachraňování krámů z popelnic, jejich opravování a prodej do zastavárny letos předvádí i rovněž traumatizovaný a osamělý ex-drsňák Sly v Samaritanovi), ponurou melancholickou atmosféru a pěknou kameru, která dobře prodává městské prostředí A o uvěřitelného Brodyho a dobrého záporáka se spolehlivě strašidelným a úchylným ropuším xichtem Glenna Fleshlera (Temný případ). Akce se dočkáme až v druhé polovině a obě bitky a závěrečná přestřelka - třebaže se vedou hasákem, sekerkami a efektně upravenou brokárnou - nejsou nijak pamětihodné. Celkově jde o ucházející, ale zapomenutelnou žánrovku. Pokud by ale takhle vypadaly filmy týdne na páteční večer na Netflixu, tak bych se nezlobil. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je kýčovité až běda. Těch ex-gansterů. ex-policajtů a spousty dalších ex-něco tu už bylo víc než Číňanů a Indů dohromady a tenhle se od svých předchůdců nijak neliší. I příběh je převařená z několikrát převařené vody. Ale dívat se na to jakž takž dalo. Je to celé takové špinavé a depresivní, Brodymu se dají ty ublížené pohledy věřit a Fleshler ja fakt hnusná tlustá svině. Navíc uzávěr se povedl. Nicméěn faktem zůstává, že hodinu se nic moc neděje. Není to sice nuda k ukousání, ale že by se mi dařilo soustavně držet pozornost, to se také říct nedá. Solet to umí lépe. 50% ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama