Reklama

Reklama

Vánoce v srpnu

(festivalový název)
  • Jižní Korea Palwolui keuriseumaseu (více)

Obsahy(1)

Hlavní hrdina Jung-won vlastní ve městě fotostudio. Jung-wonovi chodí denně lidé, kteří si u něj nechávají vyvolat svoje fotografie. Nikdy ho nikdo nezaujal tak, jako mladá policista Da-rim. Okamžitě si padnou do oka a začínají se sbližovat. Chodí spolu na poutě, vypráví si příběhy ze života. Pomalu se do sebe zamilují, avšak jednoho dne Jung-won zmizí. Nestalo se mu něco? Najde Da-rim svého milovaného? (TylerGage)

(více)

Recenze (20)

wipeout 

všechny recenze uživatele

Komorný príbeh zaoberajúci sa podobne ako Amoment to remember témou nútenej odluky od toho pravého a dlhohladaného partnera na celý život. Nevnáša zbytočné množstvo klišé a nesnaží sa využívať čo najviac citového vydierania, ba naopak. A to dodáva tomuto príbehu väčšiu uveriteľnosť. Nejedná sa o nič prelomové a určite to ani nebolo ambíciou tvorcov. Ale nakoneic sa ukázalo, že aj realita je dostatočne zaujímavá a pútavá. 3,5* ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Hlavní představitelé jsou sice moc sympatičtí, ale jejich příběh je docela mdlý. Ano, jsou tu pěkné scény, doladěné příjemnou hudbou, ale chybí tomu to romantické kouzlo nebo jiné zpestření. Pořád jsem něco očekávala, ale ono nic moc velkého nepřišlo. Je to jako milá písnička, která se sice hezky poslouchá, ale chybí jí refrén. Možná to budu jednou vnímat jinak. Zatím to ale není film, který by mě nějak zvlášť okouzlil. 3* ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Pohodář Jung-won vlastní malé fotostudio. Jednoho dne si k němu přijde vyvolat fotky mladá dopravní policistka Da-rim a oba si padnou do oka. Jemný a citlivý korejský snímek ze života lišící se svým tradičnějším zpracováním od většiny soudobých melodramat. V hlavní roli exceluje příjemně civilní Han Suk-kyu. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Natočený i zahraný to je velice pěkně, což o to a Han Seok-gyu, kterej se ve filmu neustále stupidně směje, působí právě kvůli tomu smíchu hodně realisticky, ale tak nějak mi chybělo ve filmu nějakej silnější moment, přišlo mi, jakoby se neustále chodilo kolem horký kaše, neustále se hlavní postavy míjí, neustále to působí nedotaženě a to až do samotnýho konce. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Snímek o všech trhlinách lidskosti. Na vnější straně to může vypadat jako film o smrti, ale je ve skutečnosti je to film o životě. Uvědomíte si, že život je křehký a krátký, ale přesto je krásný a plný lásky. 4 cenami oceněný(Blue Dragon Award - nejlepší film + 3 * režie pro Jin-ho Heo) a na 2 nominovaný film. 85 % ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá mierne romanticky ladená dráma. Má dosť dobrý príbeh o slušnom majiteľovi malého fotoštúdia, ktorý si žije svojim bežným rutinným životom, až to naruší návšteva mladej dopravnej policajtky, ktorej sa tam tiež zapáči, často ho začne navštevovať a tak sa obaja postupne spriatelia, lenže ich potenciálny vzťah má veľký problém, on si uvedomuje, že čoskoro už jeho život kvôli nevyliečiteľnej chorobe skončí, ale nechce tým ovplyvňovať ostatných. Spracovanie sa mi páči, ale aj tak z toho nemám tie najideálnejšie pocity. Toto je presne taký typ filmu, na ktorý sa po celý čas veľmi dobre pozerá, aj napriek doplnku s ťažkou chorobou to celé pôsobí tak príjemne pozitívne a civilne, ale len predsa mám radšej tie výraznejšie žánrovky, tu pôsobí dej nanajvýš uveriteľne bez nejakých vykonštruovaných situácií, ale aj práve kvôli tomu je dosť jednoduchý, nemá žiadne výkyvy zaujímavosti, preto ako sa na to dobre pozerá na začiatku, tak sa na to pozerá aj na konci. Takže tu nemôžem kritizovať, že by sa niečo tvorcom nevydarilo, ale uprednostňujem iný prístup. A toto malo vplyv aj na samotné žánre, romantický je len taký nevýrazný, obe postavy sa majú viditeľne radi, ale ani jedna z nich neurobí ten hlavný krok, takže to funguje hlavne v priateľskej rovine a výraznejšia dráma dostane nejaký priestor až v poslednej fáze. Herecké obsadenie je výborné, skvelý Han Suk-Kyu, ktorý dokáže perfektne zahrať snáď všetko a sadla mu aj táto úloha, ten jeho neustály optimistický prístup sa mi skutočne páčil, príjemná Shim Eun-Ha a pár zaujímavých vedľajších postáv. Réžia a technická stránka dopadli viditeľne presne tak, ako aj bolo v pláne, uprednostnil by som trochu iný prístup, ale nemôžem si sťažovať. Veľmi ťažko sa mi Christmas in August hodnotí, aj počas druhého pozerania sa mi to páčilo, ani na chvíľu som sa nenudil, ale všetko mohlo byť také výraznejšie, hlavne tá romantika. Takže si tento film dosť vážim, ale mnohé podobné filmy si pozriem radšej a tak nechám toto priemernejšie hodnotenie. 69% ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Od klišé romantických filmů odsvobozený film, který si celý pro sebe ukradl naprosto přirozeně působící Han Suk-kyu. ()

arie 

všechny recenze uživatele

Je to opätovne potvrdené, Kórejci zvládajú romantiku mimoriadne citlivo a s pokorou. Ak by som mal k snímke Christmas in August priradiť len jediné slovíčko, asi by som použil pojem „krehkosť“. Krehký ako snehová vločka, ktorá sa pri dopade na ľudské telo po chvíli rozplynie do nenávratna, presne taký je tento film. Tradičný príbeh o láske, ktorá nemôže byť naplnená kvôli zásahu osudu, bozkoch a objatiach, na ktoré už nezostal čas, príbeh obyčajných ľudí a každodenného plynutia času by mohol poľahky upadnúť do nudného stereotypu či gýčovej presladenosti, kebyže vznikne v odlišnej destinácii, no snímka, jedna z prvých, ktorá stála za obrovským vzostupom tamojšej kinematografie v posledných rokoch len utvrdzuje, že autori majú niektoré žánre akoby zakorenené vo svojom srdci a pri ich realizácii im stačí len naplno otvoriť svoje vnútro a výsledok je aj napriek neoriginalite temer neustále viac než uspokojivý. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Takový nenápadný snímek, který vnímám jako předobraz a příslib jihokorejské produkce v dalším desetiletí. Nikde netlačí na pilu, používá trochu "klasičtější" filmařský jazyk, působí na mě starší, než doopravdy je (toto a A Moment to Remember odděluje pouze 6 let). Nezapůsobí to na vás tolik, jako pozdější jihokorejské filmy, ale 4* jsou zasloužené. ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Takový „obyčejný“ film, bez známých klišé a sentimentality, jakou známe z jihokorejských filmů, prostý a především moc hezký. ()

cunesk8 

všechny recenze uživatele

Film to je pěkný, ale táhne se jak smrad. Snaží se být až moc reálný a to samé platí o hercích, příběh fajn, ale kamera dost zaostává. Průměr. 45% (10.9.2010) ()

numi 

všechny recenze uživatele

Jde o moje čtvrté setkání s korejským filmem a zatím také bohužel o setkání nejméně zajímavé. I tady je ta, pro korejský film již tradiční, zvláštní atmosféra, která na vás dýchá neuvěřitelně svěží pocity, které jsou navíc znásobovány až smrtelně trpělivou a nikam nespěchající kamerou. Je až do nebe volající, že skutečnou atmosféru, kterou můžu potkat za rohem svého baráku, jsem našel v korejských filmech - nikoliv ve filmech hollywoodských a dokonce ani ne v těch českých. Tomuhle filmu ale kousíček koření přece jen chyběl. Tři a půl. PS: Musím upozornit na výborného Suk-kyu Hana, který je, jak již napsal tombac přede mnou, velmi příjemně civilní... [březen 2006] ()

sonnak 

všechny recenze uživatele

Ve svém žánru tak trochu netradiční film, který se obešel bez hromady ingrediencí, kterými běžné romantické filmy nešetří, ba co víc, kterými se snaží budovat atmosféru. To nemá Christmas in August vůbec zapotřebí, jeho síla je někde úplně jinde - bez příkras a přehánění, bez dotyků či fyzických důvěrností, a přesto tak neuvěřitelně silný a působivý. I identify, this is what love is. ()

Moogwi 

všechny recenze uživatele

Trochu "jiný" film, než by se dalo od korejské romantiky čekat. Žádné srdcervoucí scény ani litry prolitých slz, spíš bych řekl, že film je takový, emočně vyspělý, a musím říct že to byla příjemná změna. Pokud hledáte hravost nebo šokující pointy, tohle není to pravé. Náš hrdina fotograf, přesto že nebyl žádný model, měl v sobě zvláštní kouzlo, které ho dělalo velmi sympatickým, byl to asi jeho smích, který nás provázel celým filmem, až do úplného závěru, až do poslední fotky. P.S. těžko představitelné dilema, být v jeho situaci.. říct to a dát o sobě vědět, nebo zmizet z jejího života navždy..? ()

Kalidor_ 

všechny recenze uživatele

Pozvolné vyprávění nebylo vůbec nudné a nenásilně vše spělo ke smutnému konci. Není třeba zbytečně mnoha slov, stačí jen sledovat všední dění jednoho člověka, který má osud takový jaký mu byl dán. Nádhera! ()

tompaulman 

všechny recenze uživatele

Tohle na mě ani nepůsobilo jako korejský film. Pak jsem si na svém profilu vyfiltroval korejské filmy z 90. let a s údivem jsem zjistil, že jsem předtím viděl jen dva - oba od Kim Ki-duka, což není úplně typický reprezentant korejského stylu. Je to jiné než filmy, co v Koreji začly vznikat v novém miléniu. Prostější a civilnější. Ušetřené velkých efektů, plastických nosů a uřvaných jakože dojemných scén. Pořád se to dotýkalo smutných stránek života, ale netlačilo se na pilu, bylo to nenucené. Pomalé tempo, pro některé diváky možná i nudné. Ale mě tenhle styl sedí. Určitě v budoucnu prozkoumám více korejských filmů z této doby. Líbil se mi přirozený výkon obou hlavních postav. Shim Eun-ha byla kouzelná a je škoda, že tak brzo sekla s kariérou. ()

Reklama

Reklama