Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po americké občanské válce ovládli Jih seveřané v ruku v ruce s osvobozenými a neschopnými černochy a obsadili politické spektrum. Byli to dobrodruzi, kteří chtěli hlavně jižní státy vyrabovat a zbohatnout za každou cenu, což jim umožňovalo velice pochybné zákonodárství, které tomu šlo na ruku. (Něco podobného jako Česká republika po roce 1989 do dneška.) V této situaci se objevuje jižanský ex-voják a zálesák Kirk Jordan, který se zamiluje do krásné a nezávislé majitelky farmy Ivy Prestonové. Když ta je nucena seveřanům zaplatit další novou daň z počtu kusů dobytka, na kterou samozřejmě nemá a proto jí hrozí ztráta farmy, rozhodne se jí pomoci útéct s celým stádem dobytka a hnát ho na Sever, kde lze stádo výhodně prodat. (blackmail)

(více)

Recenze (3)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Zábavný western, který se odehrává v době rekonstrukce po skončení občanské války v USA. Hlavními hrdiny jsou Jižané - bývalý voják Kirk, který se s prohrou smířil a věří ve sjednocenou zemi, Ivy, která stále fanaticky prosazuje nový boj Jihu za nezávislost a nakonec Alan, její snoubenec, který je v této otázce ještě fanatičtější než ona. Zároveň se nám tady takto vytvoří takový menší milostný trojúhelník. Příběh je klasický westernový, zabývá se přepravou obřího stáda dobytka do Kansasu. Randolph Scott i Joan Bennett byli fajn :-) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

"Texaští jezdci" jsou filmem který vám asi nevytrhne trn z paty, je to prostě klasický hollywoodský western 30. let, kdy zde nejsou moc vyhrocené scény, místy je to laděno spíše do komediálna, a jsou zde herci, kteří se proslavili spíše díky jiným filmům. Není to zlé, ale není to ani nic skvělého. Lehký nadprůměr jen proto, že mám western rád. ()

Reklama

Reklama