Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od elektrizujících úvodních titulků až po poslední triumfální vystoupení Tonyho (John Travolta), vás v průběhu celého filmu čeká vzrušující směsice tance a romance v rytmu hudby klasických Bee Gees. Příběh Travoltova tanečního disko krále (odehrávající se pět let po Horečce sobotní noci) vypráví o jeho touze prosadit se na slavné Broadwayi. Cynthia Rhodes (Flashdance, Hříšný tanec) a Finola Hughes spolu rozzáří vaši obrazovku jako ženy Tonyho života. Režie a scénáře se ujal hvězdný Sylvester Stallone. Zůstat naživu je skvělá zábava, kterou potřebujete. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

Radim 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu jsem se dostal koncem osmdesátých let na videu s příšerným dabingem. Sice se tváří jako Horečka sobotní noci II, ale kromě Travolty a hudby Bee Gees s touto legendou nemá nic společného. Jde o typický taneční muzikál - hodně jednoduchý scénář, důraz na hudbu a tanec. Bavit se budou hlavně ctitelé tance (ten je ale poplatný své době, a bohužel ji nepřežil) a Travolty (za zmínku stojí, že ho Stallone donutil zamakat na postavě, a je to sakra vidět). V tomto filmu se poprvé objevila věčně druhá Cynhtia Rhodes; pokud nevíte, o koho jde, vzpomeňte si na takovou opravdu krásnou krátkovlasou blondýnu z Flashdance a Dirty Dancing. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Oproti prvemu dielu sa styl filmu zmenil podobne asi ako medzi prvym a stvrtym Rockym. Cize z normalnej dramy s par skvelymi tanecnymi scenami sa stal prazdny film zalozeny na vizualy. Travolta neustale len tancuje a tancuje a pritom vypoti aj posledny gram tuku. Do urcitej miery mi to pripomina tanecne sceny zo Showgirls. Takze aspon zenam zboznujucim mladeho Travoltu by to mohlo sadnut. Ale mna ako chlapa, tancujuci spoteny polonahy Travolta, nezaujima. Vysledkom je film ktorym Sly znova šliapol uplne vedla. 2/10. ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

Sylvester Stallone se objeví pouze v cameo roli muže s brýlemi, který má na ramenou kožešinu a bílou šálu. Sly při chůzi na ulici odstčí Johna Travoltu (Tony Manero) ramenem a vzájemně se po sobě podívají. Sylvestrův brácha Frank si zahrál v malé roli kytaristu Carla a v jedné scéně doprovází Cynthii Rhodes (Jackie) do tělocvičny. Patrick Swayze zde na CSFD uvedený jako hrající se ve filmu snad ani neobjevil. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Úplnou náhodou čumím na nejaké úvodné titulky a zrazu - réžia Sylvester Stallone... O tomto som vôbec nevedel a navyše Travolta k tomu, no tak ok,, vravím si, tomu dám šancu. Stihol som mrknúť na hodnotenie csfd a nič dobré som tu nevidel. Napriek zlému hodnotenou, mňa osobne film celkom zaujal, medzi hercami to pekne iskrilo, funguje to aj ako romantika, nejakú drámu by som v tom veľmi nevidel. Super atmosféra 80.-tych rokov, hudba, S. Stallone sa ukáže na 3 sekundy v dave na ulici, ale jeho brat Frank Stallone už nejaké minútky nazbieral. Veľkú radosť mi urobil záver, kde si to kráčajúci Travolta pekne reže po ulici a Bee Gees s hitom Night fever k tomu. Presne to som zbožňoval na úvode filmu Horúčka sobotňajšej noci, neviem aká je to súvislosť , ale vraj Stallone natočil nejaký sequel. Ak áno, tak si to prepojil skvele Sylvester... Určite príjemne pozeraťeľný priemer, aspoň za mňa. 60%. ()

Quint 

všechny recenze uživatele

Pokračování Horečky sobotní noci se na rozdíl od svého úspěšného předchůdce dočkalo extrémně negativních ohlasů. Kritici film strhali za to, že nahradil dramatickou hloubku původního snímku sérií kýčovitých tanečních sekvencí. Pro milovníky osmdesátkové éry křiklavého nevkusu a „hard body“ filmů je to ale lahůdková guilty pleasure. Jde o jediný režijní počin Sylvestera Stallona, v němž sám nehraje (pokud nepočítáme drobné hitchcockovské cameo). Roli krále sobotních diskoték Tonyho si zopakoval John Travolta, který tentokrát před natáčením strávil několik měsíců ve fitku. Z jeho fyzické proměny pak Stallone udělal hlavní atrakci filmu, který je z velké části přehlídkou Travoltovy vyrýsované postavy. Nejzábavnějším rysem filmu je fakt, že si z něj Stallone udělal v podstatě taneční variaci na Rockyho. Spousta děje se odvíjí v rytmických montážích, které do osmdesátkových filmů přinesl právě Rocky. Podceňovaný amatérský tanečník Tony, usilující o kariéru profesionála, v nich prochází tanečními zkouškami, těžkým fyzickým tréninkem a zároveň překonává svoji nejistotu a emoční nevyrovnanost, aby mohl všem pochybovačům na konci vytřít zrak. Napjaté vztahy mezi ním a zkušenou tanečnicí Laurou pak kulminují v závěrečném tanečním vystoupení, které je de facto pojaté jako souboj. Finální show je dokonale přeplácanou přehlídkou osmdesátkové videoklipové estetiky. A věřte mi, takovou výstřední audiovizuální masáž zažijete jen párkrát za život. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • 6 měsíců před natáčením si Stallone vzal do parády Travoltovo tělo. Sestavil mu jeden ze svých speciálních cvičebních programů. Travolta musel cvičit 6 dnů v týdnu, 14 hodin denně. (McLushi)
  • Film snadno překonal 60% tržeb Horečky sobotní noci a stal se jedním z nejkasovnějších filmů roku. (McLushi)

Reklama

Reklama