Reklama

Reklama

Mrazivá past

  • USA The Ice Road (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V odlehlé oblasti severní Kanady dojde k sesutí těžce přístupného diamantového dolu. Zůstane v něm uvězněna skupina horníků, kterým postupně dochází kyslík. Jedinou jejich nadějí na záchranu je tým v čele se zkušeným řidičem kamionu (Liam Neeson) schopným překonat nebezpečnou cestu přes zamrzlý oceán. Tuto takřka nemožnou misi komplikuje nejen ohromná vzdálenost a prudká bouře, ale také postupující obleva. Nic z toho se však nevyrovná jejich hlavní hrozbě... (Mirius FD)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (239)

misterz 

všechny recenze uživatele

Ďalší počin, ktorý dokonale zapadol do jednofarbičkovej námetovej stratégie Liama Neesona - opäť tu máme nenápadného postaršieho frajera s macgyverovskými sklonmi a partičku záporákov. A aj keď tu vyslovene nejde o pomstu (až ku koncu) tak je to na jedno brďo s x filmami tohto herca. Jeidné ozvláštnenie boli tie kamióny a ľad. ľudí to ešte baví, ale dlho už asi nebude. Slabší priemer. 55/100 ()

tron 

všechny recenze uživatele

O kamiónoch v zamrznutom prostredí existuje niekoľko dokumentárnych seriálov. Je to geniálne prostredie a dych vyrážajúca téma. Laik neverí, že je čosi také možné. Ale je. Bohužiaľ, v Mrazivej pasci okolo neho vystavali natoľko štandardný, banálny a priemerný (miestami až podpriemerný) scenár, aký sa len dal. Čo je ozaj smutné. A je to škoda. Je to síce menší digibordel, než som čakal, ale miestami predsa len budete valiť oči nad (ne)úrovňou CGI, s ktorou Jonathan Hensleigh (inak prevažne scenárista: Jumanji, Smrtonosná pasca 3, Svätý, Armageddon) bol ochotný vyrukovať pred divákov v roku 2021 (možno by mu takáto "kvalita" prešla koncom 9O. rokov). Liam Neeson je tu síce taký drsný, že Holt McCallany oproti nemu pôsobí ako zakríknutý koloušek, Laurence Fishburne si to užíva a Amber Midthunder (Legion) je sympatická, ale neviem sa zbaviť dojmu, že najlepšou postavou bol Gurty. Pozitívne vnímam nečakaný bodycount (fakt som si myslel, že niektoré konkrétne postavy prežijú). Od cca polovice je to v podstate nonstop akčná scéna (prekladaná krátkymi oddychovými zastávkami, trochu ako štvrtý Mad Max, ale s jeho kvalitou nemá veľa spoločného), ale bohužiaľ akcia je rutinná, nezabiteľnosť záporáka (ktorého hrá tak nemastno-neslaný herec, až je neuveriteľné, že ho niekto bol ochotný obsadiť) je smiešna a nepomáha divný strih (pád auta takmer nevidíme, dlho som nevedel, či brat zostal sedieť alebo vypadol...). Vrcholom sú logické nezrovnalosti (niečo mi asi ušlo, ale fakt nechápem, prečo šli tri kamióny, keď zjavne stačil jeden) a množstvo za vlasy pritiahnutých momentov, ktoré sú proste sci-fi. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Lepší příliš nepřemýšlet nad tím, že se chování ledu stejně jako řada dalších věcí podřizuje vůli scénáristů. Jako pohodové akční béčko to funguje dobře a až na pár nehezkých CGI momentů to vizuálně šlape, drží si to tempo, napětí a zájem diváka o postavy. Plus samozřejmě to neokoukané prostředí zamrzlého kanadského Winnipegu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov║ Tržby USA ║ Tržby Celosvetovo $6,585,022▐   Akčné béčko ako sviňa, ktoré má ale výhodu že je dosť dobre technicky zvládnuté a nonstop sa tam niečo deje. Takže keď to človek zoberie z rezervu tak na zabitie nudy tak akurát akčný zachranársky výplach. Kde nie je núdza o dosť pritiahnuté scénky za vlasy. /50%/ ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson už nemá 40, ale skoro 70. Namísto chvatů zapojil především mozek, přesto slušná Neesonovka co neurazí. Děj nepřekypuje žádným překvápkem, partička má přejet přes zamrzlý oceán, samozřejmě nechybí krtek a komplikace. U šablonovitých filmů Liama to pravděpodobně zapadne někde mezi jeho průměrem, ale na druhou stranu proč ne, oddechovka. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • V průběhu filmu si můžeme povšimnout jiných typů kamionu Kenworth, a to například v cca 2/3 filmu, kdy kamiony vyjíždí ze zmrzlého jezera do kopců a jsou pronásledovány skůtry a SUV – zde to jsou starší typy. A naopak při jízdě po druhém zmrzlém jezeře jsou to již o generaci novější typy s výrazně jinými předními světly. (Pazdi)
  • V průběhu filmu si můžeme povšimnout objevujících se a následně mizejících řetězů z hnacích kol tracků. (DJMaroko)
  • Ľadová cesta v kanadskom Severozápadnom teritóriu, ktorá inšpirovala film, má dĺžku 400 km, prechádza cez 64 zamrznutých jazier a na ľade má šírku asi 50. Vodiči nákladných vozidiel tu cestujú 14-16 hodín pri maximálnej rýchlosti 25 km/h. (Arsenal83)

Reklama

Reklama