Reklama

Reklama

Mrazivá past

  • USA The Ice Road (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V odlehlé oblasti severní Kanady dojde k sesutí těžce přístupného diamantového dolu. Zůstane v něm uvězněna skupina horníků, kterým postupně dochází kyslík. Jedinou jejich nadějí na záchranu je tým v čele se zkušeným řidičem kamionu (Liam Neeson) schopným překonat nebezpečnou cestu přes zamrzlý oceán. Tuto takřka nemožnou misi komplikuje nejen ohromná vzdálenost a prudká bouře, ale také postupující obleva. Nic z toho se však nevyrovná jejich hlavní hrozbě... (Mirius FD)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (240)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Shlédnuto o polední pauze. Při sledování jsem si vzpomněla na jeden starší film, kde kamiony vezly trhaviny džunglí. Těmi náložemi se měl uhasit oheň, tuším. Nápad se zamrzlým oceánem se mi líbil. Ta jízda byla dobře natočená. Chvilkami mě z toho mrazilo v zádech. Jsem ovlivněná tím, že mám ráda Liama Neesona a Laurence Fishburnea. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[74%] Super, takže po několika výrazně horších až špatných filmech je tu konečně něco, co Liamu Neesonovi nedělá hanbu. Jasně, není to žádný velký hit, ale tu kritiku a relativně slabé hodnocení moc nechápu, ale co už … Postavy mě celkem bavily, především hlavní Neeson a jeho filmový, postižený bratr – takže ta jejich chemie a jejich vzájemní emoce – to prostě za mě fungovalo. Děj je jednoduchý, ale po cca 1/3 filmu se trochu překombinuje tak, že jsem to nečekal. Ale rozhodně spíš v dobrém slova smyslu. Technická stránka, kamera atd, to vše bylo na relativně nízký rozpočet zvládnuto dobře. Nějaké ty digi scény tu byly, ale ne nějak výrazné, aby mi to vadilo. Naháněcí scény náklaďákem – těch bylo mnoho a i ty scénky s praskajícím ledem, na to se hezky dívalo. Té akce bylo ke konci možná už trochu víc, než zdrávo, ale neměl jsem s tím problém.  Záporáci – ti už byli slabší, ale stále na snesitelné úrovni. Finále bych ještě trochu vylepšil, ale dost remcání. V rámci možnosti je to koukatelné béčko, které si klidně někdy ještě pustím. Neeson zde už viditelně zestárl, ale stále má v sobě to své osobité charisma. Nepral se zde tak profesionálně jako v sérii TAKEN, ale ta snaha se prostě cení. Jeho předchozí braky tří let byly otřesné, tak aspoň tímto mě trochu uspokojil. ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Tenhle film dopadnul v hodnocení podobně jako film V oku tornáda. Taky ho točil rejža z konce minulýho století, taky má jiný představy o zábavě než většina v současnosti mladejch rádobyfandů filmu. Do filmu vrazil několik ve skutečnosti neproveditelnejch, ale právě proto tolik zábavnejch scén. Obsadil docela slušnou hereckou sqadru, a dvě hodiny diváka s nadhledem bavil napínavou jízdou po ledě. Navíc tam vrazil ještě thrillerovou zápletku. A já Heisnleighovi vrazim čtyři, protože mě potěšil. A stejně to bude u všech rejžů, který se obejdou ve svym filmu bez úlitby současnejm trendům, a budou točit podobně zábavný filmy bez...............80%. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Jonathan Hensleigh si jednou řekl, že by si také moc rád natočil svou vlastní Mzdu strachu. Akorát, že v ní bude méně toho strachu a více té akce. A speciální efekty vystřižené jak ze starého Blenderu a záporák jak v béčku z osmdesátých let. Dokonce i ten Liam Neeson tu vypadá, že se v tomto projektu ocitl náhodou, když mu někdo sliboval remake slavného filmu z padesátých let, aby na poslední chvíli zjistil, že to bude skoro projekt Asylum. Ty dvě slunce jsou s odřenýma ušima. Spíše už to tíhne k hvězdě jedné. 45% ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Hloupý film, ve kterém praskající led pronásleduje jedoucí kamiony, aby se praskání následně na poslední chvíli zastavilo u jejich nohou, řidiči si řeknou pravidlo o diverzifikaci rizik, aby je při první příležitosti porušili, ale vrcholem stupidity je noha uvězněná ve smyčce ocelového lana napnutého mezi dvěma auty. A to jsme v první třetině filmu. Takové srágoroviny se v devadesátých letech laserovaly rovnou na DVD a posílaly se přímo do videopůjčoven. Ztráta času. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení filmu probíhalo v kanadské provincii Manitoba. (SONY_)
  • V průběhu filmu si můžeme povšimnout jiných typů kamionu Kenworth, a to například v cca 2/3 filmu, kdy kamiony vyjíždí ze zmrzlého jezera do kopců a jsou pronásledovány skůtry a SUV – zde to jsou starší typy. A naopak při jízdě po druhém zmrzlém jezeře jsou to již o generaci novější typy s výrazně jinými předními světly. (Pazdi)
  • Ľadová cesta v kanadskom Severozápadnom teritóriu, ktorá inšpirovala film, má dĺžku 400 km, prechádza cez 64 zamrznutých jazier a na ľade má šírku asi 50. Vodiči nákladných vozidiel tu cestujú 14-16 hodín pri maximálnej rýchlosti 25 km/h. (Arsenal83)

Reklama

Reklama