Reklama

Reklama

Honeydew

Trailer 1

Obsahy(1)

Podivné chutě a halucinace postihují mladý pár poté, co hledají úkryt v domě stárnoucího farmáře a jeho podivného syna. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (38)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl film popsat pár slovy, tak Hereditary>Witch> Honeydew. Společné mají především to, že všechny 3 jsou kontrovérzní, budou rozdělovat na 2 tábory a běžné fanoušky hororů Honeydew asi moc nepotěší ( Gore, lekačky i strašení zde chybí), ale já si to překvapivě užil a našel jsem si tam slušná pozitiva. Příběh je tak trochu klasická hororová šablona. Zamilovaný pár jde kempovat, jsou vyhnáni s cizího pozemku a dostanou se k jedinému baráku široko daleko, kde bydlí jedna creepy babička a bizár může začít. On ten film sice plyne pomalejším tempem, ale "wtf" atmosféra visí ve vzduchu pořád, jsou zde zajímavé detaily, na které se divák může zaměřit ( lebka vyřezaná v radiátoru apod.) V druhé půlce se film dokonce přehoupne do exploatačních vod, kde je sice kladen důraz na psychické násilí než to fyzické, ale funguje to bezvadně. Má to atmosféru i nádech Texaského Masakru, dojde na pár zajímavých dějových zvratů ( jeden se mi líbil velmi) a velkým plusem je hudba, ta je bez debat za plný počet, zvukař do toho filmu vložil duši a tak creepy hudební podkres jsem už dlouho neslyšel ( broušení kosy v pozadí je fakt nepříjemné). Je to creepy, atmosférické, depresivní, bezvýchodní, bezútěšné s artovým nádechem s plno zajímavými nápady i prvky ( přepůlený obraz) a celkově z toho vzniká jedinečný hororový zážitek, který mě vtáhnul a rozhodně zaujal a to říká člověk, který pomalými filmy pohrdá. 7.5/10. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Americká verze pohádky o Jeníčkovi a Mařence, kteří vyrazili na americký venkov, aby spatřili a zažili i to, co by nechtěli, mě věru nebavila. Příběh se vlekl jako slimák obalený v medu, kterého ještě trochu namrazíte, aby nebyl tak zběsile rychlý, o hororovou atmosféru se tu snažil jen zvukař, za nímž jde ta jediná hvězdička, napětí mě jaksi míjelo, zato jsem se několikrát zasmál, a k tomu by u hororu docházet nemělo. Za mě ztráta času, navíc jsem z toho všeho ještě dostal hlad. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Doslova chuťovka. Tenhle rurální horor bude mít, hádám, docela silnej rozptyl v hodnocení, a já teda budu v té výrazně spokojené části publika. Honeydew sleduje pár mladých lidí, který projíždí americkým venkovem a dostane se někam, kam se dostat neměl. Začíná to stanováním na poli a návštěvou u podivné staré dámy a končí to o dost vyhroceněji. Děj ale zas tak důležitý není, ostatně ono se tam toho stane relativně málo a celé je to protkané iracionalitou, kdy ne všechno musí nutně dávat smysl. Důležitější je vzbuzenej pocit a filmařskej styl, a ten má Honeydew dost unikátní. Určitě ne každýmu sedne, ale mne tahle lepkavá, upocená, bizarní noční můra se stopami černé komiky vtáhla a nepustila. Výtku bych mohl mít k několika momentům, v nichž je ta bizarnost tlačena možná až příliš prvoplánově, ale jsem za každej takovejhle hororovej pokus rád. Někde v zahraničních ohlasech jsem četl, že je to jako starej Hooperův Texas Chainsaw Massacre, kdyby si ho vzalo do parády studio A24. Což imho rámcově sedí. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tak minule som videl rumunský dokument, v ktorom stará žena podrezala kozu a to sa mi zdalo sakra desivejšie. Pretože horor, v ktorom ma najviac vystraší zvuk mikrovlnky alebo onanujúci muž sa mi nezdá až tak hororom. Desivejšie sú naozaj skôr komentáre samozvaných znalcov, ktorý aj z hovna urobia ódu na kinematografický zákusok. Mne však plesnivé zákusky nechutia. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Fuu. Tak tohle byla teda béčková atmosferická záležitost pro fajnšmekry, ale ačkoliv jsem silně doufal, že se budu řadit mezi "čtyřkaře", nakonec je to bohužel slabá jednička. Honeydew je prostě béčko s neznámými tvůrci i herci, zato s jednou pěkně creepy ošklivou babkou. Po zajímavém úvodu film ale ztrácí dech a divák ztrácí zájem, protože se zde za 100 minut nestane nic a dějový posun filmu je nulový. Ano je zde hutná atmosféra, ano je zde sakra bizarní hudba (možná nejvíc wtf za hodně dlouhou dobu, a tím pádem hodně zajímavá), ale příběh či cokoliv jiného co by dělalo film filmem zde úplně chybí. To, že je film atmosferický bizár na druhou z něj automaticky ale nedělá úspěch a podobných počinů o potrhlých vidláckých psychopatech je spousta, a tak nezbývá než nad Honeydew mávnout rukou a jít dál, protože tohle byl za mě přešlap vedle bez jakéhokoliv smyslu či pointy. Kdybych měl říct, co by tak mohlo být hlavním záměrem tvůrců v tomhle filmu, tak bych beze srandy řekl, že fakt nevím, protože nejspíše neví ani oni sami... ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama