Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poloviční zápisnice pop. čís. 27 v Řepochrástech. V Řepochrástech je veliké rozčilení. Včera ještě neznámá vesnička a dnes se píše v novinách, že dálnice povede přes Řepochrásty. Výměnkář Hanousek (Alois Dvorský) nahání sousedům strach tím, že to bude jako při stavbě první železnice, kdy prý všichni přišli o svá pole, a proto se rozhodne jménem obce Řepochrásty proti proponovanému projektu protestovat. Mladý poštmistr Houška (Franta Paul) se pokouší vyložiti těmto lidem přednosti dálnice. Uklidněni rozcházejí se vesničané až na Kačku (Betty Kysilková), poloviční zápisnici č. 27. V poštmistru vidí příležitost k vdavkám své dcerky Mařenky (Hana Vítová) a vychvaluje svým způsobem všechny její ctnosti... (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Karlos80

Karlos80 (hodnocení, recenze)

A Kačka by mohla jít zas do červených barev, ještě předtím než ji cs-film odvysílal, tak tu měla dlouho snad 77%, asi z necelých 30 hodn.

NinadeL

NinadeL (hodnocení, recenze)

miramalik

Tady je prostě škoda slov. Člověku to ubírá energii a výsledky to má mizivé. Jako třeba teď ta podivně sestavená Baťa kolekce. Člověk je rád, že něco vyšlo, ale také by to mohlo být udělené lépe (chybí identifikovaní herci v popiscích, není jasné proč jsou některé filmy zařazeny a jiné ne). A to celou dobu máme všichni k ruce pořád stejný katalog... Já jsem ráda za tu Kačku a možná, že se dožiju nejen těch posledních zvukových filmů, ale i těch němých, kterým se systematicky taky nikdo nevěnuje.

miramalik

miramalik (hodnocení, recenze)

NinadeL

Ano, také jsem se na to do katalogu ČHF 1930-1945 díval. Asi vlastním bohužel přepis z té kratší dochované kopie a lidi z NFA pouští do světa nepravdivé informace. No a ten druhý problém asi není v moci nás nikoho vyřešit. Sám už jsem na CS film několikrát psal. O mnohé filmy "žádají na příští pololetí" už několik let.

na příspěvěk reagoval NinadeL

NinadeL

NinadeL (hodnocení, recenze)

miramalik

Koho jsem včera líbal? - to se normálně dochovalo, mají dvě kopie s různou délkou. Viz katalog ČHF 1930-1945. Proč CSFilm nepřemýšlí u svých nákupů a NFA nespolupracuje tak, jak by měl, to je otázka na další debatu.

na příspěvěk reagoval miramalik

Karlos80

Karlos80 (hodnocení, recenze)

Vojnarku snad někdo hodí na ulož.to časem. Je tam několikrát jen ta tv verze z 60 let. Švejk se mi po technické strnce zdál také dobrý, viděl jsem jako ty, taky jen pár ukázek, ale je možný že ta kvalita jinak stojí za prd a proto se to bojí odvysílat. O tom posledním filmu nemám vůbec tušení. Ono těch filmu co ještě nemám je víc, ale ne všechny jsou někde na webu..Ale tyhle co jsem zde vypsal, nedávaly už stašně dlouho nikde - všecky by měly být dochavaný..

miramalik

miramalik (hodnocení, recenze)

Karlos80

Vojnarku nedávno dával CS film, ale zatím jí nemám nahranou. Dobrého vojáka Švejka prý odmítl NFA CS filmu prodat (tedy těch 57 dochovaných minut), že prý je špatná technická kvalita dochované kopie. To se mi teda ale moc nezdá. Sám jsem viděl jen ukázky v různých pořadech a kvalita se mi zdála naprosto normální. Z dětství si pak pamatuju tento film i z TV vysílaní.  Z filmu Koho jsem včara líbal se mi povedlo sehnat asi prvních 45 minut. Víc prý se (informace z NFA) nedochovalo. Ale to se mi teda taky nezdá.

na příspěvěk reagoval NinadeL

Karlos80

Karlos80 (hodnocení, recenze)

díky moc! jj, bude jich tak na 20 určitě, viz namátkou; Vojnarka, Ted zas my, Venoušek a Stázička, Dobrý voják Švejk, Skalní ševci, Písen o veliké lásce, Třetí rota, Z bláta do louže, Ze všech jediná, Perníková chaloupka, Sněhurka a sedm trpaslíků,  Exekutor v kabaretu, Osudná chvíle, Výkřik do sibiřské noci, Koho jsme včera líbal?, Matčina zpověd.

na příspěvěk reagoval miramalik

miramalik

miramalik (hodnocení, recenze)

Karlos80

Ano, taky mi  přibližně 15 filmů (z období 1930 až 1945) chybí ve sbírce. Paní Kačka zashuje už je na ulozto k mání.

Uživatel miramalik smazal svůj příspěvek.

miramalik

miramalik (hodnocení, recenze)

Jsem moc rád, že se do vysílání CS filmu konečně dnes tento film dostal.  I když na další vzácné kousky stále ještě marně čekám.

na příspěvěk reagoval Karlos80

Uživatel miramalik smazal svůj příspěvek.

karlee

karlee (hodnocení, recenze)

Hlavní zápletka je dost chatrná a Vítová tady hraje dost mizerně, ale najde se pár slušných hlášek a pěkné dohazovačské scénky. Nemyslete si, já jsem byla taky mladá, když jsem byla hezká...

Karlos80

Karlos80 (hodnocení, recenze)

Kdy tenhleten film šel naposledy v tv (pokud vůbec někdy šel?), neví to někdo? Dokonce snad ani na CS-filmu do dnešních dnů nešel? Podle hodn. to ady musí bejt samej pamětník:-)

Reklama

Reklama