Reklama

Reklama

Clean

Trailer 1

VOD (1)

Clean se po smrti svojí dcerky živí poctivě jako popelář a pomáhá své sousedce Diandě. Když ji jednoho dne zachrání před pouličním gangem, nevědomky tím roztočí spirálu násilí, kterou už nedokáže zastavit. Členové gangu a mafiánská rodina, která financuje jejich obchod s drogami, se chtějí pomstít. Nutí ho vrátit se do starého života plného krvavého násilí. Clean jde do všeho naplno a neúprosně vrací úder... (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (57)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Myslím že někde v Hollywoodu existuje šablona na revenge filmy. Mění se kamufláž hlavní postavy, důvod proč je zlomen, oblíbená zbraň a smrt hlavního záporáka. Všechno ostatní zůstává stejné. Pak už záleží na hercích, choreografií, případně na zručné režii, jestli se daný film vymaní z davu klonů. Akce v Clean není kdovíjak nápaditá a většinu detailů skryla tma. Je ovšem správně krvavá a syrová, takže svou práci odvedla. Zajímavější jsou postavy a vztahy mezi nimi. Dokonce bych se ani nezlobil, kdyby Paul Solet velkoryse proškrtal scénář a natočil sociální drama. Doufám že to ještě udělá, protože Glenn Flesher si střihl šéfa gangu s tak skvělým záporným charismatem, že bych si klidně dal prequel s jeho postavou v hlavní roli. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Sociální drama se v téměř poslední třetině promění na variaci Johna Wicka, Somráka s brokárnou, pana Nikdo a další mstitele bezpráví. To je OK, jen ta cesta k vykydlení hromady chlapů je poněkud delší. Autoři se asi nemohli rozhodnout, co by chtěli natočit - drama o muži sžíraným traumatem, nebo vybíjenou. Obě části tak dělí hranice, co nedovoluje řádně se do filmu ponořit. A to pomíjím absenci kladných postav. Babička činí hloupá rozhodnutí, vnučka se stýká se svoločí, a tak by měla být ztrestána, a pan Čistič má pocit, že asi spasí svět. Na krev dojde, ale žádný velký jatka se nekonají. Na jedno podívání, když zrovna není nic jiného po ruce...a ten rap byl naprosto otřesný. 2,5* ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Popelář nebyl vždycky popelář. Divák se dovtípí poměrně brzy, rybinou páchnoucí špína z ulic města Utica chvíli před tím, než bude vyčištěna. Vyrýsovaný Brody jako démony posedlý anděl, který ve vlastním Buicku Grand National stráží druhé, aby zachránil sebe. K tomu mu dopomáhej hasák, sekyrka a speciálně upravená brokovnice.. Taxikaření ekvalizérů, co nikdy nebyli. Do děje vtahující velmi pozvolna, aby přes mustr žánrových klišé přesvědčovalo, že se necítí být jen obyčejným béčkem o hodně fyzickém procházení temnotou směrem ke světlu.. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Trash man does what he knows the Best!Mám rád Revenge filmy na téma "Muž s minulostí" a tenhle se sice nezařadí mezi mé nejoblíbenější, ale určitě subžánru nedělá ostudu.Adrien Brody je docela v nezvyklé roli, zbavuje se odpadu a ano i lidského. Trochu filmu škodí menší rozpočet, místy film působí levněji a krom Brodyho zde nemá nikdo moc, co hrát. Záporák je obyčejný, tempo je pomalejší a dějově je to vlastně dost předvídatelné, ale určitě potěší příprava na Finále, kde zaujme "Equalizér" kutilské vychytávky a slušná vybíjená v domě, kde bylo na můj vkus až moc tmy, abych si naplno dokázal užít prostřelené hlavy. Potěší šroubovák, hasák i brokovnice, která Brodymu překvapivě sedne.Není to nic extra, ale fanoušky Revenge žánru i Adriena Brodyho film nemá moc čím naštvat.Příběh 3/5, Akce 3/5, Humor 0/5, Násilí 3/5, Zábavnost 3/5 Hudba 3/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5, Emoce 1/5, Herci 3/5.  6/10. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

(Asi je to trochu spoiler, tak to nikdo nečtěte.) Smrťák Adrien je proklatě tajemnej a hustej týpek. Dělá popeláře, jezdí po nocích bezútěšnou městskou periférií a hlavou se mu honí filosofující marlowovský monology. Když u konťáků najde nějakou zajímavou věc, zvědavě si jí prohlíží a často si jí i nechá, přesně jako to dělám já, když v lesích uklízím bordel po bezďácích. Samozřejmě má za sebou krutou a drsnou minulost, jak postupně vyplývá na povrch. Je starostlivej a soucitnej, krmí bezprizorního čokla na vrakáči a dojemně se stará o prdelatou černou týnku, která žije sama se svou šmrncovní babčou a připomíná mu jeho mrtvou černou dceru. A vůbec si nejlíp rozumí s černejma, který maj většinou stejný hovno jako von, a zároveň jsou rovný a přitom i drsný jako von. Nedělá mu ale problém vymlátit hasákem celej barák zfetovanejch gangsta negrů, když chtějí zhulit a potom voklátit jeho schovanku. A aby jí a její babču ochránil před vendetou negrů i vrahounskýho taliánskýho kápa a jeho bandy, vytuní si brokárnu, stylově se vohákne ve stylu městský guerilly, zapálí si cígo letlampou, přepne se do bojovýho módu a vydá se na válečnou stezku. No, takže je jasný, že tenhle biják je jedno velký klišé, který místy přechází až v parodii na klišé. Ale co, bavilo mě to a ten kýčovitě drsňáckej patos jsem si náhodou náramně užíval. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama