Reklama

Reklama

Vánoce v srpnu

(festivalový název)
  • Jižní Korea Palwolui keuriseumaseu (více)

Obsahy(1)

Hlavní hrdina Jung-won vlastní ve městě fotostudio. Jung-wonovi chodí denně lidé, kteří si u něj nechávají vyvolat svoje fotografie. Nikdy ho nikdo nezaujal tak, jako mladá policista Da-rim. Okamžitě si padnou do oka a začínají se sbližovat. Chodí spolu na poutě, vypráví si příběhy ze života. Pomalu se do sebe zamilují, avšak jednoho dne Jung-won zmizí. Nestalo se mu něco? Najde Da-rim svého milovaného? (TylerGage)

(více)

Recenze (20)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Hlavní představitelé jsou sice moc sympatičtí, ale jejich příběh je docela mdlý. Ano, jsou tu pěkné scény, doladěné příjemnou hudbou, ale chybí tomu to romantické kouzlo nebo jiné zpestření. Pořád jsem něco očekávala, ale ono nic moc velkého nepřišlo. Je to jako milá písnička, která se sice hezky poslouchá, ale chybí jí refrén. Možná to budu jednou vnímat jinak. Zatím to ale není film, který by mě nějak zvlášť okouzlil. 3* ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Natočený i zahraný to je velice pěkně, což o to a Han Seok-gyu, kterej se ve filmu neustále stupidně směje, působí právě kvůli tomu smíchu hodně realisticky, ale tak nějak mi chybělo ve filmu nějakej silnější moment, přišlo mi, jakoby se neustále chodilo kolem horký kaše, neustále se hlavní postavy míjí, neustále to působí nedotaženě a to až do samotnýho konce. ()

Reklama

wipeout 

všechny recenze uživatele

Komorný príbeh zaoberajúci sa podobne ako Amoment to remember témou nútenej odluky od toho pravého a dlhohladaného partnera na celý život. Nevnáša zbytočné množstvo klišé a nesnaží sa využívať čo najviac citového vydierania, ba naopak. A to dodáva tomuto príbehu väčšiu uveriteľnosť. Nejedná sa o nič prelomové a určite to ani nebolo ambíciou tvorcov. Ale nakoneic sa ukázalo, že aj realita je dostatočne zaujímavá a pútavá. 3,5* ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Takový nenápadný snímek, který vnímám jako předobraz a příslib jihokorejské produkce v dalším desetiletí. Nikde netlačí na pilu, používá trochu "klasičtější" filmařský jazyk, působí na mě starší, než doopravdy je (toto a A Moment to Remember odděluje pouze 6 let). Nezapůsobí to na vás tolik, jako pozdější jihokorejské filmy, ale 4* jsou zasloužené. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá mierne romanticky ladená dráma. Má dosť dobrý príbeh o slušnom majiteľovi malého fotoštúdia, ktorý si žije svojim bežným rutinným životom, až to naruší návšteva mladej dopravnej policajtky, ktorej sa tam tiež zapáči, často ho začne navštevovať a tak sa obaja postupne spriatelia, lenže ich potenciálny vzťah má veľký problém, on si uvedomuje, že čoskoro už jeho život kvôli nevyliečiteľnej chorobe skončí, ale nechce tým ovplyvňovať ostatných. Spracovanie sa mi páči, ale aj tak z toho nemám tie najideálnejšie pocity. Toto je presne taký typ filmu, na ktorý sa po celý čas veľmi dobre pozerá, aj napriek doplnku s ťažkou chorobou to celé pôsobí tak príjemne pozitívne a civilne, ale len predsa mám radšej tie výraznejšie žánrovky, tu pôsobí dej nanajvýš uveriteľne bez nejakých vykonštruovaných situácií, ale aj práve kvôli tomu je dosť jednoduchý, nemá žiadne výkyvy zaujímavosti, preto ako sa na to dobre pozerá na začiatku, tak sa na to pozerá aj na konci. Takže tu nemôžem kritizovať, že by sa niečo tvorcom nevydarilo, ale uprednostňujem iný prístup. A toto malo vplyv aj na samotné žánre, romantický je len taký nevýrazný, obe postavy sa majú viditeľne radi, ale ani jedna z nich neurobí ten hlavný krok, takže to funguje hlavne v priateľskej rovine a výraznejšia dráma dostane nejaký priestor až v poslednej fáze. Herecké obsadenie je výborné, skvelý Han Suk-Kyu, ktorý dokáže perfektne zahrať snáď všetko a sadla mu aj táto úloha, ten jeho neustály optimistický prístup sa mi skutočne páčil, príjemná Shim Eun-Ha a pár zaujímavých vedľajších postáv. Réžia a technická stránka dopadli viditeľne presne tak, ako aj bolo v pláne, uprednostnil by som trochu iný prístup, ale nemôžem si sťažovať. Veľmi ťažko sa mi Christmas in August hodnotí, aj počas druhého pozerania sa mi to páčilo, ani na chvíľu som sa nenudil, ale všetko mohlo byť také výraznejšie, hlavne tá romantika. Takže si tento film dosť vážim, ale mnohé podobné filmy si pozriem radšej a tak nechám toto priemernejšie hodnotenie. 69% ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama