Reklama

Reklama

Mé srdce bije na tvůj povel

(festivalový název)
  • USA My Heart Can't Beat Unless You Tell It To (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dva záhadní sourozenci se ocitnou ve sporu ohledně péče o svého křehkého a nemocného mladšího bratra. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film, spíš drama s light hororovými elementy, které potěší fanoušky Indie festivalových levných filmů. Rozhodně nic, z čeho bych jásal a je to přesně ten typ filmu, kde vím koho bude bavit a koho ne. Tři sourozenci, kde jeden z nich potřebuje velký přísun krve a tak se o něj musí starší postarat. Gore tu moc není a vraždy nejsou příliš zajímavé, formát 4:3 mi trochu lezl na nervy a herci hrají relativně snaživě, ale v paměti mi nejspíš neutkví ani jeden. Film plyne pomalu, je to hodně komorní, zvrat se zde žádný neobjeví a tedy ani příběhová stránka se nedá považovat za silnou. Docela to kolem mě prošumělo a nic mi to nedalo, ale snaha tam cítit je, s větším rozpočtem by tvůrci mohli vykouzlit něco solidnějšího. • Příběh 3/5, Akce 1/5, Humor>Ne, Násilí 2/5, Zábavnost 2/5, Hudba 3/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 2/5, Napětí 1/5,Herci 3/5. 4/10. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Že v plebejské Americe chovají k aristokratickým upírům antipatii (a naopak mají náklonnost pro páchnoucí lykanská zvířata), je všeobecně známo. V lepším případě jsou zobrazováni jako nesympatičtí elitářští snobové (Underworld), v horším jako animálně primitivní krvelačná monstra (Priest, From Dusk Till Dawn aj.). A zde je dokonce nosferatu zkarikován do podoby mentálně retardovaného chcípáčka, trpícího nedostatkem sociálního kontaktu, a hlavně neschopného samostatného života, tedy ulovit si sám něco k snědku. Kde jsou jeho upírské superschopnosti? Tvůrci mu všechny pověstné přednosti odebrali, ale slabosti naopak ponechali (sluneční svit). Ale lhal bych, že jsem se na tuhle alternativní upírskou "festivalovku" díval s nezájmem, naopak, moc mě bavila, i když určitě ne tolik, jako vzdáleně příbuzný Låt den rätte komma in. A nepříliš působivou a necharismatickou postavu staršího bráchy plně vynahradila schizoidní sestra, hubená nordická bestie, pro kterou podříznout chlápka a vykrvit ho do kbelíku je zhruba takový "problém", jako skočit se síťovkou pro mlíko a rohlíky přes ulici do sámošky. Rád bych tuhle dámu ještě někdy viděl v podobně deviantní roli. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Komorní drama o třech sourozencích, z nichž jeden, jak se zdá, je upír. Ovšem shánět čerstvou lidskou krev, co není k mání v supermarketu, není zrovna jednoduché. Pomalé, tiché, i ta krev šplouchá do kbelíčku decentně. V dalších plánech je to ale snímek o touze, svobodě a snech. Thomas chce být jako druzí, chce kamarády. Sestra ho ujišťuje, že to se nikdy nestane. Dwight touží po svobodě, volnosti, jenže má na nohou těžkou kouli, břemeno, co ho drží v zajetých kolejích. Pokud by se mu ho ale podařilo zbavit... No a všemu šéfuje setra Jessie, co vládne domácnosti pevnou rukou....leč, všeho do času. Během sledování bych dal tři, ale za konec musím jednu * přidat. Smutné a osvobozující. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Svojský indie horor, ktorý mi naháňal zimomriavky už len pri pohľade na šialené výrazy Owena Campbella a Ingrid Sophie Schram. Námet zháňania obetí na krvavé desiaty pre chorého brata/upíra sa mi pozdával, ale vo filme mi chýbalo pozadie trojice súrodencov. Ako sa postava Thomasa nakazila? A kedy sa dvojica rozhodla, že sa z nich kvôli prežitiu brata stanú sérioví vrahovia? ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Pomalé, komorné, herecky fajn zahraté a občas ťaživé. Malý a veľmi lacný film o rodinke, ktorá musí pravidelne dodávať 1 svojmu členovi prísuny ľudskej krvi pre jeho prežitie, čo so sebou obnáša nepríjemnú povinnosť každých pár dní odpraviť niekoho zo sveta. Oceňujem originálnu prácu s upírskou tématikou i motívom obetovania sa pre rodinu. V globále ma My Heart can t beat unless you tell it to nijako nepohoršilo a verím, že si môže nájsť svoju skupinu divákov ktorých zaujme. U mňa však tento indie horor/dráma padol vďaka veľmi pomalému tempu rozprávania a z toho vyplývajúcich viacerých úsekov nudy skôr do podpriemeru. 45% ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama